Rode Haan kraaide bij Imelda!

met categorie:  

Omstreeks 3 uur vannacht kraaide de Rode Haan bij sauna Imelda in de Mechelse deelgemeente Heffen.  En de brand was ernstig: een groot deel van het complex ging in de vlammen op.

 

De sauna  aan de Steenweg op Blaasveld werd genoemd naar de oprichtster ervan: Imelda Hermans, een overbekend figuur in Heffen.  Met grote ondernemingszin heeft zij deze zaak van nul opgebouwd tot één van de grootste en meest toonaangevende sauna-en welnesscomplexen van ons land.   Nog niet zo lang geleden liet ze de zaak over aan haar kinderen.

De brand zou ontstaan zijn na een kortsluiting in één van de sauna's op de eerste verdieping (vermoedelijk onstaan in een droogkast of wasmachine...) Gelukkig kon de Mechelse brandweer beletten dat het vuur oversloeg naar de andere delen van het complex.  En dit ook dankzij een brandgang tussen de drie delen van het gebouw.

De Mechelse spuitgasten moesten evenwel de hulp inroepen van hun Willebroekse collega's. De N16 werd twee uur lang voor alle verkeer gesloten.  Na vijf uur vanmorgen kreeg men het vuur onder controle.

Er zijn géén gewonden, maar de schade loopt in de honderduizenden euro's...

(nieuws grotendeels ontleend bij VRT, GvA...)

(De reacties zijn wegens misbruik en klachten afgesloten.)