Mechels cultureel seizoen 08/09 in de steigers

Nieuwe brochure op komst!

Spannend. Eén van deze dagen belandt 'hij' bij de mensen in de bus: de gloednieuwe seizoensbrochure van Cultuurcentrum Mechelen.

Een tipje van de culturele sluier: Kommil Foo, Wim Helsen, Tom Lanoye, Toneelhuis, Arid, Milow, Hommage à Brel en Marco Beasley.

Abonnementen kan u vanaf maandag 2 juni reserveren via het bestelformulier, via e-mail telefonisch of aan de balie van het cultuurcentrum. I

In de loop van de maand juni zal het nieuwe programma ook via de website te raadplegen zijn. Losse tickets zijn te koop vanaf dinsdag 1 juli.


De tipjes van de sluier zijn alvast veelbelovend... Benieuwd naar wat er nog méér gaat komen!
Laat die brochure maar in de brievenbus belanden. En snel ! ;-)

En op naar een (hopelijk en waarschijnlijk) weerom fijn cultureel jaar !

 

Ik kreeg hem nét in mijn bus, en ben beginnen 'aankruisen'...

Ah hij is er AL zelfs..
Dan REN IK NU naar de brievenbus !!!!

 

;-)

De facteur komt bij ons pas op de noen!

En nu maar hopen dat we aan tickets raken. Ik heb het voorbije jaar meermaals gepoogd om ergens naartoe te gaan, maar stuitte bij de toppers steeds op een "uitverkocht" (hoe snel ik ook probeerde na de eerste aankondiging tickets te bestellen). Men kan in ieder geval niet zeggen dat er geen interesse is voor cultuur, want voorstellingen kennen een enorm succes! En terecht uiteraard.

@EvaM: inderdaad, soms kan het hard gaan... Daarom is het goed dat ze voor sommige "knallers" zoals Kommil Foo, Wim Helsen, De Nieuwe Snaar al meteen méér dan een avond voorzien...

Ik moet zeggen.... het muzikale aanbod is dit keer iets minder mijn ding, en het zal dit keer vooral humor en toneel worden denk ik.... ook niet verkeerd ;-))


Ben eens benieuwd of ik deze keer wel naar Kommil Foo ga geraken ;-)
De eerste keer te laat, vorig seizoen hàd ik een ticket, maar viel het met iets anders samen, misschien nu: derde keer goede keer...

 

En jawel: Cultuur zit in de "lift" ....

En Olla Vogala staat ook weer geprogrammeerd!  mooi! en Johan Verminnen... , en de vrienden van Dirk Van Esbroeck... Kruis ik alvast aan...

En nu nog eens verder bekijken wat me nog aanspreekt...  Voor elk wat wils weerom.

Tja... ik ga dus op 23 mei naar de AB in Brussel voor een "exclusieve" eenmalige hommage aan DIRK VAN ESBROECK (op de dag de man van ons heengegaan is, maar dan juist een jaar later). En omdat het geheel zo lang uitloopt, is het nog haast rennen geblazen om de laatste trein te halen naar Mechelen...


Blijkt dit programma helemaal niet zo exclusief te zijn en gaan ze er mee de boer op ....Stress voor niks! ;-)


Maar goed: in Mechelen zullen jullie het zonder Wigbert moeten stellen....
Alleszins voor wie gaat: een absolute aanrader. Al was het maar om Paul Rans en Wiet van de Leest, aangevuld met Marc Hauman (van Hauman en de Moeite) nog eens aan het werk te horen...

Olla Vogola ga ik deze keer zo laten.. het is met dat meiske van Ishtar en die haar stemgeluid vind ik niet geweldig. En Johan Verminnen: deze keer pas ik ook, iets te vaak gezien... Maar het zal ongetwijfeld erg goed zijn hoor....

 

Ja, dit keer lijkt mijn programma vooral Humor en Toneel te omvatten (al is er wel wat muziek bij....)

Maandag is dé dag, voor zij die zich van "de goei plaatsen" willen verzekeren ;-)))

Twijfelaars reppen zich best, want de verkoop van het nieuwe Culturele Seizoen loopt als een trein, en niet zomaar een trein: zeg maar een TGV !

Toen ik dinsdagochtend (verkoop startte maandagochtend) tickets ging bestellen was er al een ander uitverkocht en al de beste plaatsen waren reeds weg... Een blik op de webstek leert dat toppers zoals De Nieuwe Snaar en Wim Helsen ondertussen reeds uitverkocht zijn, alsook "Skagen" van Het Toneelhuis...

Cultuur in Mechelen zit méér dan ooit supergoed in de lift, zo blijkt !!!

Dju, Kommil Foo en De Nieuwe Snaar al uitverkocht en had gehoopt van hun optredens te kunnen meepikken.

Tja, je moet écht vroeg zijn om goeie plaatsen te reserveren...  Maandagochtend stond m'n vrouw Annemie al aan de balie (die om half 9 openging).  Ze was de tweede.  Om half 9 was de rij al aangegroeid tot 20 personen.   Ja, het kan héél snel gaan - We weten dit al jaren, en zijn daarom heel snel om ons abonnement vast te leggen, en om ideale plaatsen te kunnen uitkiezen.

KOMMILFOO is schitterend met hun nieuwe show ... WOLF. Pas gezien in den AB ... Allen daarheen !

ja ja wa dinsdag rond 10.30u daar! En de korste hoekzetel was de H.

Mijn gelukwensen aan diegene die de tijd hadden (gemaakt) om maandag zo vroeg en lang aan te schuiven voor tickets. Het weze jullie gegund.

Wij hadden per post onze aanvraag gedaan; 26 voorstellingen, 4 uitverkocht.

Ook geweldig dat er zoveel interesse is in cultuur in de stad.

opmerking: Reeds enkele jaren gaan wij ongeveer 25 voorstellingen per seizoen kijken in Mechelen. Zeer vaak zitten wij niet in een volle zaal (vooral in kc nOna) en valt het ons op dat vooral de 'grote' namen in de stadsschouwburg uitverkocht zijn. Logisch ook, anders waren het geen 'grote' namen.

Wel jammer dat wij, (werkende mensen die geen tijd konden vrijmaken op maandag jongsleden en die ook naar de 'kleine' producties gaan kijken) nu géén tickets hebben voor de 'grote' namen.

Een ander systeem (met een soort van 'beloning' voor veelvuldige bezoekers van voorstellingen en niet alleen een beloning voor mensen die tijd kunnen vrijmaken) dringt zich op!

Los daarvan, iedereen een fijn seizoen met veel goede voorstellingen gewenst.

Tip voor de bezoekers van de 'grote' namen; geef ook de onbekende, kleine theatermakers in bv kc nOna ook eens een kans!

We hebben daar al heel vaak veel betere voorstellingen gezien dan wat de 'grote' presteren...
Maar dat is persoonlijke voorkeur natuurlijk.

 

Aaah, dus daarvoor stonden de mensen maandag aan te schuiven.

Toen ik daar voorbij kwam met mijn fiets dacht ik nog 'daar geven ze precies iets verniet weg' hahaha. Wel jammer dat Wim Helsen al uitverkocht is, maar langs de andere kant: de DVD zal wel uitkomen zeker.

't Is wel zo, zoals Swoon aanhaalde: de werkende mens die geen congé kon krijgen is eigenlijk toch wel een beetje gescheten ten aanzien van de leeghangers (lacht). Neen, serieus: de eerste verkoop vanaf 18u30 ipv 09u lijkt mij toch ook wel een iets 'eerlijker' tijdstip, pas op, dan zullen er nog zijn die vanaf de middag gaan zitten wachten, maar een kleinere kans is toch nog altijd beter dan helemaal geen kans, maar ja, zo is 't overal wel iets he?

Om 18.30 uur werken de verkopers van het cc niet natuurlijk :-)

Hola! De nieuwe snaar uitverkocht: op 6 juni.. 2009?? Dat is binnen 1 jaar (lacht)

Allee, haha, tickets kopen voor binnen 1 jaar, als je vandaag tussen de 40 en de 45 bent is de kans dat je volgend jaar dood bent 6.5%, hoogstwaarschijnlijk aan kanker of een verkeersongeval, tja, ik zou dat toch niet doen hoor...

ps: voor alle duidelijkheid: Ik wil de tickets liever niet erven daar ik toch niet zo wild ben van die jongens, met geld ben ik al blij (lacht)

...en met die snel uitverkochte plaatsen wordt de vraag naar een grotere theaterzaal steeds prangerder...

Zou Nobels dan toch gelijk hebben?