Dok zonder water...

Aan de ingang van 'den ouwen dok' op het Rode Kruisplein, hangt een spandoek met een groot vraagteken...

?

(foto: Jan Smets)

 

 

Wie hing dat daar?

In Mechelen is er een actiecomité aan de slag, onder de noemer 'Red het zwempaleis'.  Woordvoerder van deze Robin Hoods-van-den-dok, is Mark Maes - en deze man heeft al op meerdere barricaden gestaan.  Nu dus: voor het oude zwembad...

(foto: Jan Smets)

Natuurlijk staat dit complex al véél langer leeg, en is er al héél wat water door de Dijle gestroomd sinds de sleutel op de deur ging...  Maar nu is het wél menens voor de actievoerders!    Ze vragen de vroede stadsvaderen om snel duidelijkheid te scheppen voor de toekomst van het zwempaleis...

(foto: Jan Smets - zwembad en Keerdok vanop het dak van een appartementsgebouw in de Electriciteitstraat...)

'In het plan voor de ontwikkeling van het Keerdok, is er weer nauwelijks aandacht voor het oude zwembad', stelt Mark Maes.

Het Mechels stadsbestuur ontvouwde onlangs zijn plan voor de herontwikkeling van de Keerdok-site en Keerdok tot een zone voor hoogwaardig wonen en werken.  (het Mechelse 'Eilandje' wordt nu reeds gezegd...)

(foto: Jan Smets)

(foto: Jan Smets)

Het actiecomité 'Red het Zwempaleis' neemt het  kwalijk dat in dit prestigieuze project de toekomst van het stedelijk zwembad niet aan bod komt. 

 'Men laat den ouwen dok al jaren verkommeren.  Als het stadsbestuur Mechelen écht terug op de sociale kaart wil zetten, moet het de toekomst van het complex veilig stellen.  Het is immers een zeer goede locatie voor heel wat verenigingen.  Er is al gezegd dat het als zwembad of als huis van de verenigingen weer een toekomst zou krijgen... Maar een initiatief werd nog niet genomen'       stelt Maes.

(foto: Koinsky)

(foto: Koinsky)

(foto: Jan Smets)

Voor wanneer eindelijk méér duidelijkheid?

 (info deels ontleend bij 'n artikel van Jan VandePoel, GvA, weekendeditie...)

 

 

Kan de Mechelse Muziekscene daar geen repetitielokalen huren ?

Lekker rammen op je FenderGitaar, zonder de buren horendol te maken !

Of misschien een gelegenheid voor Circolito ?
Of het IKA / RIKA ?
Beiaardschool ?

Just some IDs...

Volgens mijn informatie:

  • De piste rond een nieuw zwembad aldaar is afgevoerd, wegens niet haalbaar.
  • Wat denken jullie van een Huis van de Mechelse Verenigingen ? Dat is misschien wel haalbaar !

 

Maar wat mogen we verstaan onder 'Huis van de Mechelse Verenigingen'?  Het klink wel mooi, maar ik weet echt niet op welke basis, voor wie, wanneer en hoe men deze locatie voor 'de' verenigingen wil laten dienen? 

enne...zouden een aantal 'dok'-elementen kunnen bewaard blijven in de nieuwe bestemming?  of is dit nog te vroeg om hierover al uitsluitsel te hebben?

Als ze nu eens het "diep gedeelte" zouden volgooien met beton en het hele badgedeelte zouden nivelleren tot op de hoogte van het "ondiepe" gedeelte dan hebben we ineens een dansvloer.

Dames in baljurk en Heren met hoge knevels die het kleine trapje af gaan (voorlaatste foto) en die er nen Jive, nen Twist of nen Tango dansen.

Iets in den trant van de Scala, misschien ?

MDH ofwel Mechelen Dance Hall
Of misschien, naast Perron M, er een nieuwe fuifzaal van maken ?

De Oude en de Nieuwe Stadsfeestzaal zijn al eeuwen dicht,
dus "Fuifzaal In den Ouden Dok" bekt niet slecht.

@jans: Ja de invulling voor een Mechels huis ? Wie heeft er daar een idee over ? Maar kuip, (sommige) douchecellen en de mooie deuren bvb. verdienen het volgens mij om mooi geintegeerd te worden.

 

De dok is ook een beschermd gebouw he...

 

 

Als ze er, in Mechelen, niet uitgeraken zullen we Dee Hoseason, van de Tildonk Old Girls Society (Togs), nog eens naar haar gedacht moeten vragen...

http://www.mechelenblogt.be/2007/12/ouwen-dok

 Ik zou hier een bangelijke discotheek van maken ! He zou echt aanslaan ! Het is DE perfecte ligging, omdat het vlak aan een afrit van de autostrade ligt. Het is een grote locatie, en het zwembad kan blijven, met beneden de dansvloer! Boven de VIP seats en vooraan of achter 2 bars met de dj in he midden Of omhoog aan de plafond met een platform dat vanuit de lucht vertrekt! Als mechelen hiervan een discotheek maakt, zal het inslaan als een bom! 

Awel, Andreas, ge hebt groot gelijk!

dan hebben de toekomstige bewoners van de toekomstige nieuwe wijk daar tenminste meteen iets om te klagen (lacht)

Iets in de trend van DE VOORUIT mss?

Muziekoptredens in het "zwembad-gedeelte" en aan den achterkant repetitielokalen voor Mechelse muziekgroepen !

Dan zal oa Markec er niet meer weg te slagen zijn en krijgen we de betere muziekrecenties, live uit de "MDC" of "Fuifzaal In den Ouden Dok" !

:-)
MDC (Mechelen Dance Centre) ofwel MDH (Mechelen Dance Hall)...

Daar zijn we nog niet uit, maar het bekt wel lekker !

:-D

Het is een hele spijtige zaak dat ze dit gebouw zo laten verkommeren, er is nood aan een 2de zwembad in Mechelen maar dit laat al jaren op zich wachten.

 

Dit gebouw zou zeer veel mogelijkheden bieden bvb een discotheek want in Mechelen is het ook maar triestig

 

 

En dan nog gaan mensen klagen dat er in het centrum van Mechelen niets te doen is want de meeste mensen willen blijkbaar die dingen uit het stad en aan de rand.

Maar dan liefst een discotheek waar is geen housemuziek gedraait wordt.