Dijlefeesten Deflux 2008 !

Het is bijna zover...  De laatste dagen van juni zitten boordevol muziek, theater, literatuur, performances, dans, figurentheater, .... op en rondom de Vismarkt. En dat alles gratis en 'voor niks'.  Jawel, het gaat 'em om een nieuwe editie van Dijlefeesten Deflux!

Van 26 tot en met 29 juni hebt u een luxeprobleem. Het wordt kiezen en/of combineren geblazen tussen de vele interessante artiesten, verspreid over 5 locaties en 4 dagen. En alles gratis dus. Goed, het is nog een kleine maand geduld uitoefenen, maar het programma is nu bekend, en dat programma is weerom om van te smullen (leest u vooral vérder!)

De 'Kick off' wordt gegeven op donderdag 26 juni met de Maanrockrallyfinale, daarna krijgen we op vrijdag, zaterdag en zondag namen geserveerd zoals Think Of One, Rudy Trouvé Septet, Henk Rijckaert, Philip 'Colruyt' Geubels, Vitalski, C'Mon & Kypski, Murder, The Violent Husbands... om er maar enkele te noemen. Variatie en keuze te over dus.

Het Deflux-festival is het bevlogen vervolg op en uitbreiding van de traditionele Dijlefeesten. De idee van verruiming ontstond in 2006 en werd het jaar daarop verder uitgebouwd met de samenwerking tussen vzw Dijlefeesten, kc nOna en Cultuurcentrum Mechelen. Deze kern wordt voor de editie ’08 nog versterkt met Figurentheater DE MAAN.

Met het muziekprogramma op de Vismarkt als kloppend hart heeft Deflux daarnaast op een evenwaardige manier ruime aandacht voor (locatie)theater, stand-up comedy, literatuur, performances, dans, figurentheater ...

Rode draad doorheen het festival is dus datgene wat nog ‘te weinig bekend’ is. Een forum dus voor ontdekkingen, experiment en vernieuwing.

Het volledige programma is te vinden op de Dijlefeesten Deflux -website


Allen daarheen zou ik zeggen!

Murder is een Deense band en heeft vorig jaar de wereldplaat STOCHOLM SYNDROME gemaakt. Heb hen live gezien in de nijdrop. Koude rillingen kreeg ik ervan. Zo mooi!! Op de dijlefeesten deflux krijgen ze begeleiding van D.A.A.U..

@Alain: ja, hen wil ik zeker checken !! Was sowieso al benieuwd naar MURDER, en nu nog méér ;-)

Zo, en nu ben ik benieuwd wanneer we iets over de eerste Maanrocknamen zullen vernemen...

Wat mij betreft een betere affiche dan Maanrock. BRAVO

Blijkt dat de meeste hits op onze site via Mechelen Blogt gaan.

Thanks markec!!!

 

@Alain: grààg gedaan !
Enne... dat het maar rap 26 juni is ;-)

Jullie hebben daar weerom een mooi programmaatje in mekaar gebokst...

Op de Maanrockrally, gisteren, en wellicht zijn ze ook nog voorradig op de MR-finale aka Dijlefeesten-start, kon je handige boekjes meenemen, met daarin overzichtelijk het programma van de Dijlefeesten !


Het ziet er alvast naar uit dat ik vooral op Zondag op de Vismarkt zal toeven - zéker voor MURDER, op Zaterdagavond overweeg ik wat comedy in de "Mille"....

Vrijdag zal ik moeten missen want dan kijk in naar bandjes zoals Testament, Whiesnake, Ministry, .. ergens op een wei in Dessel ;-)

 

@ Markec :

Leven die nog : Whitesnake ?

Dat was toch het vervolg van enkele leden van Deep Purple (correct me if I'm wrong)