Dag van het park

Nu zondag 25 mei doen 2 Mechelse parken weer mee aan de nationale Dag van het park. In onze stad zijn het de Kruidtuin en het Tivolipark die weerom hun beste beentje voorzetten.

Naar goede gewoonte valt er weer een heleboel te beleven.

Zo vinden er in Tivoli ondermeer een natuur- en ambachtenmarkt, demonstraties schaapscheren, en verschillende optredens plaats. In de Kruidtuin kan je dan terecht voor een begeleide wandeling en de opendeurdag van de stedelijke dienst archeologie.

Het hele programma vind je hier terug.

Een niet te versmaden evenement weer in onze stad dus. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.

De kans om fotograferende bloggers en flickrs te ontmoeten lijkt me weer groot.

 

Tussen 14 en 16 wordt ik verwacht op de stand van het CVO van de opendeurdag, maar misschien kan ik wel voor of na een en ander nog meepikken...

ARCHEOTRIX - Als je zondag tijdens de Dag van het Park een bezoekje brengt aan de stedelijke dienst Archeologie, sinds 2004 gevestigd in de Kruidtuin, neem dan zeker je kids mee. In samenwerking met Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw hebben we voor hen een aangepast programma uitgewerkt. Spelenderwijs komen ze meer te weten over wat onze stadsarcheologen zoal bezig houdt en hoe het er bij een opgraving precies aan toe gaat. Verder presenteren we, naar jaarlijkse gewoonte, de (voorlopige) resultaten van recent en lopend onderzoek in de stad. We maken ook enkele archeologische kanttekeningen bij het thema van dit jaar: 'Bomen en mensen'. Iedereen, jong en oud, heten we bij deze van harte welkom.