Concert op komst

ORCHESTRE DE CHAMBRE DU LUXEMBOURG
ONZE-LIEVE-VROUWKOOR MECHELEN
HET KATHEDRAALKOOR VAN MECHELEN
ANNE-KATRIN FETIK, SOPRAAN, MONIQUE SIMON, MEZZO-SOPRAAN, ERIK RIEGER, TENOR, JEAN-PAUL MAJERUS, BARITON, PETER PIETERS, ORGEL, NICOLAS BROCHOT, ALGEMENE LEIDING

Graag nodigen het O.-L.-Vrouwkoor en het Kathedraalkoor Mechelen u uit op een uitzonderlijk Midzomerconcert in de Sint-Romboutskathedraal op zondag 29 juni 2008 om 17 uur.

De Oostenrijkse componist Franz Joseph Haydn stierf 200 jaar geleden op 31 mei 1809 rustig en helder van geest middenin het bombardement van Wenen door de Franse troepen. Ter herinnering aan het overlijden van de componist heeft het Orchestre de Chambre du Luxembourg het plan opgevat om de laatste zes symfonische Missen van Haydn uit te voeren samen met koren uit Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Belgi waar de keuze viel op het Onze-Lieve-Vrouwkoor Mechelen en het Kathedraalkoor van Mechelen.

Samen met het Orchestre de Chambre du Luxembourg en de solisten Anne-Katrin Fetik, sopraan, Monique Simon, mezzo-sopraan, Erik Rieger, tenor en Jean-Paul Majerus, bariton zullen ze de Theresienmesse in B-dur (Hob. XXII:12) van Joseph Haydn vertolken. Daarnaast voert het orkest eveneens de Eerste Symfonie uit van zijn belangrijkste leerling, Ludwig van Beethoven.

Nicolas Brochot heeft de algemene leiding; de koren werden voorbereid door Kristel Verpoten en Johan van Bouwelen. Peter Pieters begeleidt aan het orgel.

De toegangskaarten kosten 15 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop en worden vanaf 26 mei 2008 te koop aangeboden bij boekhandel Salvator, Befferstraat 5, Mechelen en bij boekhandel Forum, D. Boucherystraat 10, Mechelen. Ze kunnen nu reeds gereserveerd worden via telefoon 015/336045 of via e-mail: kathedraalconcert@telenet.be

 

Niet komen mag als een ernstige vergissing beschouwd worden.

Als je publiciteit wil maken voor een evenement kan je beter de kalender gebruiken.

Een verslag van een evenement dat voorbij is, kan je hier plaatsen.

Niet alleen op de kalender hoor..

Zet gerust op de blog (wordt soms méér gelezen...).  Bedankt voor deze info Joeri!