Bal van de Burgemeester...
"Tis fiest int Stad ! Tis fiest int Stad !"

Welke muziek zullen ze er spelen : Muziek van de 70s, 80s of 90s ?

En is dit nog steeds een verplicht nummertje voor de Mechelse Stadsambtenaren ?

Zoveel vragen, maar wie heeft een antwoord ?


Tis fiest int Stad - Fata Morgana 2007 - Jo Swinnen (Filmpje)

 

ik weet niet of jo en nite spirit staan te trappelen om daar te gaan spelen ...

die hebben na 't feestlied en trots op sint rombouts wel beter verdiend !!!

hopelijk ziet bartje er the day after beter uit dan vorig jaar ...

 Er is geen boeking binnen gekomen om op het feest van Bart te gaan spelen... dus Nite Spirit zal er niet aanwezig zijn vrees ik...

Maar geen paniek!
Vrijdag 30 mei (de dag ervoor dus!) is het Second Nite Of The Spirit in Graaf d'Elissem te OLV Waver!!
Net zoals vorig jaar (First Nite Of The Spirit) gaat het weer een goed feestje worden :-)

Dus voor al de Nite Spirit fans: Allen daarheen!

 

Dank voor de reclame van het " 't Is Fiest In't Stad "-filmpje trouwens ;-)

Jammer dat Bart er niet aan gedacht heeft.

Jo Swinnen en Nite Spirit zijn toch een band uit het mechelse, met teksten over mechelen, en 'oep zen mechels'. Dit had voor de fiestende mechelaar toch geweldig geweest zou ik denken?

Als ge 't mij vraagt gaat 'fiest in 't stad' daar zeker gedraaid worden. Life zou nog mooier zijn.

Onthouden voor de toekomst zou ik zeggen.

@ Berten : Op deze manier zullen we dat lieke NOOIT vergeten !

En zolang die persoon dat filmke op YouTube laat staan, kunnen we het nog altijd eens terughoren.

Maar wanneer staat jullie videofilmpke van "Tis Fiest int Stad", in hogere resolutie, op jullie website en waar kunnen we dat dan eventueel bekijken, beluisteren of vinden ?

@gymco: de versie van fata morgana is te vinden via de website http://www.nitespirit.be/ onder de rubriek http://www.nitespirit.be/pers.htm waardoor je naar de link http://www.nitespirit.be/fatamorgana2007.htm kan geleid worden voor alles van fata morgana en zo op de originele beeden van de TV komt onder http://www.fatamorgana.be/tv1_master/subsite/fatamorgana/afleveringen/e_fata_413_verslag_ezjkd/index.html?video_1 .

Alstublieft se.

en de cd is nog steeds te bestellen via de site van nite spirit.

 

Veel plezier ermee !!!

Het is een feit dat Jo Swinnen en Nite Spirit in Mechelen ondergewaardeerd zijn en niet krijgen wat ze verdienen! Als enige Mechelse groep met ECHTE Mechelse liedjes waarmee ze Mechelen toch al een paar keer serieus in "the picture" hebben gezet (Monumentenstrijd / Fata Morgana), zouden ze voor die gasten wel eens wat meer mogen doen !  Hun repertoire bestaat trouwens hoofdzakelijk uit steengoede covers met een hoog ambiance gehalte en tussendoor gooien ze er wat eigen ambiancenummers tussen ! Nite Spirit heeft vorige week de Oostfeesten in Duffel afgesloten en 't was SUPER ! Heel Duffel danste op "Mechele Fiest" ('t is fiest in 't stad) !! Wat zou dat dan niet in Mechelen geven ???  En met zo'n titel op de affiche... Halloooooo Bart en Co !?!

Ik wil de mannen van Nite Spirit ook nog even een dikke proficiat wensen voor het prachtige Waverlied ! Ik heb de CD beluisterd en het is een zeer goed nummer ! Weer een toffe compositie van Mr. Swinnen ! De combinatie met de Brown Sugar Drummers is uiterst geslaagd en ik kijk er al naar uit om jullie concert in Waver bij te wonen op 16 augustus.

Luc C

Kan ons Bartje Jo en Co, aka Nite Spirit, niet gebruiken ter promotie van Mechelen ?

Ik zou aan de tekst van "Mechele Fiest" niet zoveel veranderen en als promotiestunt is dit zeker een topper, als de Duffelaars er al voor vallen.

En omdat de Racing en de Malinois nooit zullen samensmelten zou ik dan die zin, in "Mechele Fiest", al veranderen :

In plaats van :
Vandaag weurd Mechele de Stad van 't Land
De Racing en de Malinwa efkes hand in hand
't is veu den TeVee, dus iederien doe mee...
Gewoen ma veu de show : "Mechele OLEEEEE !"


wordt dat dan :
Vandaag is Mechele de Stad van 't Land
't Is een proper Stad, dademme w'al gehad
Een Stad oem te zoene, dus doe mee !
Want in iel Mechele roepe ze : "Mechele OLEEEEE !"


(Vrije interpretatie, zo uit het vuistje)

:-D

Aan 't stad wordt er alleszins niets over gezegd.

Stadsambtenaren doen niet aan politiek, tenminste niet in het openbaar...

Wij zien enkel dezelfde affiches als de burger.

Ik wil niets afdoen aan de kwaliteiten van Nite Spirit.  Maar wees eerlijk, carnaval is al een tijdje voorbij en 'het bal van de burgemeester'  mag wat meer klasse hebben.

Een gastoptreden (2 à 3 nummertjes) zou nog net kunnen.

@ J.T.

Imitatoren als Sandrine en Wim Soetaer schat ik echt niet hoger in dan Nite Spirit. Integendeel. Die van Nite Spirit doen tenminste nog gewoon hun ding. Eerder dan simpelweg mee te surfen op de golven van wat 'in' is.

 

Natuurlijk !  We hadden Nite Spirit naar het songfestival moeten sturen om België te vertegenwoordigen !.....

De Paranoiacs hadden we moeten sturen. Wat Nite Spirit betreft kan ik J.T. wel volgen. Als je iet of wat talent hebt dan loop je toch niet mee in een Carnavalstoet of dan treed je toch niet op tijdens de week van de amateurs. Pas op, ik heb nog nooit iets gehoord van die Nite Spirit maar ik heb ze wel zien playbacken op de carnavalstoet en ze stonden in het boekje van de amateurkunsten. Volgens mij zijn ze dan ook heel slecht of hebben ze een zeer slechte manager. 

@ Eddy

Ik heb de woorden 'amateurs' en 'slecht' niet gebruikt.  Het zijn trouwens geen synoniemen.  Ik stel mij alleen maar vragen bij hun repertoire en dan nog gelinkt aan een evenement als 'het bal van de burgemeester'.  Maar, dat is misschien ook niet meer het evenement wat het ooit geweest is....

Zoals gewoonlijk zijn er weer een paar apekoppe bij die denken dat hun mening belangrijk is en dat hun visie de enige juiste is.

Ik wil daar gewoon op zeggen, laat die mensen van NITE spirit toch gewoon doen. Als die in een stoet willen meelopen so be it. Wie heeft daar last van? En waarom zouden ze dan ineens slecht zijn?? wat een idiote manier van denken is dat nu weer. Meer dan 90% van wat er op televisie in shows komt optreden is aan het playbacken en dat zijn dat de BV's of internationale artiesten die goed verkopen. Wil dat daarom zeggen dat ze slecht zijn???
Vermoedelijk heb je zelf nog nooit op een podium gestaan, laat staan een defige noot uit een instrument gekregen, dus je hebt gewoon geen idee waarover je spreekt. Mss al eens stilgestaan bij het feit dat als je in een stoet moet lopen het niet evident is om wat je speelt/zingt Live versterkt te krijgen.

Soit, ik wil gewoon zeggen, mannen van NITE spirit, toch nummerke dat waverlied en 16 augustus zal knallen ;-)

Tjorro, ni kwaad in maken, het is den Eddy maar zenne ...