water...

met categorie:  

(foto: Dieter Teleman)

Van 30 mei tot 6 juni gaat er in het stadhuis een fototentoonstelling door met als onderwerp:

Troubled waters

De foto's zijn van Dieter Teleman.

Wereldwijd leven meer dan 1 miljard mensen zonder rechtstreekse toegang tot drinkbaar water en beschikken meer dan 2 miljard mensen niet over een degelijke hygiëne.

Elke 15 seconden sterft een kind door het drinken van besmet water.  Miljoenen vrouwen en kinderen krijgen geen kans op ontwikkeling omdat ze dagelijks vele uren doorbrengen met het transporteren van water.

Die situatie kan nog verergeren, want de behoefte aan water groeit tweemaal zo snel als de bevolkingsgroei.  De meest pessimistische scenario's voorspellen dat in 2050 zeven miljard mensen verspreid over zestig landen, watersnood zullen ervaren.  Om rampzalige gevolgen te vermijden moeten we onze houding tegenover water dringend veranderen en een wereldwijde solidariteit bewerkstelligen.  Informatieverstrekking en sensibilisering spelen daarbij een cruciale rol.

Organisatie:  Rotary Club Mechelen-Opsinjoor

Openingsuren: ma tot vr 14 - 17 u    -  za en zo 11 - 17 u

gratis toegang

 

Vrijdagavond om 20 uur: openingsreceptie met toespraak over de waterproblematiek...