Het is natuurlijk veel te laat, maar toch...

met categorie:  
Dag beste lezer,

U weet het het waarschijnlijk nog : dit jaar hadden we een witte pasen.
Ik hou sowieso van een romantisch Mechelen, maar als het dan ook nog éven wit mag zijn...

Pasen 2008
...dan grijp ik naar m'n fototoestel en tekenprogramma, want dààrmee, en met een paar verdichtsels, probeer ik te laten zien wat er zo magisch is aan Mechelen.
Wààrom Mechelen voor mij een speciale stad is.
Ik probeer het uit te leggen met handen en voeten.
Dit zijn dus géén foto's.
Het zijn ook géén tekeningen.
Het zijn reflecties van m'n binnenste.

Pasen 2008

Ik geef ze even mee... :-)
Mooi, Leyander !

En nu nog een Limerick.
knap en magisch
mooie foto,Mechelen in het wit,en met Pasen,de sneeuw heeft onze Pasen gemist bij 1 1/2 week,toen hadden wij hier 24 inches van dat wit goedje.Louis
prachtig Leyander! puur poëzie in beelden...
1 inch = 2,54 cm
24 inch = 24 x 2,54 = 60,96 cm

Louis, that's a lot of snow !

:-D
Sorry .Gimycko,dat was een typing fout,ik meende 4 inches.en dat is nog veel sneeuw om op te kuisen.
Van uit Buenos Aires (30 Celsius)

Ein Fichtenbaum steht einsam
im Norden auf kahler Hoh`:
Ihn schläfert : mit weiser Decke
umhúllen ihn Eis und Schnee.

Er tráumt von einer Palme
die fern im Morgenland
einsam und schweigend trauert
auf brennender Felsenwand.
Heine
kijk, ook dàt is nu Mechelen-blogt: een gedicht vanuit verre landen :-))
Inderdaad, maar waar blijft die limerick van Leyander himself ?

:-D
Is dat een gedicht van ene Baeck,
naamgenoot van de oorlogsburgemeester
toen de Duitsers kwamen zeggen hoe het
moest in Mechelen? Buenos Aires?
Niet alleen naamgenoot maar de oudste zoon. Onlangs nog heb ik van een een een Mechelaar, politiek tegenstander van Vader en wiens zoon een hoge beambtnar is van de "Belgische" lofwoorden ontvangen over de zorg die Vader bestede aan de voedselvoorziening van Mechelen onder de oorlog. Dit iszelfs toegegven door dr, Nico Wouters die mijn Vader afschilderde als een schoft in zijn boek "Oorlogsburgemeesters en zelfs geruchten gebruikte om hem te bestempelen ald aardappel en benzinezwendelaar.De bemzine moet hij tgehaald hebben uit een olietanjer verscholen onder de neus van de Duitsers in de Antwerpse haven of gekaapt in de Duitse opslagplaatsen wat een vaderlandse dad was. Mijn Grootvader langs moeders kant werd in September 44 aangehouden als schoonvader van Kamiel Baeck, hij had met de politiek niets te maken. Hoij werd opgemerkt door een man en toen deze vernam waarom hij in de Dossinkazerne zat, deed hij hem onmiddellijk in vrijheid stellen. Het was meester Huyghebaert wiens neef door de Duitsers werd terechtgesteld en hij zegde mijn Grootvader dat Moeder, als ze terug naar Mechelen kwam om juridische bijstand kon vragen. Ik zou nog verder kunnen met anecdoten die waardering van politieke tegenstanders van Vader zouden antonen. U zal ze toch niet geloven. Van 9/44 tot 48 heb ik armoede, geen ontbering, en veel vernederingen gekend maar ben niet verbitterd en draag geen wrok. Ik hoop dat U niet behoort tot de "petits esprits" van de"petits pays". Verontschuldig mij dit beetje venijn.Het is maar een homeopatische dosis en ghraag zou ik meer persoonlijk met U van mening willen wissellen,. Sans rancune. Het gedicht is van HEINE niet van ene Baeck.Hoogachtend
Ik ben mijn godsdienstige zedelijke en esthetische opvoeding verschuldigd aan mijn ouders en het SintRoboutscollege.Waarschijnlijk krijg ik nu geen toegang meer tot "Mechelen Blogt".
Verontschuldig typefouten en vergeten woorden. Mijn intelectuele bronnen voor deze vorming zijn de pauselik¡ijke documenten, Gustave Thibon, Romano Guardini als voornaamste. Zo heeft U een gedacht hoe ik denk.Hoogachtend.J.B
@Herman: als U wat beter gelezen had, dan kon je lezen dat J.K.P.R. Baeck Heine citeerde!