Film 'Lord of War'

met categorie:  
Zin in een goeie film?

Donderdag 10 april kan je je kans grijpen, want Amnesty International team Wapenhandel vertoont de klassefilm 'Lord of War' in het sympathieke zaaltje van Klank Werk Onderneming in de wijk Nekkerspoel.

De film gaat over internationale wapenhandel en wordt vertolkt door Nicolas Cage en Ethan Hawke.

De lokale groep Mechelen van A.I. verzorgt de verwelkoming en een specialist van Amnesty geeft een inhoudelijke inleiding.

Donderdag 10 april, 19u, Wittebroodstraat 19. De toegangsprijs is € 2.
Meer info via de kalender.
Ik heb de film al gezien. Een aanrader! Welkom in de harde surrealistische realiteit.
Alhoewel Nicolas Cage in verschillende films duidelijk lijdt aan overacting (Face Off - Con Air), is hij in deze film magistraal !

Zeker gaan kijken !

Een sterk verhaal over een meer dan gewetenloze handelaar in wapens en munitie (openingsshot is geweldig : Nicolas Cage ontdekt waar poen te rapen is, nl massa's kogels in een restaurant na een raid) en hoe zijn omgeving (broer en vrouw) hem uiteindelijk verlaten of meegezogen worden in deze onmenselijke business-as-usual.

Onlangs nog op TV...
Schitterende film. Grappig, ik kocht hem voor enkele luttele euro's in de Makro en hij zat nog in de cellofaanverpakking toen hij twee dagen later op de TV werd vertoond...
Voor previews check YouTube...

Vooral "The life of a bullet" is de geweldige intro van deze film !
Als de rest van de film met evenveel gevoel voor humor gemaakt is als de intro dan is het de moeite.
En is dat zo of was dat het beste stukje?
@ Sint :
Een sterk stuk is wanneer de broer last krijgt van zijn geweten als hij ziet hoe de kogels, die Nicolas Cage naast hem verkoopt aan de lokale Warlord, ter plaatse worden gebruikt om, even verderop, een moeder en kind neer te schieten...

"Business as usual", zegt de protagonist...
ben zeker dat het een goede film is!die een nijpend probleem aankaart.