17/4/1958 EXPO 58 is officieel geopend

met categorie:  
Jullie zullen het allemaal wel al gelezen en gehoord hebben. Vijftig jaar geleden opende de expo zijn deuren. Gedurende 6 maanden zullen 42 miljoen mensen (en dat was 7 miljoen meer dan voorzien) de eerste wereldtentoonstelling na de tweede wereldoorlog bezoeken. Het begin van een nieuwe tijd, een vooruitgang zoals we die nauwelijks konden voorstellen; Ruimtetuigen, nieuwsoortig brood en ijsjes, kleurentelevisie, spectakelcinema. Je kon er van gaan genieten in onze hoofdstad.
Vandaag schonk radio 1 aan enkele autowegen een aantal expobroden weg ( gelukkig niet die van 50 jaar geleden,die zouden zwaar over tijd zijn) en je kon de knop niet omdraaien of de openingswoorden van wijlen koning Boudewijn klonken je toe.
Ook de erfgoedcel volgt van dag tot dag de tijd van toen. Dit als voorgerecht op de tentoonstelling die binnerkort van start gaat in erfgoedcentrum Lamot. Je kan elke dag via www.anno-exp.be het dagelijkse leven op het terrein volgen met weetjes en nieuwtjes.
Je kan nog meer te weten komen over dit grootse feest in het boek "Expo'58" geschreven door Annick Lesage - een uitgave van Radio 1. Een brok nostalgie voor die het meemaakten en een permanente verwondering voor de jongeren onder ons.
Dus: laat je maar eens gaan, blog je eigen herinneringen door en volg de feiten van 50 jaar geleden elke dag op
www.anno-expo.be


wegens te rap tikken. De website is:
http://www.anno-expo.be

Sorry folks
Heb het even aangevuld in je artikel Rudi.
merciekes Filip
Voor de digitale kijker (Belgacom/Telenet): Deze avond om 20.40 uur (tot 22 uur) op CANVAS+ een live uitzending vanop het dak van het Amerikaans Theater. Luc Janssens ontvangt vele gasten en kijkt met hen terug op Expo 58.
Knap ineengestoken nostaligische uitzending. Waa-j-is den taod..??
Ik ben ondertussen aan het lezen geslagen in dat boek en echt schitterend en zeer interessante terugblik. Te koop bij o.a.Standaard, want het is een Standaard uitgave. Maar vermoedelijk wel ook bij Forum en Salvator denk ik.