't Is maar voor vijf minuutjes ....

met categorie:  
foto

"Het is maar voor vijf minuutjes", dat is meestal de uitvlucht om deze overtreding schoon te praten.
Het betreft de parkeerplaats voor mindervaliden in de Leopoldstraat, ter hoogte van het ziekenhuis.
Dat zal dan één van de cowboys zijn, waar de transportfederatie het gewoonlijk over heeft. Wel merkwaardig, want wanneer ik op de baan ben, zijn die zeldzame cowboys er toevallig ook steeds.
Helaas is het niet alleen dat soort cowboys, ook veel "gewone" automobilisten zondigen zich aan het "5-minuten-excuus" ...
Hier heeft de chauffeur nog de moeite gedaan zich opzij te parkeren, gewoonlijk laten ze hun voertuig gewoon dubbel op de weg staan en blokkeren dan totaal het verkeer op de Ijzerenleen, Hoogstraat, Graanmarkt, etc. Omdat ze te lui zijn om vijf meter tevoet te gaan. Idem dito voor klanten van bakkers, beenhouwers, krantenwinkels.....
Een beetje verder aan het stationsplein, staat vaak een brouwer te lossen *OP* het fietspad. De poltie controleert dan aan het kruispunt van de Colomastraat, maar op die overtreding wordt nooit iets gezegd. Begrijpe wie kan.
Het is inderdaad (foto) geen alleenstaand geval...

Als ik op de Tervuursesteenweg de bus wel nemen kan ik 9 keren op 10 op straat gaan staan omdat er van die "voor vijf minuten mensen" op de bushalte gerpakeerd staan. Eén keer heb ik er zo een bestuurder eens (vriendelijk) op gewezen, maar ik zoek nog steeds naar mijn neus nu!!! Heb het er ook met de busschauffeurs over gehad: volgens hen valt er niets aan te doen!!!
En idd. u raadt het al: vlak aan die bushalte zijn twee bakkers, is een frituur en is een slager...

De situatie aan het station is inderdaad erg tergend!
Men parkeert indderdaad gewoon op het "fietspad" of wat daar voor door moet gaan . Gisteren toen ik van de avondschool kwam, ondervond ik dat nogmaals... (zoals elke week trouwens. wellicht cursisten van Crescendo die er staan, of cafégangers van Boesj, de Prof, La Fleche, Friends?
De politie doet idd. niets, maar eigenlijk verbaast me dat niet zo, al tweemaal zag ik dat de arm der wet ZELF doodleuk zich had geparkeerd aldaar.

Jammer. Als nu elkeen zich eens aan de regels zou houden, en dan heb ik het (uiteraard) over ALLE weggebruikers.... het zou mooi zijn: maar wellicht gebeurt dat enkel in utopia ;-)
De Hoogstraat is ook zo een geweldig "straatje".
En na 20, ja zelfs 30 jaar is er nog niks veranderd en is en blijft het huilen met de pet op.
Tijd om dat éénrichtingsverkeer daar in te voeren !

En misschien toch eens nadenken over dat leveren ondergronds of misschien aparte leveringsstraatjes.
Ik weet het : het is een maf idee, maar toch...
Automobilisten zijn een raar ras. Bij de school van mijn kinderen (BSGO De Spreeuwen aan de Battelsesteenweg) is er elke ochtend het probleem van papa's en mama's die hun kind per se vlàk voor de schoolpoort willen afzetten, in het zijstraatje, de doodlopende Boetestraat.
U ziet het al aankomen: tientallen auto's die deze straat inrijden, hun kind voor de poort afzetten en dan achteraan rechtsomkeer maken (want doodlopend!)

De directie en de politie hebben al verscheidene acties bedacht om die zinloze verkeerstroom in te perken, maar sommige ouders blijven hardleers. Als ze konden, reden ze tot op de speelplaats...
@ koen :
Wordt den Battelsesteenweg binnenkort weer niet opengegooid voor het zoveelste "Plan van Heraanleg" ?

Tussen Ring en Polderstraat/Koolstraat worden er blijkbaar fietspaden aangebracht of zoiets (dit weekend in GVA).
Nu ik de foto van Jan G. nog eens effe goed bekijk, zie ik ook het volgende : 1 paal met... 3 borden !

Misschien stamp ik beter een eigen zaak uit de grond die "verkeerssignalisatieborden" levert aan lokale en nationale overheden.

Ik denk dat ge daar nog rijk mee kunt worden - LOL

:-D
Dit lijkt het bedrijf te zijn...

http://www.nino.be/

uit Meerbeke, bij Ninove...

http://nl.wikipedia.org/wik...
Niemand het artikeltje in de krant gelezen over een fout-parkeerster bij het scholeke in Hombeek?
Ze was beboet, maar ze heeft dit betwist. En nu heeft ze gelijk gekregen want .... iedereen parkeert daar op de stoep ....

Dus mensen: [modus supersarcasme on] negeer borden en tekens, want "iedereen doet het" en dan mag het .... [modus supersarcasme off]
En dan moet je er eens langskomen met een
driewieler als iemand op het fietspad heeft geparkeerd.
Je staat doodleuk te wachten en de "domme"
chauffeurs doen nog niet eens de moeite on zich te excuseren!
Ik ga dagelijks te voet naar het station en terug (2 x 12 min), het is zelden dat ik op dat kort traject geen overtredingen zie gebeuren zoals flagrant fout parkeren, GSM'en achter het stuur, zebrapaden blokkeren... Als er al politie te zien is, blijken die merkwaardig tollerant. De warme, verdraagzame maatschappij is vooral goed voor rotverwende egoïsten die graag veel lullen over solidariteit, maar die dag dagelijks geen oog hebben voor de kleine overlast die hun egoistisch gedrag veroorzaakt. De politiek werkt dit in de hand uit electoraal eigenbelang: een harde hand is niet populair.
"electoraal eigenbelang", dat is de best uitleg die ik al ooit gelezen heb, zo had ik nog nooit gezien... (sic)
@Paulsteir: Misschien hebben we toch raakpunten ! :-)
Toppunt is dat automobilisten de plaats pakken van gehandicapten, zie ik ook vrijwel dagelijks aan het station.

Zoals heel wat wijken kregen ook wij nieuwe voetpaden. Je moet eens zien hoe die hier en daar al 'ingereden' zijn door vrachtwagenchaufeurs. Rij maar eens met een rolstoelpatient over zulk hobbelig voetpad.
Ik kan begrijpen dat je je wil afzetten tegen de overheid en geen geld in de parkeermeter steekt, of dat je verkeerd parkeert uit koppigheid.
Ik begrijp niet dat sommige mensen geen onderscheid kunnen of willen maken tussen het beleid en de medemens.
Onrechtmatig parkeren op een anders valideplaats getuigt van een gebrek aan respect.
Leven we niet een beetje teveel in een 'ikke' maatschappij waar respect voor anderen dikwijls heel ver te zoeken is ? En dan heb ik het niet alleen over minder-validen.
@Jan groot gelijk!
deze week nog meegemaakt (niet in Mechelen maar in Blaasveld): een dame staat op nog geen vijf meter van een haltepaal geparkeerd. Ik maak er haar attent op. Krijg ik als antwoord: "daar staat op de grond toch niet BUS geschilderd, en ik heb geen garage, waar moet ik mijn auto dan wel zetten?" Ik ben echt benieuwd waar ze haar auto gaat achterlaten, wanneer die BUSletters daadwerkelijk aangebracht zijn!
Parkeerprobleem opgelost !

http://www.zone01.be/albums...

:-D
Vanmorgen was een vrouw in het MIDDEN van de bushalte, tegenover de Colomaschool haar autoruiten aan het afkrabben.
@filip met de kleine eF: dat mens kon toch niet door haar ruiten zien waar ze gestopt was!
jokke ge zijt me voor :-))
geen parkeerplaats voor mindervaliden, maar enkele parkeerplaatsen voor chauffeurs met kleine kinderen, aan Carrefout in Mechelen noord, tegenover de dierenwinkel Tom en Co. De plaatsen zijn meestal volzet, regelmatig zie je wel een chauffeur maar nergens kinderen.
Ah ja, die plaatsen aan Carrefours voor mama & kinderen. En voor een papa met kinderen? De intentie is goed maar hun wereldbeeld wat achterhaald ;-)
vreemd ik heb die camion vanochtend rond 10:00 zien acteruitrijden van de katelijnestraat op het kerkpleintje van de katelijnekerk
Ik heb wel al gezien dat de security-mensen van de Carrefour in Mechelen Noord de foutparkeerders op de mindervalidenparkings terecht berispen.
Er bestaat geen kaart voor mama's of papa's met kinderen, dus dat is alleen controleerbaar bij in- en uitstappen.
In Carrefour Zemst daarentegen wordt er niet opgetreden tegen de overtreders, volgens de security-agent, omdat het niet de strategie is van Carrefour om op die manier klanten weg te jagen.
Men heeft daar liever centjes dan respect, lijkt het.
Het is inderdaad de mentaliteit van tegenwoordig: puur egoïsme. Hier in onze straat zet men zijn auto ook maar neer waar men denkt dat het kan. Achter de hoek parkeert men de auto zelfs op de stoep voor de deur als er nergens anders plaats is.
Voor onze garage staat men bijna dagelijks voor 5 minuutjes (of langer). Als je er iets van zegt, dan vraagt men doodleuk of we misschien weg moeten, want anders stoort het toch helemaal niet!!