Hercules Trophy... nu ook voor Mechelse bedrijven

met categorie:  

Ooit moest het ervan komen: een echte Mechelse Trophy. Na de jarenlange succesvolle edities voor de Antwerpse haven, de Brusselse luchthaven en tal van privébedrijven, richt het teambuildingevenement in de Nekker zich eindelijk ook tot de Mechelse bedrijven. En dus ook tot de Mechelaar.
Al 9 jaar wordt de Hercules Trophy in het Provinciaal Domein De Nekker georganiseerd door drie Mechelaars. Het evenement trekt intussen bedrijven uit buiten- en binnenland aan en wist nu ook de aandacht van de Mechelse politieke wereld te vatten. De organisatoren van de Hercules Trophy en het stadsbestuur sloegen de handen in elkaar en nodigden de Mechelse bedrijven uit voor de eerste, onvervalste Mechelse Trophy. Datum van het gebeuren: 7 juni.

Het concept van de Trophy is even eenvoudig als uniek: 96 teams van 5 personen nemen het tegen elkaar op in 12 weinig alledaagse proeven, gedurende een hele dag. Sfeerbeelden te over op de Hercules website. En omdat Mechelaars nu eenmaal rasechte levensgenieters zijn, is er daarna een barbecue en spetterende fuif.

Het doel van dit alles? De wereld laten zien wat voor een dynamische ondernemersstad Mechelen wel is. Of dacht je dat deelname aan Fata Morgana soms voldoende was?

Inmiddels zit de Mechelse Trophy bijna vol, maar eens komen zien kan nooit kwaad.

Alle info op de website (ja, ik weet het, de website bestaat momenteel nog niet in het Nederlands, maar door de vele buitenlandse klanten is de keuze van Engels toch niet meer dan normaal, nietwaar).

Voor ik op pensioen ging heb ik verschillende malen deelgenomen als werknemer van Safmarine. Trouwens de beide gabbers op de foto bovenaan waren collega's van mij. Hercules trophy staat garant voor een ganse dag ( en een groot stuk van de nacht ) plezier, het is tenslotte een teambuilding event. Mario en Ivo, als initiatiefnemers ken ik redelijk goed en als zij aan het stuur staan dan loopt de organisatie als een trein.
Als je eens kan gaan piepen dan moet je het doen! Trouwens ik denk dat ik nog wat drankbonnetjes heb.
...of die keuze voor het Engels niet meer dan normaal is, weet ik niet...
Maar het Nederlands 'vergeten', is minder normaal...
Tja pretenderen van een mechelse trophy te zijn en dan enkel een website in het Engels opstellen is wel een tegenstelling.
Ik heb wel het gevoel dat dit item enkel gepost is om reclame te maken voor dit evenement. Misschien ben ik verkeerd maar dat is mijn aanvoelen.
Als echte Mechelaar lijkt me dit een geweldig concept. Eindelijk eens een tof initiatief voor de bedrijfswereld. Ik overtuig in ieder geval mijn collega's en ga niet kneuten over taal. Als we het dan toch over taalgebruik hebben: wanneer gaan mensen nu eens afleren van die onozele drie puntjes te gebruiken. Een gebrek aan taalvaardigheid?
Veel succes met het initiatief. Ik werk niet in een Mechels bedrijf, dus kan helaas niet meedoen ...