10 10 10 in Villa Zonnebloem

met categorie:  
De gebouwen van kleuter- en lagere school Villa Zonnebloem op het Berthoudersplein ter hoogte van de Zandpoortvest zien zelden veel beweging na klokslag 18u.

Niet zo deze week: ergens bovenaan, in een klein lokaaltje, blijven de lichten tot laat in de avond branden. Er lopen mensen rond die praten, spelletjes spelen en TV kijken. Er hangen posters aan de muur en er liggen luchtmatrassen op de grond. 's Ochtends eet men er zelfs ontbijt en doet de douche nuttig werk.

Drie leerkrachten maken voor tien dagen van hun school een thuis.
Voor deze uitdaging rekenen de drie volledig op de kinderen en de ouders van de school. Die zorgen voor de maaltijden en moeten elke dag ook een verassing voorzien -- al mag dat ook af en toe ook buiten de schoolmuren. Maar wel precies tien keer, en niet ééntje minder.

Dit alles past in de feestelijkheden rond '10 jaar Villa Zonnebloem', onder de noemer "10 10 10".
Zo werden er al tientallen tien meter lange sjaals gebreid, lesdagen van tien uur lang gegeven, tien boeken per maand gelezen, en tien kilogram balpennen ingezameld voor het goede doel.

En zolang ze niet aan 10 komen, is het natuurlijk nog niet gedaan. Wat dacht je van een tiendaags bezoek aan Hongarije of een 'bosklassen' van 10 dagen, op 10 verschillende plaatsen 10 kilometer van elkaar, vervoerd op 10 verschillende manieren?

Zou het bestaan, denk je -- een auto met tien wielen?
De actie stond al in de krant, en was te horen op Radio 2. Dinsdagavond is er een heuse persconferentie.
En natuurlijk alle leerlingen een 10 op 10 !

:-D
Ik hoop voor die leerkrachten dat de verassing die leerlingen en hun ouders voorbereiden niet gepland is voor hen. ;-)
...Ik had het gisteren ook al op de radio gehoord...
Tof initiatief!
(en moet je nu alléén jouw potje koken Floris? ;-)
Ik was gisteren ook in die school voor de infoavond. Ik was zeer gecharmeerd door de school en heb mijn dochter dan ook onmiddellijk ingeschreven.
een tof schooltje toffe mensen aldaar maar ook al een wachtlijst
Wat wil je, het is één van de weinige scholen in het Mechelse waar nog een 'gezonde' verhouding allochtonen en autochtonen aanwezig is.

De reden hiervoor is simpel, veel allochtonen willen niet de inspanning leveren als ouder welke gevraagd wordt in een dergelijke school.
Er zijn nog scholen met een gezonde mix van allochtonen en autochtonen hoor! De basisschool Ursulinen is daar een mooi voorbeeld van. Mijn kinderen zijn dolenthousiast over deze school met een ECHT enthousiast en gedreven leerkrachtenteam aan het roer. Ga in deze school zeker eens een kijkje nemen en er van de sfeer proeven.
De Ursulinen... Ook problemen daar hoor! Enkele jaren terug nog een vechtpartij op een feest bijvoorbeeld. En die leerkrachten. Weet niet hoe het nu zit, maar euh... Ook weer enkele jaren geleden.... Eén 'aanouwerij' op ze Mechels gezei!
Wij vonden het ook een toffe school met een interessante onderwijsmethode, ons kleintjes zijn daar nu ook ingeschreven.
't zal wel nog lang duren eer ze oud genoeg zijn
Wat IS eigenlijk een goeie peuter- en kleuterschool in Mechelen-Zuid?
Juffen Katrien, Iris en Beth staan vandaag in de GvA met hun actie !
Een tof stuk van Jan Van De Poel...
zal ik ook eens lezen