Mechelen zindert!

met categorie:  
Mechelen is al enkele jaren aan een stevige opmars bezig. In 2005 genoten bijna 200.000 mensen van Mechelen 2005, Stad in Vrouwenhanden. De dynamiek die dat topevenement op gang bracht, heeft de stad gesterkt in de overtuiging dat ze regelmatig nood heeft aan culturele festivals die de stadsgrenzen overstijgen.

Tijdens de lente van 2009, van 21 maart tot 21 juni, zal Mechelen zich opnieuw feestelijk uitdossen voor Stadsvisioenen. Het festival wervelt drie maanden door Mechelen. De hele stad zal het levendige decor vormen voor een grote verscheidenheid aan tentoonstellingen, beeldende kunstprojecten, stadswandelingen, theater, film, muziek, stadsvertellingen, kleurrijke optochten en allerlei feesten. Het programma wordt stap voor stap prijsgegeven. Voor het eerst lichten we een tipje van de sluier…


Stadsvisioenen, een verjaardag als inspiratie
In 2009 heeft Mechelen visioenen! De viering van 450 jaar aartsbisschoppelijke stad zorgt voor de nodige inspiratie om Mechelen in hogere sferen te brengen. De komst van de aartsbisdom in de zestiende eeuw betekende heel wat voor de verwachtingen en toekomstbeelden van de mensen in de stad. Ze leefden net zoals nu in een periode vol beweging, verandering en grondige bezinning. Hoe verschillende of gelijkend zijn onze dromen en vooruitzichten? Welke stad kunnen we ons vandaag inbeelden, verbeelden of uitbeelden? Het wordt een wervelende zoektocht naar visioenen voor nieuwe tijden!

Prikkel de stad in 2008
In aanloop naar de officiële opening van het festival op 21 maart 2009, zullen er in 2008 op verschillende plekken in de stad al prikkels gegeven worden. Ben je geïnteresseerd in voorbeschouwingen, open repetities, lezingen of wil je zelf meedoen aan Stadsvisioenen, zorg dan dat je erbij bent! Schrijf je in op ons e-zine via www.stadsvisioenen.be en je wordt automatisch uitgenodigd voor deze prikkels.

Hang de visionair uit en win!
Hoe sterk het inspirerende festival Stadsvisioenen wordt, hangt ook van jou af! Jij kan er immers voor zorgen dat iedereen ziet dat het evenement eraan komt. Hoe? Heel simpel: hang de nieuwsposter van Stadsvisioenen op een duidelijk zichtbare plaats aan je raam, stuur een mail naar info@mmmechelen.be met naam en adres en maak kans op een ballonvlucht voor twee, aangeboden door Passe Partout – Pas Uit. De winnaars worden persoonlijk verwittigd. De nieuwsposter vind je in het stadsmagazine Onder Den Toren of kan je verkrijgen bij In & Uit Mechelen, de bibliotheek, de Stedelijke Musea en het Cultuurcentrum.

Bron: Onder den Toren 53
Hey Frida ! Welkom op de blog.
Ik ben best wel benieuwd naar wat de stadsvisioenen ons te bieden hebben !
Ik ben reuze benieuwd naar dit nieuwe evenement. Hopelijk wordt het minstens een even groot succes als in 2005, mijn gevoel zegt dat het religieuze aspect voor een extra mystieke toets kan zorgen. Effe tussendoor, "bijna 200.000 mensen" maar de website van de organisatie zegt "ongeveer 160.000 bezoekers". Kwestie van ons ook niet te verliezen in al ons enthousiasme. ;-)