Mechelen in 6 oude kaarten op Google Earth

met categorie:  
Mechelen 1581
Belgeoblog is de speeltuin van Pascal, en is een prachtige verzameling 'interessante en amusante toepassingen voor Google Maps, Google Earth en Virtual Earth in Belgi├ź.' En deze keer is Mechelen aan de beurt.
Een tijdje geleden stuurde ik hem een bundeltje oude plattegronden door die ik hier en daar had verzameld. Hij heeft er zelf nog twee mooie aan toegevoegd en een interessante bundel gemaakt voor Google Earth. Zodra het bestand geïnstalleerd is, kan je elke plek in (de binnenstad van) Mechelen bekijken zoals het was in 1550, 1581, 1745, 1802, 1905 en 1936. Een echte aanrader en met dank aan Pascal (Belgeoblog), Roger Kokken en alle anderen die deze kaarten hebben aangeleverd.
Mooi werk!!
Mooi werk ... Ik zal het een keer uitproberen.

Maar toch waakzaam blijven, want de geografische precisie van de oudere kaarten is niet altijd even groot. :-)
@de ouders van ljkl: let eens op uw kleine!
Ik heb het net even bekeken: knap gemaakt, mijn complimenten aan al degenen die eraan meegewerkt hebben.
Ben eens gaan kijken, mooi mooi !

Heel goed dat je dit doet maar hoe kan ik dit bekijken op google earth?

Veertien maanden later ontdek ik pas je vraag Jasper, ik vermoed dus dat mijn antwoord jou ook zal ontgaan. Maar toch...

De link hierboven bevat het kmz-bestand dat je moet downloaden. Zodra je Google Earth opent, staat de lijst met kaarten in je layers-overzicht. Focus Google Earth op Mechelen, vink 1 of meerdere kaarten aan en voilà ;-)

Beste,

ik tracht de kaarten te bekijken, maar de links werken blijkbaar niet meer ...

Hebt u een oplossing?

Bedankt, Rom.

Beste, ik tracht de kaarten te bekijken, maar de links werken blijkbaar niet meer ..

Hebt u een oplossing?

Bedankt,

Rom.