Tinelproject

met categorie:  

(Bron: Het Nieuwsblad)

MECHELEN - De stad heeft een overeenkomst afgesloten met de Vlaamse overheid over subsidies voor het stadsvernieuwingsproject Tinel. In het dossier is (...) de ontwikkeling van het Holocaustmuseum en de herbestemming van het Predikherenklooster begrepen. Mechelen krijgt 57.000 euro subsidies.


(foto X-itje Kortrijk - Het Predikherenklooster...)

Dat dossier sleept al jààren aan. Eeuwen geleden toen het Mechels Miniatuur Teater in de Predikherenkerk het spektakel 'De Zoon van de Schrijnwerker' speelde, was er al sprake over plannen voor een hotel, een congrescentrum enzovoort.

Ben beniewd wat er deze keer van komt. Duimen maar!
Dat gesleep heeft veel te maken met de toenmalige verkoop aan firma X voor een mooie prijs, onder voorwaarde dat er binnen 'afzienbare tijd' een project kwam. Dit om grondspeculatie op lange termijn te voorkomen. Er is ondertussen niks gebeurd en de stad wil/wou de eigendom terugkopen tegen een ( solden- ) prijs die in het hogergenoemde verkoopscontract stond. Daar gingen de poppen aan het dansen.
De uitkomst van het verhaal ken ik niet maar zo te lezen blijkt er toch schot in de zaak te komen.
Is 57.000 euro niet belachelijk weinig voor zo'n grootschalig project ?
Mijn overbuur had prijs laten maken om van zijn dak een plat dak te maken.
100.000 euro! dan is in 57.000 euro inderdaad redelijk krenterig. Wie bepaalt dat bedrag? Oom Dagobert? Voor een kniezwengel geven ze al meer.
Hoog tijd dat er van de predikherenkerk iets gemaakt wordt. Ben er naar een toneelstuk gaan kijken als we hier pas woonden."de heks van Mechelen"