Oranje Boven...

met categorie:  
oranje

Nederlanders overspoelen Mechelen
De Nederlanders hebben Mechelen ontdekt. Dat merkt de Toeristische Dienst en weten ook de Hoteluitbaters. 'Van de tien toeristen die een weekendje Mechelen boeken, zijn er negen Nederlanders', klinkt het in Hotel Vé op de Vismarkt.

'Het zijn goei die terugkeren naar hun roots', lacht Schepen van Toerisme Frank Nobels. 'Want ooit was Mechelen toch de Hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Maar het zal wel meer te maken hebben met onze gerichte acties. We willen ons als stad duidelijk profileren en zijn nadrukkelijk aanwezig op beurzen, onder meer in Nederland en Duitsland.'

Bericht in het Nieuwsblad
Allez, dan zullen we al maar een wc-madam naast de Sint-Romboutstoren installeren zeker? (lacht)
Ja, aan een tafeltje buiten !
Me-che-len Boven...
Me-che-len Boven...
Leve Sint-Rombouts-To-ren...

(hik)

:-D
een bijverdienste voor mij?
Kent iemand nog een goede Nederlandermop ?

:-)
@gimycko: voor een goei mop: raadpleeg eens Ben Crabbé ;-))
@ Jokke :
Geef mij maar de moppen en het gegoochel met woorden en zinnen van Toon (Hermans).
Mijn Favoriet is nog steeds : "Je zit niet aan een banket", maar "Je zit aan... aan een banket".
En die beschrijving van Sinterklaas... Hilarisch !
Wees maar op jullie hoede! Het is niet voor niks dat we ze in 1830 buiten gesodemieterd hebben. Voor dat ge het weet drinken we Heineken en zijn onze café 's terug wat ze ooit waren: 'koffie-huizen'! LOL
@ Luc :
Bakkie Koffie ?
Gesellug, leuk, knus...

En waar is het patatkraam...

:-D
Jokke, ik heb gehoord dat Ben Crabbé een contract met Imax in de wacht heeft gesleept. Ze gaan hun films nu op zijn voorhoofd projecteren, voornamelijk spojtfilms.
Er wonen er al zeker 2 in Mechelen ook.
Mijn schoonmoeder en mijn vrouw, al is die laatste gereguraliseerd ;-)
Gimcyko: ge hebt toch géén problemen met Nederlanders zeker?

Buiten t feit dat ze niets van bier kennen... ;-)))

Lieve toffe en vriendelijke mensen....
Mijn grootmoeder was een Nederlandse en nog wel van Mechelen (Gulpen).
Ik vind onze noorderburen toffe mensen.
Ze zijn ietsje spontaner en mondiger dan wij en ze hebben een veel bredere woordenschat, wat hun taaltje leuker maakt dan het onze.
Het enige probleem is dat ze soms nogal luidruchtig zijn, maar dat moeten we er dan maar bijnemen :-)
Ik heb ooit een Nederlander Mechels leren praten en dat lukte aardig.
Stamboomonderzoek heeft ook uitgewezen dat de bedovergrootouders van mijn echtgenote uit Nederland kwamen en zich vestigden als kleermakers op de Wollemarkt in Mechelen.
Ik zit dus met een halve Hollander op mijn kot :-)
Wij zijn overal.
Uiteindelijk toch nog liever Hollanders dan Deutsers gelijk in Den Haan. Op mijn 14e heb ik daar eens nen Deuts die de weg vroeg de verkeerde kant opgestuurd en sindsdien ben ik dat blijven volhouden, volgend jaar in 2009 is het voor mij een jubileumjaar: dan vier ik 25jaar deutsers de weg doen verliezen! (lacht)
@ Jan: mijn twee grootvaders waren "ollanders". Al mijn voorouders kwamen uit de omgeving van Breda. Met mijn stamboomonderzoek zit ik achteraan in de 14e eeuw.

@ Sint: Ja, de Deutsers kan men bezwaarlijk verdenken van veel gemanierdheid... Dat heb ik al verschillende keren vastgesteld in hotels met uitgebreide buffetten. Ze laden hun borden degoutant vol en laten dan meer dan de heft liggen. Zag in Side een Duits vrouwtje dat aan het dessertbufet haar bord derwijze ophoopte dat ik dacht dat het voor 6 personen was. Maar omdat alles daar nogal zoet is deed ze slechts twee happen en liet dan de rest van die hoop op haar bord liggen... Maar één troost: met de Russen is het nog erger...
Ik heb hier in de states ( California) 2 Nederlanders leren kennen.de eerste ,toen ik voor GTE begon te werken,in 1957,en wij zijn beste vrienden geworden,en dat zijn wij nog steeds.Zelfs nu dat ik in Indiana woon,en hij is nog altijd in Cal.wij blijven nog altijd in contact,Hij en zijn vrouw zijn hier mijn dierest vrienden,de andere was OK ook (maar erg verschillend) Louis
the "Dutch connection"
Ik was eens (profesioneel) in Birmingham met een bus van een vijftigtal Noorderburen beland in een hotel dat bij bepaalde Britten hoogaangeschreven stond als de "place to be" om je huwelijksnacht door te brengen.
Dus heb ik mijn reisgenoten noodgedwongen (!!!) volgend liedje aangeleerd (intplatmechels)
"En Jefke is getraad, ha zit in de miseere .... enz."
Als het derde koppel binnenkwam kenden ze het liedje allemaal van buiten.

Goei manieren kunt ge ze leren!
Allee, da gaadiere nog 'gesjellech' weurre. Is zien hoe open dat we nog gaan staan voor de toeristen als ze onze gevel staan onder te zeiken (lacht)

Raar he, vanwaar zou dat komen dat hollanders met muurpisserij geassocieerd worden?
Omdat ze zo'n kleine blaas hebben?
@ Sint :

"Toen het pissen plassen werd
is het gezeik begonnen"

:-D

(Stond ooit geschreven in de
toiletten van Cafe den Akker
op de Vismarkt, lang geleden...)
Hopelijk wordt het geen overrompeling van Yankees zoals in bv Brugge, want de Nederlanders waren de voorbij jaren de grootste groep "allochtonen" in Belgie.

En wat is de link tussen Yankees en Nederlanders ?
Effe de encyclopedie erbij halen...

==Yankee==
Yankee is waarschijnlijk van oorsprong de scheldnaam die de Britse kolonisten gaven aan de inwoners van de Nederlandse kolonie Nieuw-Nederland.
Deze Nederlanders gebruikten veel de voornamen Jan en Kees en de Britten verbasterden dat tot Yankee(s). Vrij vertaald :'de Jan-kezen'.
Later werd het een bijnaam voor de inwoners van de staat New York en het aangrenzende New England. Tegenwoordig gebruiken de inwoners van New York en New England het woord "Yankee" als een Geuzennaam. Een van de professionele honkbalteams van New York heet de "New York Yankees".

==Uit de Wikipedia==
Heel interessante uitleg van de oorsprong van de Yankees. Enne wat baseball betreft: Ik ben eigenaar van een volledg professioneel Baseball team in New York, de New York METS ! Arrè nè
:-)

Enne wat die Nederlanders betreft : laat maar komen, ik vond dat goeie en gemotiveerde toeristen en bezoekers. Ik denk er zelfs aan de plezante wandeling voor Nederlanders aan te passen. Dus een deel in het ABN en daarbij dan de Mechelse uitspraak. Is zeker doenbaar voor die bezoekers van onder de rivieren.
@ Rudi :
Dat worden dan "Geselluge Wandelingen"...

En misschien de Nederlanders gene Carolus laten drinken, want anders gaan ze misschien roepen dat... den Toren brandt !

:-D
Alleen... ze drinken verdomme zeer graag Carolus!!!!
He bloggers,is het echt waar de de hollanders gierig zijn met hun geld?Hier hebben ze een gezegde dat zegd "wij gaan Dutch"hetgeen betekent dat iedereen voor zijn eigen betaald.
@ louis :
Ik denk het niet.
Het is blijkbaar een cliché.
Denk maar aan die vele inzamelacties,
georganiseerd door de Nederlandse TV-zenders
in de Jaren 70, 80 en 90.

Maar ja, de Klassiekers blijven...

Oliebollen, Klompen, Tulpen en Kaas
en 1 groot glas limonade met 4 rietjes.

Alleen spijtig dat Nederland heden ten dage
geen Gidsland meer is in Europa.
@ Rudi :
Laat die Nederlanders inderdaad maar komen...
Zolang ze maar niet onze Toren oranje schilderen !

:-D
Oei Hollanders.... Die zijn zo luid!
Maar voor de rest zijn ze wel lekker gesellig hoor!
Ik heb hier enkele moppen gevonden:

Een Hollander en een Belg zitten op een boot en die boot zinkt. De Hollander en de Belg zwemmen tot ze een eiland tegenkomen. Op dat eiland zit een opperhoofd en die zegt: "In de pan ermee!"
De Belg antwoordt: "Kunnen we iets doen om niet in de pot te gaan?"
Het opperhoofd zegt: "Ja, jullie moeten een opdracht doen."
De Belg: "Geef die opdracht dan maar."
En die Hollander: "Ja, kom hier met die opdrachten."
Het opperhoofd: "Ga in het bos 100 gelijke vruchten zoeken."
De Belg is als eerste weg en komt terug met 100 bosvruchten.
Het opperhoofd tegen de Belg: "Steek nu die vruchten 1 voor 1 in je kont zonder te lachen."
De Belg krijgt met moeite de 99 bosvruchten in z'n kont, maar bij de 100ste bosvrucht schiet hij toch in de lach.
Het opperhoofd: "Hoofd eraf en in de pan ermee!"
Dan vraagt iemand van het volk aan de Belg: "Waarom heb je nu gelachen bij de 100ste bosvrucht?"
De Belg antwoordt: "ik zag die Hollander aankomen met 100 kokosnoten..."

Een Belg, een Nederlander, een schoon wijf en een non zitten in een
treincoupe. Plots rijdt de trein een tunnel in, en het licht werkt niet.
Het is pikdonker. Dan klinkt er een luide klets, en als de trein de
tunnel weer uitkomt zit de Nederlander pijnlijk in zijn gezicht te
wrijven.
Niemand zegt iets en ze kijken elkaar zwijgend aan.
"Godverdomme" denkt de non, "die Nederlander heeft natuurlijk geprobeerd
die madam te pakken, en die wilde dat niet en heeft hem geslagen!"
"Tedju" denkt da schoon wijf, "die Nederlander heeft natuurlijk mij
willen pakken in het donker. Maar heeft per ongeluk die non gepakt, die
wilde dat niet en heeft hem geslagen!"
"Potjandoriegretverjoris" denkt de Nederlander, "die Belg heeft
natuurlijk geprobeerd die leuke meid te pakken, heeft per ongeluk die
>non
gepakt, die wilde dat niet en heeft hem geprobeerd te slaan. Maar die
Belg realiseerde zich dat en heeft gebukt, waardoor ik de mep heb
gekregen!"
Terwijl de Belg denkt : "In de volgende tunnel sla ik die Nederlander
nog
eens op zijn bakkes!"
Een korte mop kan ook...
Hoe maakt een Nederlander Tomatensoep ?
Hij neemt een ROOD bord en giet er warm water in...

:-D
Hoe begint een Nederlands kookboek?
Leen een ei ...
Nederlanders, toerisme, euro's voor de lokale middenstand...

Een paar "leuke" posts over yankees en duitsers, en dan toch weer die hollandermoppen, "jullie"/mijn stadsgenoten blijven heerlijk voorspelbaar ;o)

Wees maar blij dat ze/we komen, daar hou je nog wat aan over: ze geven fooi en zouden niet te beroerd zijn om aan een massa-evenement als Fata Morgana een positieve draai te geven.
Volledig met RobertO eens! :-)
en toch ... en toch ...

vertik ik het om (véél) te betalen om Belg te worden ...

ik geef dat geld liever uit in de Mechelse (volks)cafékes *grijns*
Och katrientje, Belg worden lijkt me niks interessant. Hoe lang blijft dit landje in zijn huidige vorm nog wel bestaan? De moeite niet waard om die kosten te doen. Drink er maar lustig Ankerbockskes op.
Inderdaad Rudi. Mijn beide Nederlandse grootvaders hebben ooit één stommiteit begaan: naar België komen...
Het zal nog wel effe duren voor we ons landsgrenzengevoel gaan opzijzetten. In feite is die idee zo achterhaald als wat. Er is slechts één richting en dat is Europa. Of we nu Nederlander of Belg zijn, zegt op zich niet veel. Ik heb meer affiniteit met termen als Bourgondiër en dergelijke. Inhoudelijk zeggen die meer.
Hahahaaa... wat leuk die moppen over Nederlanders, die kende ik nog niet ;-) Wij vertellen hier alleen maar Belgenmoppen. Tis maar dat jullie weten dat jullie blog ook hier in Nederland gelezen wordt. En ik moet toegeven... ik word steeds nieuwsgieriger naar jullie toren, café's en inwoners.
Welkom Henny !
@ Henny Nederland :
Je hebt misschien weet van Mechelen in Nederlands Limburg. Dat ligt vlakbij Walem. En je hebt misschien daar al eens overnacht in hotel Brull.

http://www.hotel-brull.nl/

Maar hier gaat het over Mechelen in Vlaanderen. Dat ligt vlakbij Walem en de winkelhoofdstraat heet Bruul.
Voor meer foto's, neem hier effe een kijkje...

http://www.flickr.com/searc...

Enjoy
De cliches kloppen !

Sta ik bij Guy en Ingrid van Frituur Korenmarkt.
Komt daar een mooie meid achter me staan.
En ze was een kop groter dan mijne 1,79 meter.

"Kan ik effe een middelgrote patat-friet", vroeg ze...

:-D

Het was weer lekker gesellug in Mechelen...

LOL
Allee, dan hebt ge nog sjans dat ze niet op je schouders heeft getrapt :-)
Hahaha...

Goeie, Roger !

:-D
Maffe Nederlandse Meiden onder de Maneblussers...

http://nl.youtube.com/watch...

Als er Nederlanders in Mechelen wonen dan zou ik daar graag contact mee hebben!

Ik werk sinds kort in Antwerpen en ga in Mechelen wonen (ben er nu doordeweeks al) maar kan nog steeds niet wennen aan de ingetogen Belgen. Ik kom hier meer marokkaanse mensen  tegen (dat is natuurlijk geen probleem ware het niet dat ze helaas tot nu toe hondsbrutaal zijn) dan Vlamingen en zit een beetje in een bakstenen, vervallen niemandsland. Ben nog geen greintje spontaniteit of vrolijke intelligente uitbundigheid tegen gekomen van welke bevolkinggroep dan ook en hoop dat er toch ook wat spontane mensen (Belgen en/of Nederlanders) wonen die af en toe eens wat ondernemen. Wel zijn de meeste Vlamingen "beleefd'  vriendelijk dus geen slecht woord over mensen uit Mechelen. De meesten van mijn leeftijd zijn echter te druk met huisje boompje beestje en de kids en die loop je dus ook niet 123 tegen het lijf. 

Zijn er Belgen of Nederlanders die mij kunnen aantonen dat Mechelen juist WEL een leuke plek is om te wonen? Met name aan Nederlanders, of Belgen die in Nederland hebben gewoond, dit verzoek aangezien die weten welke cultuurschok je als Nederlander moet overwinnen en wat ik bedoel met NL spontaniteit (en bedoel niet Hollandse grote bek).

Hallo Anoniem, wat zoek je juist ?

 Ik wil u wel de weg eens wijzen aan deze kanten.
Indien gewenst zal men u mijn emailadres wel doorsturen.

Peter, als ik u was zou ik de vraag anders formuleren. Die man of vrouw vraagt toch niet om gepamperd te worden. Als ik hem of haar een goede raad zou willen geven, kom eens vaker naar de fusiegemeenten waar de echte Mechelaars wonen. Pret gegarandeerd.

@G.L. das dan weer uw invulling natuurlijk ... Gewoon wat meer informatie om dan een degelijk antwoord te formuleren. Voor je het goed en wel door hebt geef je iemand gewoon raad,waar je hem/haar niet mee verder helpt.

Verder zijn/waren er twee Nederlanders actief op deze blog, misschien kunnen die specifiek helpen.

Mijn vrouw is van Nederlandse afkomst

dus er zijn er wel hoor, alleen mijn vrouw praat alleen NoordNederlands bij haar ma, anders zou je  het niet horen.

Peter, das natuurlijk ieder voor zijne winkel hé.

dus voor GL ben ik geen "echte" mechelaar omdat ik niet in één van de fusiegemeenten woon?

Rare kronkel.

@Marc: Heel rare kronkel.

@G.L. Dat is dus het verschil, jij voor je winkel, ik om de mens te willen helpen :-)

Ah neen hé Marc, 't is daarmee dat uw vrouw hierboven anonieme hulpkreten begint te posten! ;-)

@ Roger,

                  de fout van uw grootouders was niet dat ze naar hier gekomen zijn maar wel dat ze hier gebleven zijn. Roger Kokken uit Dinksperlo , was dat niks ?

@ Anoniem

Als ik even mag veralgemenen; Vlamingen in het algemeen houden liever van een rustige opbouw dan van "met de deur in huis vallen". Als je je tijd neemt, zal je ontdekken hoe warm en hartelijk men écht is, maar het altijd vriendelijke laagje vernis dat je van in NL gewend bent, vind je hier moeilijk. Je zal je tijd moeten nemen en niet te overhaast te werk willen gaan.

Dit gezegd zijnde kan je natuurlijk altijd 's avond 's gaan kijken in de café's op de Vismarkt of in de Barramundo aan de Romboutstoren en je buurman of -vrouw aan de toog 's aanspreken. Je klinkt me als een begin dertiger, en dit werkte perfect voor een NL'se die ik vorige week sprak en die zo spontaan van een begeleide stadswandeling door Mechelen heeft mogen genieten.

T'is een zij :-)  en hoe graag ook, nee geen begin dertiger maar eentje van 41 die wel nog als dertiger leeft, dat dan wel weer

Sorry voor de late reactie. druk geweest en niet altijd internet access.

Zou fijn zijn als je me wat kan laten weten Christophe over e.e.a. in Mechelen.

Kazamel: over de vernis laag van de Nederlanders gesproken, dat is niet echt zo zeer vernis hoor (soms wel soms niet). Gewoon common courtesy, onze visie: als we dan toch zo direct willen zijn als Nederlander dan doe dat ook als je beleefd hoort te zijn of je de mensen nou wel of niet kent. Zoiets dus.Ik moet zeggen dat is toch aangenaam. Ga maar eens naar de States, daar word je doodgemept met uber-vriendelijkheid en oooooozo oppervlakkig....maar het is wel aangenaam en aanstekelijk.

Bij thuiskomst merk je meteen hoe bot en lomp zowel Nederlanders als Belgen (kunnen) zijn dus dan ben ik een tijdlang zelf ook ENORM overdreven vriendelijk tot zich dat weer normaliseert.

Maar nu dwaal ik wel erg af. Uiteindelijk zijn we allemaal individuen en zal de een wat oprechter tegen je lachen dan de ander. Is overal toch.

Mijn bericht was eerder om te zien of er activiteiten die me aanspreken of eensgezinden in Mechelen zijn. Kroeg instappen is altijd leuk maar daar ga ik nou niet in eerste instantie alleen heen als vrouw en wildvreemden aanspreken, hoe spontaan ik ook ben, zeker omdat ik niet op zoek ben naar een vent. En als ik samen met iemand in de kroeg ben dan is aanspraak door iemand anders ook niet het eerste wat je overkomt. In NL dan wel weer. En aan clubjes deel te nemen om contacten op te doen, nou nee, zo wanhopig zal ik niet worden.

Ik probeer even uit de cultuurschok te komen. Ik had voorheen een redelijk leuk sociaal leven doordeweeks, afspreken met vrienden, goede sportschool, regelmatig concertjes hier en daar, met de koersfiets door de heuvelland routes na het werk, s'avond laat is het zelfs nog gezellig (gezellig ja, ik weet het ,typisch Nederlands woord inmiddels ;-) door de, door de lanen wandelende, mensen. Dit haal ik in het weekend in NL nu allemaal in sneltempo iedere week in en zit doordeweeks ineens weer een een vreselijke bakstenen onderkomen wijk in Mechelen zonder enig groen of leefruimte en mensen lopen zonder pardon tegen je aan op straat. Ben zelfs al 2x lastig gevallen op straat, ik sta mijn mannetje wel en ben niet bang maar het is gewoon te gek voor woorden. Niemand weet wie in zijn eigen straat woont maar staan wel door de gordijnen te gluren als je de straat in rijdt. Oude woningen die nog enkel glas hebben!! Dat bestaat hier nog. Buiten mijn werk zie ik enkel een vies perron in de ochtend en na de sport in de avond door nare wijk Berchem in Antwerpen om via de trein vol met luidruchtige bellende mensen (jawel ook Belgen kunnen enorm luidruchtig zijn! ) weer in Mechelen te geraken. Tot zover mijn gezaag ;-)

Ik zit geloof ik wel in een achterbuurt geloof ik. Ergens tussen het centrum en Nekkerspoelstraat in. Zeg me dat dit niet HET Mechelen. In het centrum zelf is het, overdag tenminste, wel gezellig als je op een terrasje zit maar voor de rest weet ik niet.

Omdat ik me onmogelijk kan voorstellen dat dat representatief is voor deze regio of Mechelen ben ik op internet gaan zoeken. Nederlanders die ik tot nu toe sprak zijn unaniem: hebben er gewoond en gewerkt maar zijn blij dat we er weer weg zijn.

Maar zulke reacties van mensen helpen me natuurlijk helemaal niet, het is gewoon een ventilatie van hun eigenteleurstelling Alhoewel ik nog steeds Nederlanders hoop tegen te komen. Ons zoekt ons heet dat geloof ik. En inderdaad GL ik hoef zeker niet gepamperd te worden maar kan me indenken dat Peter wil weten wat ik nou eigenlijk bedoel.Want wat zeg je tegen iemand die wil weten wat er te doen is? Voordat je het weet stuur je een brave postzegel verzamelaar naar een Slayer concert ;-) Of een moedertje die babypraat clubje zoekt naar een mtb  Maar helaas ik weet het zelf niet goed, gewoon zien wat er te doen is, of er leuk volk is in Mechelen, mensen met humor bijvoorbeeld. Uit de grijze sleur losraken voordat ga gillen in de trein naar het werk en ik een wit jasje aankrijg ;-). Of wat meer van de omgeving ontdekken zodat ik langzamerhand kan wennen aan dit buurland dan nu nog te veel buitenland is.

Ik hoop dat niemand zich stoort aan mijn zicht op Mechelen, ik wil niet zeuren, het is slechts een observatie en geloof zelf ook niet dat dat echt representatief is voor de stad zelf en de mensen die er wonen.

Als iemand iets kan melden, alles is welkom, dan stuur ik graag mijn e-mail door :-)

@ An (Oniem) :

Mijn vergelijking is misschien een beetje mank, maar uit je relaas maak ik op dat je op zoek bent naar (and I quote) "Fast Food".  Mechelen is natuurlijk geen Antwerpen of Brussel en daarom kan ik het misschien vergelijken met "Slow Food".  Of "Hardrock" vs "Easy Listening".

De dingen, die je zoekt, zul je wel vinden, maar misschien vergt het een beetje zoeken.

(En misschien dat het daarom nog altijd niet botert tussen Mechelen en... dat havengehucht tussen Mechelen en Hoogstraten) !

:-D

Niet helemaal. Het is niet enkel het uitgaan maar gewoon wat meer toe doen vinden dan ...werken sporten slapen werken sporten slapen. Ook hier in Mechelen leeft men toch niet enkel voor te werken. De omgeving nodigt niet echt uit om de deur uit te gaan dus wellicht zie ik iets over het hoofd en zoek ik hier en daar een leidraad of tips. Het is vermoeiend om steeds maar weer te moeten wachten tot ik in Nederland ben om wat leuke dingen te ondernemen of om weer eens onder de mensen te zijn. Het is natuurlijk ook makkelijker omdat al mijn vrienden in nederland zijn en dan gaat alles vanzelf, dat realiseer ik me wel. Ik zal hard moeten zoeken hier...ook dat is duidelijk.

 

In ieder geval bedankt voor de reacties tot nu toe, kan me voorstellen dat niet iedereen begrijpt waar ik me druk over maak

Misschien hier eens binnenstappen ? Of met Christophe op stap gaan ? Of een keer naar een Mechelen Blogt meetup komen ?

Je bent ook steeds welkom op onze activiteiten van vtbKultuur Mechelen

Groeten van een inwoner van de wijk die jij een achterbuurt noemt, ik voel dit helemaal niet zo aan, zal met perceptie te maken hebben.

bedankt voor de tip Peter, nou is jazz niet bepaald mijn ding maar het is in ieder een teken van leven :-)

Ook jij bedankt voor de tip. En zoals ik al zei, no offense, het is juist hoe ik het beleef, het is maar wat je gewend bent en waar je het mee vergelijkt. .

Eelco staat in de Gazet van onze Sven !

:-D

www.gva.be/antwerpen/mechelen/nederlanders-zijn-gek-van-mechelen.aspx