Mechelen is een rotstad!

met categorie:  
Niet mee eens?

Logisch, want de waarheid is anders. Mechelen is vandaag de dag een positieve stad, met ongekende mogelijkheden voor al wie er woont, werkt en leeft.

En dat mag iedereen weten!
Stad met karakter
Iedereen heeft een eigen beeld van de stad. Al die beelden vormen samen het imago van de stad. U begrijpt dat een positief imago van groot belang is voor de stad en al wie er leeft. Precies daarom is het projectteam Citymarketing voor Centrumsteden opgericht. Het ultieme doel? Uw stad het unieke imago geven dat ze verdient.

Op dit moment starten de centrumsteden Helmond (NL) en Mechelen (BE) met dit vernieuwende citymarketingproject. Een project met Europese steun.

Hoe gaan ze te werk en wat is de bedoeling ?
Klik eens door naar de website!
Ik schrok even van de titel van deze post, maar ik heb nu vlug (diagonaal geef ik toe) de website gelezen en dit lijkt me wat; die internationale wamenwerking. Ik wacht met spanning af.
wel ik schrok ook even van de titel!
Maar volgens mij appreciëren we onze stad veel te weinig en onze stad verdient inderdaad een beter imago. Maar wat wil je als de klagers boven de andere mensen hun negatief gedacht over Mechelen kunnen verkondigen. Is niet moeilijk in een stad waar een derde van de bevolking op een partij stemt die verkondigt dat er zowat niets goed in onze stad! Ooit zullen we wel inzien in wat voor mooie en plezante stad wonen.
WOOOOOOOOOW Momo niet overdrijven he, ze haalden "slechts" 24% van de stemmen dat is nog geen 1 op 4 kiezers en hadden bovendien een terugval van 1%.

Ik hoop dat dit een trend is en dat we de volgende verkiezing gelijkaardige trends mogen verwachten. Het is dus aan de burgemeesters en zijn team om het goede werk verder te zetten en niet bij de pakken te blijven zitten, want hetgeen ik nu zie gebeuren, met bv. het Dijlepad en de Beethovenbrug, begin ik het halve werk dat we de laatste decenia meer hebben gezien terug te herkennen.

Dus heren schepenen en burgemeester, laat het tij niet keren en doe je job.
Misschien is het budgettair niet zo denderend, dan is het onderbreken van die werken die toch louter decoratief zijn eigenlijk een vorm van goed bestuur.

Mechelen is er in ieder geval op vooruitgegaan, ik weet nog goed wat een vuil stad dat hier was in de jaren '80. Het kan altijd beter maar we mogen niet klagen.
Een beetje minder belastingsdruk zou tof zijn, meer dan een bruggeske
Mechelen is een toffe stad om in te wonen.
Het Lamot-project, de mooi gerestaureerde Melaan, regelmatige evenementen op Vismarkt, ijzerenleen en Grote Markt, enz, maken dat Mechelen opnieuw bruist.

@Momo : Als Mechelaar voel ik me niet onveilig in mijn stad.
Dat is een gevoel dat ons vooral aangepraat wordt.
Als je blijft herhalen dat het niet veilig is, ga je het tot den duur zelf geloven, is de filosofie hierachter.
Jan, en dat zes jaar geleden mijn toen 88 jarige tante in volle dag in de Capucienenstraat tegen de grond werd gegooid en beroofd en dat ik anderhalf jaar geleden op de Melaan ook in volle dag door 4 "jongeren" werd belaagd (het waren in beide gevallen "nieuwe Belgen"), werd ons waarschijnlijk ook aangepraat....??
Mijn nu 85 jarige moeder is enkele jaren geleden ook overvallen. Bij mij is er enkele jaren geleden ingebroken. En ik besef dat ook ik in volle dag eens kan aangepakt worden door "nieuwe" of andere Belgen. Maar dat belet me niet ( en raar maar waar mijn oude moeder ook)om Mechelen een toffe stad te vinden. En als je de kranten doorleest dan is die straatschuimerij niet bepaald exclusief Mechels en moeten we durven toegeven dat men de laatste jaren echt wel geprobeerd om daar wat aan te doen. Maar als je blijft zeuren bij elke overval hoe onveilig het wel is, wat is dan, zoals Jan Govaerts terecht stelt, nog je eigen levenskwaliteit verdomme? En dat bepaalde partijen daarvan profiteren is ook een vast gegeven. Maar of die de oplossing bij de hand hebben wil ik nog wel eens zien....
Anderzijds heb ik hier een dvd gekregen van de jaren 1985 met een TV reportage over de problemen in het Mechelse stadsbestuur. "Stad op krukken" heette dat programma en men toont daar beelden van een totaal verkrotte en verloederde stad. Ongezien hoe Mechelen er 20 jaar geleden aan toe was. En interessant te horen hoe iemand als Oscar Renard, gefilmd voor het verkrotte Hof van Villers, toen al pleitte voor woonprojecten in de binnenstad, een goeie visie dus...
Dat is pas een goeie vergelijking. Bespaar me dus je eeuwige onveiligheidsgevoel Roger, echt ongelijk heb je niet maar trop is teveel. Je zit ofwel op een onveiligheidswier ofwel op een antipolitieke wier.
Ik sluit me graag aan bij Rudi. En ik kan trouwens nog toevoegen dat een onveiligheidsgevoel zichzelf in hand werkt. Schrik helpt niemand vooruit, integendeel, soms ga je dingen in je hoofd steken die er helemaal niet zijn.

Helemaal veilig ben je nergens, maar je moet de zaak nu echt niet overdrijven. Ik woon al 13 jaar in onze schone stede, en naast enkele ingeslagen ruiten en kapotte bloembakken, ben ik nog niet geconfronteerd geweest met stedelijk geweld.
ik sluit me bij Peter en Rudi aan. 16 jaar geleden woonde ik op de vismarkt (nuja, in de nauwstraat), en werd ik door mijn toenmalige werkgever 's avonds afgezet op de Zandpoortvest. Kortste weg: juist, door den botaniek. En elk einde van de maand ... met een volle maandpré op zak. En nooit - zelfs tot nu toe - overvallen of ander persoonlijk geweld.
Wel de eerste 4 maanden elke maand een fiets gestolen, maar kom, dat overkwam me in Nederland ook al eens.

Ik heb het nog al eens gezegd, maar zal het weer herhalen: er zal me serieus betaald mogen worden om mij uit Mechelen weg te krijgen!
@ Katrientje :
Heb jij enig idee over het aantal Nederlanders die in Mechelen een vaste stek hebben ?
Rudi, ik zit op gene "wier", het is een simpele realiteit. That's it en het is beter erover te durven spreken dan zijn kop in 't zand te steken.
Ik zou toch ook even willen relativeren. Om te beginnen heb ik mij in Mechelen nog nooit onveilig gevoeld, ook niet 's avonds of 's nachts. En uiteraard zijn er altijd - helaas - gevallen van mensen die lastig of aangevallen werden door al dan niet nieuwe Belgen. Maar van de verhalen die ik hoor van mensen in mijn nabije omgeving is het aantal voorvallen die gepleegd worden door rasechte Belgen, zo Vlaams of Mechels als het maar zijn kan, nog steeds dubbel, zoniet driedubbel zo hoog als door anderen! Er zitten altijd rotte appels tussen, maar het aantal rotte appels is nog steeds een weerspiegeling van de maatschappelijke verdeling. En jammer genoeg komen de nieuwe Belgen nog steeds meer in het nieuws dan de rasechte Belgen, al was het alleen maar omdat men de afkomst graag nog eens extra vermeld. Al ooit bij een diefstal of overval gepleegd door Belgen zien staan dat het ging over een man/vrouw afkomstig uit Bachten-de-Kuppe, om maar iets te zeggen? We moeten onze ogen niet sluiten voor de problemen, maar ze ook niet uit proportie trekken.

Maar los daarvan: Mechelen is een toffe stad!
@roger: Het gaat hier niet over erover spreken. Niemand betwist jouw voorvallen.

Het gaat hem over hoe je er mee om gaat. Of je je onveiliger voelt, en of onze stad nu zo onveilig is.

Het valt me op dat mensen die niet in de (binnen)stad wonen vaak een onveiliger gevoel hebben dan mensen die dat wel doen ... Begrijpe wie kan !
@Roger : De mogelijkheid dat er bij je ingebroken wordt of dat je overvallen of lastiggevallen wordt, bestaat altijd en overal.
Zelf is het mij gelukkig nog niet overkomen, en hopelijk blijft dat zo, maar ik denk dat de tijd dat gewoon met zich meebrengt.
Stellen dat het altijd en alleen de allochtonen zijn, of zoals velen denken, dat alle allochtonen criminelen zijn, gaat mij dan weer net iets te ver.
Net zoals er zich criminelen bevinden onder de allochtonen, vind je ze ook onder de autochtonen.
In mijn ogen lost het rassenprobleem zich stilaan zelf op, want beide gemeenschappen leren elkaar reeds van in de school kennen.
Dat was in onze tijd niet zo, want toen was een buitenlander in de klas een zeldzaamheid.
Er moet wel een stuk strenger en doeltreffender opgetreden worden tegen criminaliteit tout court, ongeacht de nationaliteit van de daders.
Voor mijn part mag er gerust meer blauw op straat zijn en niet alleen voor verkeersovertredingen.
Men moet niet pamperen, maar men mag ook niet discrimineren en men mag zeker geen electoraal voordeel putten uit de situatie door bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.
Als we realistisch zijn, hadden wij vroeger als jonge snaken ook een goot bakkes als we in een groepje waren.
Het verschil was, dat we thuis een dik pak rammel kregen als we wat geflikt hadden.
Nu zijn de ouders meer met hun carrière dan met het opvoeden van hun kinderen in de weer.
Ik ben opgegroeid in de binnenstad, ik heb daar vanalles meegemaakt, maar tot op heden heb ik nog nooit schrik gehad om door de stad te kuieren.

Je laat je leven hypothekeren omdat je moeder 6 jaar geleden een naar voorval heeft meegemaakt, ik heb 1 goede raad voor U:

Start terug met leven, geniet van het leven en bekijk de zaken langs de positieve kant. Je zal zien dat je je een stuk beter zal voelen.

Laat je vooral niet verder in een angstig hoekje jagen door de populistische praat die verkondigt wordt door de partij voor de bange Vlaamse wezel.
dat was dus voor de roger he...
Wel heren, ik heb het geluk om van niets schrik te hebben en mijn leven wordt er dus zeker niet door gehypothekeerd. Ik heb de zaken gewoon gezegd zoals ze gebeurd zijn. Of mag dit ook al niet meer? En bovendien heb ik niemand van de bloggers hiermee persoonlijk aangevallen. Het omgekeerde blijkt echter wel.
Heb je dan wel of niet een onveiligheidsgevoel als je in onze schone stede loopt, Roger ?

En wat denk je van de redenering van Jan:
"Als je blijft herhalen dat het niet veilig is, ga je het tot den duur zelf geloven"

Of gaan we nu te snel door de bocht ?
@ Peter :
Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn.
Die schone stede heeft ook zijn donkere kantjes.
Het is (voor zover) nog altijd een stad met mensen, met hun goede en slechte kantjes.

En dat is en blijft een feit.
Zeker wel Gimycko, zeker wel ... Ik respecteer ook iedereen zijn aanvoelen.
Voor mensen die een overval meemaken, ondergaan ze die overval voor 100 percent.
Voor de Statistieken echter is een overval maar een aantal percenten waard in het geheel van de misdaadcijfers.
Het blijft inderdaad een moeilijke discussie ... Als je een overval meemaakt, dan onderga je ze 100% inderdaad, met alle begrip.

En toch kom ik veel mensen tegen die het onveiligheidsgevoel overdreven vonden/vinden.
Het blijft inderdaad een moeilijke discussie ...
@Roger : Ik val je zeker niet persoonlijk aan, hoor.
Dat ligt ni in mijn aard en met u maak ik zeker geen ruzie, want ge kunt veel te schoon photoshoppen :-)
Is er iemand van jullie de laatste jaren nog in Helmond geweest?
Ik was daar begin der 90-er jaren, en was blij dat ik mijn job daar kon omwisselen met iemand die in Middelburg aan het werk was!
Ik ben de laatste jaren, als vertegenwoordiger, dikwijls door Helmond gereden, ik had er ook een klant op één of ander industrieterrein, maar een echt uitnodigende stad heb ik Helmond nooit gevonden. Het is zo'n moderne, misschien wel goed geurbaniseerde stad, met op het eerste gezicht weinig hart. Ik ben er ooit eens geweest op een middag om snel een hapje te eten, het was geen schitterend weer en een reden om er terug te gaan heb ik nooit gehad. Ik vraag me trouwens af wat de reden is waarom Mchelen uitgerekend met Helmond gejumeleerd is. Ik meen ooit eens gelezen te hebben dat dit wat te maken heeft met (denk ik ) één of andere Brabantse Hertog, maar zo overtuigend vond ik dat niet. Helmond is een veel te sterk van Mechelen verschillende stad om daar een band mee te hebben. Ik heb ooit eens ontdekt dat het Italiaanse Gorgonzola gejumeleerd is met Ambert in Frankrijk. Juist: beide stadjes maken een uitstekende blauwschimmelkaas en dat is een goeie reden om een band te smeden. Maar de band tussen Helmond en Mechelen lijkt me wat vaag. Misschien kan iemand hier meer zinnigs over vertellen? Alhoewel, de mensen daar zijn echte vriendelijke bourgondische brabanders, daar is zeker een band uiteraard....
Mijn eerste reactie toen ik las dat jullie stad in één adem met Helmond genoemd werd was: Nee toch! Ik schrok er werkelijk van.

Zelf woon ik 25 km van Helmond en de grappen/moppen die hier over Helmond verteld worden gaan alleen maar over de criminaliteit, werkloosheid, sociaal zwakkeren en campingsmoking dragers. Het beeld wat een echte Helmonder hier oproept is er een van een persoon in trainingspak, omhangen met veel goud, zonder baan. Ik realiseer me dat dit niet zo'n fraai plaatje is en dat ik jullie hier een beeld toon wat misschien de laatste jaren niet meer helemaal opgaat. Daarom is het ook heel goed dat Helmond meedoet aan dit Citymarketingproject om deze stad in een wat positiever daglicht te stellen. Hier ligt zeker nog een heleboel werk voor bestuurders, inwoners, bedrijven.

Maar om Mechelen nou te vergelijken... nee!
@Henny, dat is dus de band met Helmond. Grapje hoor. Mechelen is ook jarenlang beschouwd als een "chicago aan de Dijle" Zwaar overroepen. Dat ook wij gekleed in trainingspak zouden zijn werd wel niet gezegd.Maar die sneren hebben wel te maken met de clichés over allochtonen etc... Nu is het zo dat er inderdaad veel allochtonen in Mechelen wonen, dat dit regelmatig wrijvingen veroorzaakt etc... Maar daarom willen wij onze stad niet eenzijdig veroordelen, wij, bloggers, tenminste niet. Het is tenslotte mestal een klein % "klootzakken" die het verpest voor de rest. Maar dat er aan zulk een imago kan gewerkt worden is in Mechelen ondertussen wel bewezen. Mechelen is een hipe momenteel in Vlaanderen, maar we hebben wel een serieuze inhaalbeweging gemaakt. Het kan dus en dit citymarketingproject kan van invloed zijn. Maar een vraag, ken je zelf Mechelen? Want je schijnt toch wel te weten waarover je praat.
@Rudi: Nee, persoonlijk ken ik Mechelen niet. Een hele goede penvriend van me woont er en uit zijn verhalen meen ik op te mogen maken hoe het in Mechelen zal zijn. Ook door het lezen van dit blog leer ik Mechelen en zijn inwoners al aardig kennen. Maar ooit... zal ik jullie stad bezoeken.
@ Henny Nederland :
Er is ook een stadsgids over Mechelen...

http://mapt.stadmechelen.be...

Enjoy
@ gimycko: nee, geen idee. Ik moet dan ook wel toegeven dat ik ze (de Nederlandse Mechelaars) niet direkt opzoek ... Op papier ben ik nog altijd een Nederlandse, maar in m'n hart en tong ben ik een Mechelse zenne! .. tot spijt van ons mama, die me na 3 zinnen dus niet meer verstaat ... :-)
Net een weekendje een Nederlands koppel op bezoek gehad. Heel leuke mensen ...
Mechelen een rotte stad?

Neeh, Mechelen is een pracht van een stad met haar voor- en nadelen zoals elke stad. Ik heb hier nooit een onveilig gevoel gehad, ook niet in het holst van de nacht als ik door het stadscentrum liep.
Ik begrijp wel dat Roger zich onveilig voelt, want als je overvallen wordt, dan kan je dat niet zomaar effe van je afzetten. Spijtig dat criminelen zijn, maar waar in de wereld zijn er geen criminelen? En het feit dat het altijd de 'allochtonen/niewe Belgen zijn is volgens mij ook omdat het steeds uitvergroot wordt in het nieuws. Natuurlijk zijn er allochtone criminelen, maar er zijn ook genoeg autochtone criminelen. Het verschil zit hem gewoon in het woord 'allochtoon'; 't is net of er een alarm afgaat bij mensen als ze het woordeje allochtoon horen; en dat onthouden ze ook makkelijker natuurlijk.

Ik ben helemaal niet voor meer blauw op straat. Ik vind de Mechelse agenten ongelooflijk arrogant! Er is geen land mee te bezeilen. Ook het verkeer en de parkeerproblemen ergeren me.
Wat mij ook ergert is de onvriendelijkheid van het stadspersoneel; ze hebben geen telefoonskills (ze blaffen u letterlijk af aan de telefoon), ze verbinden je met alle diensten die je niet kunnen helpen; daarna begrijpen ze het probleem niet waarvoor je belt en last but not least: als je aan een loket staat lijkt het wel of ze allemaal gezamelijk in een citroen gebeten hebben, zo zuur seg!

Voor de rest vind ik het heel leuk in Mechelen, alleen zou er toch nog iets meer bruis in mogen komen, vooral 's avonds; en onze jongeren zwermen met z'n allen naar antwerpen en brussel omdat Mechelen al letterlijk dood is tegen 20u. Dit is ook normaal want de laatste bus aan het station vertrekt tegen 21u.

Maar zoals reeds gezegd: Mechelen has come a long way, het ziet er veel beter uit dan een tiental jaren geleden. Perfect kan een stad nooit zijn, maar Mechelen is al bijna perfect :)
Ik woon nu ongeveer 7 jaar in Mechelen en heb de stad positief zien veranderen. Persoonlijk heb ik het al menig keer opgenomen in discussies ten voordele van de stad Mechelen. De vooroordelen zijn zeer diep geworteld en het zal veel tijd en moeite kosten om die eruit te krijgen.
Wat me wel telkens opvalt in Mechelen is het halve werk dat overal plaatsvindt. Het laatste schrijnende voorbeeld is wel het geknoei van het stadspersoneel in de Stationsstraat. De aanleg is eigenlijk nooit voltooid, het gedeelte het dichtst bij het station heeft nooit een beplanting gekregen. De beplanting tussen de linden met lage struikjes was nooit een succes en lag er al enkele jaren bedroefd bij. Sinds enkele weken is men gestart aan de kant van de Leuvensesteenweg met het herbeplanten tussen de lindes. Om de struikjes te beschermen zette men er een omheining rond. Deze is echter zo amateuristisch en weinig stabiel uitgevoerd dat ze al na een week vernield was. Men kan dus terug beginnen. Wat een bende idioten ! (zowel de idioot die de omheining heeft bedacht als de kerels die ze gesloopt hebben)
...m'n mechelen (vergeef me aub het bezittelijk voornaamwoord :-)..is altijd een beetje 'slaperig' geweest.
Maar: alleen dàn, wanneer men daarmee bedoelt dat er minder 'uitbundig uitgangsleven' is.
Dat was vroeger zo, en dat is nu nog zo.
Mechelen is een rustige-babbel-in-een-cafeetje stad, een stad die leeft op het ritme van de rustig stromende dijle. Een stad om in te kuieren, om bourgondisch in te eten, om in te praten, een stad om in te beminnen ;-).
Laat mechelen gerust bruisen, neem initiatieven, doe dingen...maar het hoeft niet perse uitbundig.
Maar ja: het zal de leeftijd wel zijn zeker. De leeftijd van de stad...en de mijne ;-)
Amai Leyander, zo poëtisch!

Een discotheek hoeft nu niet meteen voor mij, maar een gezellig danscafé, een poolhall die een beetje vrouwvriendelijk is (want in de snooker aan het rodekruisplein zit het vol van die ongure types...lol daar kan je niet komen met een groepje meisjes zonder lastiggevallen te worden), zoiets als een starbucks, een cinemake in 't stad (en een kleine gezellige cinema bedoel ik dan, dat is veel leuker en ook dichtbij + brengt meer volk in 't stadscentrum 's avonds), een discobowling (ik weet dat het in de kirvin op zaterdag discobowling is, maar 't zit daar ook altijd vol, je moet lang op voorhand reserveren), enzovoorts. Misschien 1 x per maand zoiets als een cocktailavond organiseren op de grote Markt ofzo? Of een Mechelse quizavond: wijk tegen wijk, k zeg maar iets eh.

Ik heb het ook graag rustig en op 't gemakske (dat is zelfs mijn lijfspreuk!) maar soms is het wel effe nodig en goed voor de gezondheid om eens wild en jong te doen.
En dat bourgondisch eten: fantastisch, alleen kan de jeugd dat niet echt altijd betalen. Een dinneetje ligt rond de 22€, dat kan je als student 1 x per maand doen en dan ben je blut!

Misschien moet ik me wel kandidaat stellen voor het burgemeesterschap? lol
@ Nadia, de dingen die jij opnoemt, vallen idd ook onder de noemer 'rustige dingen' :-)
En jà :het is het recht van én de jeugd én de ietwat 'oudere' jeugd om even uit de band te springen. Trouwens, het klinkt clichématig, maar je leeftijd zit in je hoofd.
De budgettaire bezwaren gelden niet alleen voor studenten, ze gelden evengoed voor elke minder begoede medeburger.
Maar hoe komt dat ? Misschien omdat het allemaal wat minder 'volks' geworden is ?
Misschien een niche: een uitbater die tegen democratische prijzen een volkse wereldkeuken serveert ;-)
Elk deel van de mechelse bevolking heeft dan z'n inbreng: eenvoudige schotels gebaseerd op recepten van onze mechelse families (en ik bedoel àlle families).
Omdat ik nu toch clichématig bezig ben: mensen die samen eten, ruzieën niet, en ..de liefde gaat door de maag.
En daarna een pintje, een muntthee, een appelthee, het moet allemaal kunnen ...
Ieder op toer zorgen voor muziek ?
De tijden van de TD's in Tsentroem, de Beethoven-en Sotscopkelder, de Oude en de Nieuwe Stadsfeestzaal zijn precies echt voorgoed voorbij.
Vroeger had je nog de Chirofuiven in Hombeek of Muizen en de RetroFuiven in de bovenzaal achter de Kerk van Boortmeerbeek.
En je kon naar de Revue, de Rio in Katelijne, de Toekomst in Putte of de Manhattan in Leuven.
Eerst enkele pinten drinken (we noemden dat... een bodempje leggen) in het Staminee op de Vismarkt of in de Kilt onder onze Toren en rond een uur of 11 waren we weg.

Nu racen ze GPS-gewijs naar de LaRocca in Lier.

Times, they are a'changin...
Maar je ging wel OOK de stad uit. Niks nieuws onder de zon dus hé Gimycko!
Times are inderdaad chainging, Gimycko.
Eind de jaren 70 beschikte niet iedere snotter van 18 over een auto, zodat de jeugd stadsgebonden was.
Nu blijven alsmaar meer jongeren langer thuis wonen om zo luxueuzer te kunnen leven.
Op die manier kunnen ze er een auto op nahouden en genoeg geld over te houden om uit te gaan.
In de seventies waren het de café-dancings in de stad die in waren, nu is de mega-discotheek cool.

Wat het babbelcafé betreft, is dat waarschijnlijk de leeftijd.
Het haantjesgedrag en de paringsdans zijn waarschijnlijk niet meer aan ons besteed.
Wij zullen eerder een lief moeten gaan zoeken in den Abeel, de Schijf, den Deigem, of 't Smiske :-)
@ Rudi : Wij bleven netjes in de stad.
De Sotscop, den Beethoven, het Oud Chalet, den Tempelier, de Sax, de Pub en den Asgard (en dan vergeet ik er nog een paar) waren onze uitgangsplekjes.
Toen één van de vrienden een auto had, reden we al eens naar Putte of naar Sint Katelijne Waver.
Verder dan dat zijn we nooit geraakt.
...en als we nu eens overal dat woordje 'mega' zouden verbieden ? ;-)

Na een etentje in een gezellige taverne aan de grote markt, hebben we (ttz: m'n eega en ik) vanaf middernacht feest gevierd op de grote markt. Dat wat de schoonste 'TD ' die ik in jaren heb meegemaakt...
@ Leyander :
Wanneer houden we eens een fuif ONDER de Grote Markt ?
Effe de ondergrondse parking afsluiten, de auto's afvoeren, een discobar en een bar installeren en we zijn vertrokken.
Ook eenzelfde idee, maar dan op het Sint-Romboutskerkhof, is voor mij prima.
En de muziek komt van de... WorldParty.

http://mapt.stadmechelen.be...

:-D
Toen Rudi en ik nog jonge bloedjes waren, organiseerden onze respectievelijke clubs (Beatstones en Parkstones) ongeveer om de twee weken een TD met meestal gratis inkom. Die ging meestal door in de bovenzaal van 't Beffershof (bij Mille Verbeeck) of in 't Guldenhuis (de latere DJ en nog later de Vadderik) of als er een orkestje ingehuurd werd dan ging het 's avonds door boven de Cecil op de Grote Markt (maar dan werd er een zeer bescheiden inkomgeld gevraagd)

En er werden ook TD's georganiseerd door The Blackbeatles en Freewheelin'

"Margriet" liet zijn TD's dan weer doorgaan in de Beethovenkelder.
The Beatles of The Stones ?
Naar wie ging jouw voorkeur, Roger ?

:-D

(Just to know)
@Leylander: Waar heb jij op de Grote Markt nog iets open gevonden om te feesten na middernacht ?
@ Jan Goovaerts:
midden op de grote markt Jan, pal tussen het volk ;-)
Gimycko, ik was wellicht een van de weinigen die ze allebei graag hoorde. Maar diep in mijn hart toch een lichte voorkeur voor de Stones in hun vroege periode. Anderzijds vond ik "Sergeant Pepper" en de "dubbele witte" van de Beatles dan weer steengoed.
Eentje voor Roger...

http://nl.youtube.com/watch...

Keep on rollin'...

:-D
Bedankt Guy, leek om nog eens die clip terug te zien van toen ik nog net geen 22 jaar was... Btw, van de Stones heb ik 224 MP3's en van de Beatles 211.
Hehehe...

:-D
@Roger, Was het 1967, ik ben niet zeker, dan organiseerde Patrick Backx en ik t-dansants op zondagnamiddag in de bovenzaal bij de Mille, in het Beffershof. Onze naam was toen, heel toepasselijk: de sergeant peppers lonely hart club band... ( ik ga een nieuwe zakdoek halen )!
We worden oud, mannekes :-)
Sergeant Pepper?
The Stones?
The Beatles?

Alleen van gehoord in de geschiedenislessen...

Graptche, maar ik moet wel bekennen dat ik meer Stones liedjes ken dan beatles songs.

Hé, maar dat is wel een tof idee hé, de ondergrondse parking op de grote markt afsluiten en daar een feestje vieren :D
Jan, dat hopen we tenminste toch allemaal he! ;-)