Nieuw station voor Nekkerspoel

met categorie:  

Na het bekendmaken van de ambitieuze plannen voor Mechelen station, horen we net dat ook Nekkerspoel een nieuw station krijgt.

Infrabel, de beheerder van het spoorwegennet, wil in 2009 beginnen te bouwen en de stad zoekt momenteel een studiebureau om een 'toekomstvisie' uit te tekenen.
Qua uitstraling kan het alvast moeilijk slechter dan vandaag; het sanitair en de loketten zijn gehuisvest in sfeerloze containers.

Het mooie stationsgebouwtje staat wel fier te blinken op het Ontvoeringsplein, maar is tegenwoordig eigendom van een vertaalbureau.

Een speurtocht op internet leert overigens dat het stationnetje de status heeft van volwaardig IR-station, en er wordt zelfs beweerd dat in de toekomst de trein Antwerpen-Leuven hier zal stoppen in de plaats van in het 'centrale' station van Mechelen.
Er wordt ook aan gedacht om perrons vijf en zes terug in gebruik te nemen.

Als bijna-buur van dit kleine station kan ik dit alleen maar toejuichen...
Benieuwd wat de heren architecten ervan zullen maken!

Hoog tijd dat dit station aangepakt wordt inderdaad. Wat een troosteloze boel zeg. Die containers vind ik helemaal triestig. Werk daar maar ...
Die zogenaamde Mechelaar heeft zijn nieuws uit Gazet van Antwerpen gehaald. Daarin wordt er vandaag uitvoerig over bericht.
Het beste dat Nekkerspoelstation zou kunnen overkomen is dat het vorige station, door NMBS verkocht en nu in privéhanden, terug de functie zou krijgen van station. Ik zie op dit ogenblik niet in waar men een nieuw station zou moeten plaatsen dat ' duidelijk zichtbaar ' zou moeten zijn. Als het op de plaats van de parking komt dan zal er toch een extra wegwijzertje moeten geplaatst worden. Misschien moet dit in dezelfde wishful thinking kastje van Infrabel geduwd worden als het nieuwe centraal station. Hebben ze gewonnen met de lotto of zo? Voorlopig hou ik mijn zakken toe.
Zolang dat ze die vernieuwing maar niet overlaten aan dat Italiaans duo!
Ik vind dat dat Italiaans duo al goed werk heeft geleverd.

Alleszins niet te vergelijken met die Hollanders die het station hebben gedaan.
Is de pest dan beter dan de cholera??
Architecten in Mechelen (en omstreken)...

http://www.bouwsite.be/Arho...
Die mensen de pest noemen is er zwaar over, als je eens opzoekt welke projecten die mannen al hebben afgelevrd...
Het beste dat het oorspronkelijke station van Nekkerspoel samen met nog een hoop andere oude stations is overkomen is dat het in privé-handen terechtgekomen is. Het bedrijf dat erin zit heeft het gebouw zeker niet 'verkracht', in tegendeel zelfs.
Anders werd het spel nu waarschijnlijk uitsluitend bewoond door duiven en ratten en was het goed voor de sloop.
@St. Netels, nadat ik mijn comment had neergepoot en herlas, kwam ik eigenlijk tot dezelfde bevinding als jij nu. Ik ben RIM dankbaar dat ze het gebouw hebben kunnen behouden in de hedendaagse vorm. Maar dat neemt niet weg dat ik geen andere plaats zie om een aantrekkelijk stationsgebouw neer te poten. Het staat er al ( zucht ).
Dat is dan weer waar, Luc.
Als men het huidige station gewoon wat opfrist en de reizigers op de perrons wat meer bescherming kan bieden tegen de elementen is het al goed.
Een hall met 10 loketten heeft Nekkerspoel toch niet nodig, maar dat de NMBS zijn personeel al al die jaren in een container onderbrengt... dat is toch maar zo-zo.
Architecten dienen een ontwerp in, het is aan het stadsbestuur om het al dan niet goed te keuren. En als het goedgekeurd wordt en het blijkt niet te werken .... is dat niet de fout van de architecten, want wat hier niet werkt kan ergens anders best wél perfect gaan.
Ik weet wel dat het veel gevraagd is om van het stadsbestuur te verwachten dat ze nadenken over een ontwerp, maar als dat niet gedaan wordt ... tja, wie heeft er dan schuld als het uiteindelijk de mist in blijkt te gaan?

Ter info: het oude stationsgebouw, waar nu het bedrijf in huist, staat reeds enkele maanden te koop. Misschien een ideetje voor de NMBS? 

.... dus: de NMBS zou zijn eigen vroegere gebouw kunnen "terugkopen"...