Mechelen blogt! op Het Nieuwsblad

met categorie:  
Ik was zonet wat aan het rondsurfen op de site van Het Nieuwsblad en mijn oog valt hier op. Nog een Mechelen Blogt! (met uitroepteken)
Blijkbaar opgestart sinds begin december.
Niet dat ik er iets op tegen heb dat er buiten deze blog nog andere blogs over Mechelen handelen.
Maar het lijkt me wel erg goedkoop om zo met de naam te gaan lopen.

Ze hadden wel iets origineler uit de hoek mogen komen.
Misschien ben ik wel aan het muggeziften maar ik vind het niet helemaal correct.
Vele kranten starten op hun regionale pagina's met de mogelijkheid om te reageren, net zoals het al mogelijk is op nationale of internationale artikelen.
Eigenlijk een uitbreiding van de al bestaande mogelijkheden.
Vandaag het Nieuwsblad, morgen misschien in GvA.
Het is gewoon een artikel, geschreven door een gerennommeerd journalist, met de mogelijkheid een reactie achter te laten.
Ook Knack of Elsevier in Nederland creeren deze mogelijkheden.
Mogelijk start GvA morgen met een digitale versie van Gazet van Mechelen, met de nadruk op lokale items, ingebracht door journalisten en aan het "klootjesvolk" de mogelijkheid om te reageren.
Dus eigenlijk niets nieuws onder de zon.
Behalve, hier heb je de mogelijkheid om zelf dingen naar voren te brengen, een artikel te schrijven of een gevoel (positief of negatief) voor het daglicht te brengen en hopen op 1 of meerdere reacties.
Als je ziet wat een storm van reacties het artikel "Frans in de Carrefour" heeft teweeggebracht op een moment dat hierover geen enkel dagblad daarover berichtte, dan vind ik deze Blog een heel stuk interessanter en misschien een pak meer emotioneel beladen. Maar dat is nu net het leuke aan deze Blog.
Moet die "Reageer-op-een-artikel" dan ook MechelenBlogt heten ? Bwah, moet kunnen, maar de meisjes en jongens bij het Nieuwsblad zijn niet erg origineel.
Ik vind het wel spijtig dat ze die naam hebben gekozen... Misschien uit onwetendheid over deze site? Dat lijkt me straf.
Met het concept heb ik géén probleem.
Wél met het gebruik van de naam 'Mechelenblogt'.
Da's niet helemaal correct.
Onwetendheid? wie weet - maar 't lijkt me kras mocht dit zo zijn.
Laat ons het zo stellen, Het Nieuwsblad maakt zich er hier niet populairder mee :-(
Heb er wat kommentaar achtergelaten, met reklame voor http://blog.stadmechelen.be/
:-)
Uit onwetendheid over deze site ?
Ze weten hem anders wel te vinden als bron voor hun inspiratie !

Het 'stelen' van...is dagelijkse kost voor dit soort van broodschrijvers.
'De vierde macht', laat mij niet lachen.
Hun hoofdredacteur (Corelio), de heer P. Vandermeersch, werd uitgeroepen tot 'marketeer' van het jaar, dan weet je het wel zeker...
Ja, onwetendheid in deze inroepen is niet mogelijk denk ik ...
Zo denk ik er inderdaad ook over. Het gaat met echt niet over het feit dat ze een blog maken. Maar over de naam die ze het geven.
Ik denk dat ik maar eens een andere krant ga kopen ... in de toekomst.
Ik maak me al jaren druk over de berichtgeving van het lokale nieuws in Het Nieuwsblad. Als antwoord op mijn korzelige opmerkingen kwam altijd dat de hoofdredactie alsnog besliste wat er uiteindelijk in de krant kwam. Kan zijn, maar de berichtgeving over Mechelen is in het Nieuwsblad ronduit bedroevend. Op de persconferentie van mijn boek was er niemand van het Nieuwsblad en ik heb er geen letter over gelezen. Akkoord mijn uitgeverij is een onderdeel van concurrent Concentra, maar wat wil je dat er voor gaat? Business zeker ipv nieuws?
En nu dit: hoe moet ik dit noemen? Schaamteloos plagiaat? Ik zou aan Rheinilde Bleys willen vragen, als ze dit leest minstens de naam te veranderen. En kan de stad hier niet optreden, ik dacht toch dat ondertussen onze blog een serieuze stadsband had?
Gent blogt, de populaire stadblog heeft hetzelfde probleem. Ik ga vragen hoe zij hiermee omgaan ...
Ik was jarenlang abonnee van Het Nieuwsblad. Tijdens sinterklaas vond ik tussen de reclame een aanbod om de krant een maand gratis te lezen als je ze twee maanden koopt. Waauw: alle kranten doen dat. Niks spectaculair dus. Ik heb beslist om een abonnement te nemen op GvA. Daar zijn ze veel beter bezig. Je moet de inhoud van die kranten vandaag maar eens vergelijken. Zeven artikels heb ik geteld in 'mijn' Nieuwsblad en achttien in de GvA. Sorry, dan weet ik het wel. Voor mij is met GvA de Gazet van Mechelen terug. En bij Het Nieuwsblad mogen ze nog zoveel bloggen als ze willen. Nadat ik bij wijze van proef enkele keren Gazet van Antwerpen kocht, is het verschil immens: deze krant zit gewoon veel dichter op het nieuws dan Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Is het toevallig dat de redacteur ervan ook een blogger is? :-)
Ik stel voor dat ze het herdopen tot "Nieuwsblog Mechelen" of "Mechelse nieuwtjes".
EMAIL VAN NIEUWSBLAD AAN MECHELEN BLOGT

Beste Peter,

Reinhilde heeft jouw opmerkingen aan mij bezorgd.

Ik zou je dan ook graag uitnodigen voor een gesprek.

Er zijn samenwerkingsverbanden, contentuitwisseling en goede contacten met verschillende stadsblogs, bijvoorbeeld Gent blogt zoals je hier aanhaalt, maar ook met tal van andere stads-en gemeenteblogs. Wij hopen ook met jullie op een goede voet te kunnen starten.

Zoals je ziet heb ik een reeks identieke reacties verwijderd van onze blog. Ik wil niet nalaten om één exemplaar van deze reacties de link naar jouw blog te laten staan, ook al heeft het weinig te maken met het onderwerp waarover gepubliceerd wordt. Dit om duidelijk te maken dat wij zeker niet van slechte wil zijn, en ervan overtuigd zijn dat kruisbestuiving ons beider blogs kan versterken.

Ik kijk uit naar jouw antwoord,
Met vriendelijke groeten

Jana Wuyts
Coördinator Regio Online
Het Nieuwsblad - Het Volk - De Gentenaar
Dat lijkt mij al bij al nog een te overwegen voorstel..
OPEN BRIEF AAN HET NIEUWSBLAD

Beste Jana,

Bedankt voor de open mail en de invitatie tot samenwerking, we zijn uiteraard tot een dergelijke samenwerking bereid.

"MechelenBlogt" bestaat reeds sinds zomer 2005, en we hebben momenteel een goede samenwerking met de Stad Mechelen die onze servers onderhoudt.

Momenteel hebben we 1775 items gepost, een schat aan lokale informatie voorzien van foto's die we koesteren en uitbreiden. Ook staan we erg op het onafhankelijk karakter van onze stadsblog.

We zijn erg ontgoocheld in het feit dat het Nieuwsblad de naam 'Mechelen Blogt' gebruikt, en vragen u dan ook om deze naam aan te passen.

Met vriendelijke groeten, en bereid tot dialoog

Peter Meuris
Voor Mechelen Blogt
Ik heb Jana van het Nieuwsblad aan de lijn gehad.

De naam 'Mechelen Blogt!' aanpassen kon niet om technische redenen.

Jana wou graag een positieve samenwerking opzetten met deze blog.
Ik heb m'n ongenoegen om de gang van zake en het gebruik (of 'misbruik') van de naam 'Mechelenblogt' ook aangeklaagd in een mail aan Reinilde Bleys.
Niet het initiatief stoort me (wat zou ik), wél het zonder enig overleg en zonder blikken of blozen 'ontlenen' van deze naam, die al jaren gebruikt wordt voor deze blog.
Dit is weinig creatief en correct.
Ik hoop ook op een zekere 'kruisbestuiving' in de toekomst, en een vorm van positieve samenwerking - maar geef toe: de start werd gemist.
De bal ligt in het kamp van het Nieuwsblad - en ik hoop dat de naam alsnog kan gewijzigd worden.
Blogs bij de krant, bel je nieuws naar VTM, enz. ...
Allemaal leuke manieren om de lezer/kijker het werk te laten doen en minder journalisten minder te moeten betalen om hun ding vol te krijgen.

Naam niet kunnen veranderen om technische redenen? Als ze een blog kunnen opzetten dan kunnen ze de naam zelfs in 't Koreaans laten zien.
Als ze me 20 Euro betalen zal ik het zelf even voor hen doen.
Ik zie er eigenlijk helemaal geen graten in dat het nieuwsblad de naam mechelenblogt gebruikt.
Er zijn mensen die heel veel geld neertellen om hun reclame in het nieuwsblad te hebben, wij krijgen dat voor nougabollen, en een beetje reclame kunnen we hoe dan ook best gebruiken, want als ik zeg dat op 80.000 Mechelaars er 80 regelmatig iets intikken ben ik waarschijnlijk al erg aan het overdrijven, is het niet?
En wie mechelen blogt intikt op google komt eerder hier terecht dan op bij het nieuwsblad.
Laat het kruisbestuiven maar beginnen, we kunnen het gebruiken.
Ik vind het niet ernstig tegenover de andere kranten dat Mechelen blogt nu zou gaan samenwerken met Het Nieuwsblad. Dit is evenmin correct. Jullie stellen samen met mij toch ook vast welke krant hier het meest wordt geciteerd. Je hoeft er alleen maar de posts van de voorbije dagen op na te gaan. Dat is de Sven van GvA zoals sommigen van jullie hem hier noemen. Ik ken hem niet, maar ik stel wel vast dat hij weet wat er in Mechelen heeft en duidelijk wel respect heeft voor de gevoeligheden van Mechelen blogt. Hij heeft jullie zelfs al meermaals vermeld als bron.

Ik pleit voor zelfstandigheid van Mechelen blogt en dus geen samenwerking met eender welk media. Iedereen gelijk voor de wet en die Jana van Het Nieuwsblad kan met haar mooie woorden voor mijn part de boom in.
Ik moet en kan niet anders dan Wout C gelijk geven in deze !

Als we ons gaan verbinden aan krant x of y.. Nee.. Lijkt me toch niet zo'n goed idee...

En idd. dat men de naam niet "kan" veranderen. Onzin. Dat is technisch WEL mogelijk uiteraard.. Pure Onwil dus. En weinig of géén respect voor wat er al is. Namelijk: Mechelen Blogt
Ik had donderdagmiddag als reactie op 2 items geschreven dat meer informatie en foto's konden gevonden worden op het èchte Mechelen blogt, maar ze zijn er al blijkbaar al uitgegooid. En toen ik het daarnet nog eens wou doen, kreeg ik het volgende: We're sorry, your comment has not been published because TypePad's antispam filter has flagged it as potential comment spam.
Ze hebben blijkbaar vlug één en ander aangepast om links naar het èchte Mechelen Blogt te weigeren.
@ Wout -
dat samenwerken zal zéker niet gebeuren.
Ik sta graag op goeie voet met alle journalisten van de plaatselijke pers.
Het Nieuwsblad hoeft er niet op te rekenen om te recruteren onder deze bloggers (ik alleszins zéker niet!).
Ik wil géén leverancier worden van schrijfstukjes en/of foto's.
Al twee jaar werk ik graag aan dit Mechelenblogt - het originele concept.
Ik betrouw geen krant die zonder voorafgaand overleg of onderzoek, zomaar klakkeloos een bestaande naam 'pikt'.
Het mag dan nog geen 'gedeponeerd merk' zijn: dat gaat de grenzen van het fatsoen te buiten.
Dat deze surrogaatblog zelf zijn lezers en bloggers bijeen ziet te sprokkelen, en niet probeert onder het mom van 'positief samenwerken' hier mensen tracht weg te snoepen.
Het concept - ach er is niets mis mee.
Maar zolang er niet de wil bestaat om de naam te veranderen, hoeft het voor mij niet. ('technisch moeilijk' of niet)
Vanaf er daarover wel een bereidheid is, kunnen we verder - en wil ik met hen een zelfde goeie band hebben als ik heb met de andere plaatselijke kranten.
Niet meer of niet minder.
Kijk naar het voorbeeld van Gazet van Antwerpen: da's pas een correcte 'kruisbestuiving':
regelmatig worden op deze blog artikels geciteerd uit de Mechelenkatern van deze krant - en soms leveren wij de Gazet inspiratie voor een artikel.
Da's een mooie, sympathieke 'samenwerking'.
Als beide partijen dan ook nog de bron vermelden is het helemaal OK.
Zo zie ik een 'samenwerking' met de geschreven pers.
Niet meer en niet minder.
Maar de bal ligt nu in het kamp van het Nieuwsblad...

(en inderdaad Roger: een reactie in de stijl van de jouwe kon ook ik niet kwijt op hun blog. Werd 2 x geweigerd...)
Heb onderstaande boodschap gepost op Mechelen Blogt! (met uitroepteken, dus bij de blog van Het Nieuwsblad):

Als collega-journalist vind ik het hoogst bedenkelijk dat "Het Nieuwsblad" een blog opstart onder een reeds bestaande naam, nl, "Mechelen Blogt".
Natuurlijk is de term niet beschermd en is de URL van beide blogsites ook anders, maar geef toe: het is toch goedkoop en op zijn minst intellectueel oneerlijk om een bloginitiatief dat al jàren succesvol draait in Mechelen én bovendien gesteund wordt vanuit de stad, te counteren met een eigen blog onder een bijna identieke naam.

Of hoe zouden jullie het vinden indien ik morgen een lokale krant uitbreng onder de titel "Het Nieuwsblat!"

Met collegiale groeten,

Koen De Vos, journalist
Heb ondertussen onze collega's van Brussel Blogt ook op de hoogte gebracht. Benieuwd hoe die er mee omgaan.
Nu er toch contacten zijn met andere stadsblogs betreffende dit gegeven zou ik voorstellen dat we met alle stadsblogs een actie tegen het Nieuwsblad starten. In die zin dat we algemeen bekendmaken wat ze nu uitgespookt hebben. Misschien kan dat ook via andere media?
En een naamsverandering lijkt me mogelijk, ik suggereerde al Opsinjoorblog of Maneblussersblog.
Anderzijds : veel reactie op Mechelen blogt! van HN zie ik niet op hun pagina's
OP de blog van het nieuwsblad staat wel de reactie van Koen De Vois van hierboven (9.46 u vandaag) en nu ook die van mij.
Misschien kunnen we allemaal eens een dergelijke afkeurende reactie sturen, dan hebben ze een idee van wat dit teweeg heeft gebracht en dan hebben ze eindelijk eens een reactie op hun blog :-)
ik krijg toch ook te lezen:

We're sorry, your comment has not been published because TypePad's antispam filter has flagged it as potential comment spam.
Ze mogen best weten dat onze bloggers niet opgezet zijn met hun 'naamkeuze'. Maar ach, een actie tégen Het Nieuwsblad geeft ze een beetje teveel eer. Dan lijkt het wel alsof wij ze als een bedreiging en een concurrent beschouwen. En wij hebben toch niks te vrezen zeker, van een blog waarop haast géén enkele reactie staat.
best compleet negeren, dan kan Reinhilde op haar eentje haar blog blijven vullen, en verder zelf op deze blog hier zoveel mogelijk aandacht geven aan alles wat er in onze stadgebeurt, zodat niemand de behoefte heeft om een andere blog op te zoeken.
Heb ondertussen de reactie die op hun blog geweigerd werd dan maar naar die de Jana gemaild:

"twee jaar nu al ben ik één van de enthousiaste bloggers op "Mechelen Blogt!" (http://blog.stadmechelen.be/), de "échte, originele !". Ben er een trots lid van de Bloggemeenschap, die soms ook meetings organiseert e.d.

Op Mechelen Blogt! komen ook regelmatig items aan bod die in de lokale pers verschenen, Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws... uiteraard MET bronvermelding, want zo hoort dat..

Dat Het Nieuwsblad nu ook een weblog over Mechelen opstart kan ik alleen maar toejuichen,

MAAR...
dat jullie jullie Weblog nu ook "Mechelen Blogt!" genoemd hebben is op zijn zachts gezegd betreurenswaardig en weinig origineel.. Ik zou haast durven zeggen: dit ruikt naar plagiaat !!!!!!

Is er dan zo weinig originaliteit bij Het Nieuwsblad?

Is het nu zo moeilijk om een beetje takt en fijngevoeligheid alsook respect aan de dag te leggen voor een blog die al twee jaar bestaat?
Respect ook tgo de bloggers in kwestie...

Doe gerust verder met jullie Weblog over Mechelen, maar AUB wees een beetje correct en verander op zijn minst de naam. Dat kan géén probleem zijn, dat is trouwens technisch perfect mogelijk, ....en het zou getuigen van goede wil en respect voor wat reeds bestond !

Zoals Koen De Vos op jullie weblog zegt: jullie zouden het ook niet prettig vinden als morgen plots een krant opstaat die zich "Het Nieuwsblad" gaat noemen.. nee toch?
( Ik poogde deze reactie ook op jullie weblog te plaasen, maar daar kreeg ik een serverfout.)

In de hoop dat jullie er wat gaan aan doen,
verblijf ik met beleefde groeten,"

Ben eens benieuwd.

@Koen: ja, een actie is misschien te vergaand, maar gewoon Het Nieuwsblad niet (meer) kopen, of hun weblog mijden kan eventueel wél...

@Lejo: yep...
Wat ik hier allemaal lees zeg! We zouden - als Mechelaars - blij moeten zijn met elk initiatief dat onze mooie stad wat meer in het voetlicht zet.
OK ze hebben dezelfde naam, en wat dan nog? Beschouw het als een extra (gratis!) reclame voor deze blog. Wissel desnoods info uit met hen, als zij op hun site verwijzen naar deze blog trekt ook dat weer extra aandacht.
Kijk toch eens naar de voordelen in plaats van te blijven emmeren over het 'stelen' van de naam.
Misschien wel ... Welk soort samenwerking zien jullie zitten ? Jana was open voor elke vorm van samenwerking ... Op welke manier kunnen wij en hen samenwerken ?

En een andere vraag: Willen bloggers tegen betaling gaan schrijven/fotograferen/tekenen voor het Nieuwsblad ?
Ik had ook een reactie achtergelaten op hun site gisterenavond en die is nu verdwenen.
Heel spijtig.
Het gaat niet om 'emmeren', maar om een normale reactie op een niet zo normale gang van zake.
Nogmaals: niet het concept stoort me.
Zoals je zegt, knarf, is élk initiatief dat onze mooie stad in het voetlicht zet, toe te juichen.
Ik heb als trotse Mechelaar ook niet liever.
Maar gooi nu niet alles op één hoopje.
Het gaat enkel om een terechte opmerking op een handelswijze die niet zo fraai is.
'Inpikken' van andermans naam is niet zo creatief en eerlijk.
De bloggers die hier al enkele jaren actief bezig zijn, mogen daar best op reageren.
Enne: 'gratis reclame' op hun blog voor de onze?
Waar lees je dat?
Waar zie jij die link met onze Mechelenblogt?
De enige verwijzing naar deze blog is er door de reacties van mensen die niet zo heel tevreden zijn met deze manier van werken.
Ik heb heus géén lange tenen of heb niet de naam een 'emmeraar' te zijn.
Maar de waarheid heeft haar rechten.
Eerlijk is eerlijk!
...enne: nee, ik ben niet bereid om 'in loondienst' te treden voor het Nieuwsblad.
Ik blijf schrijven en fotograferen voor deze Mechelenblogt.
Gratis en voor niks - omdat het een hobby is.

(tussen haakjes: mijn reactie en die van anderen (waaronder deze van Rudi) betreft deze kwestie, zijn al netjes verwijderd van die 'andere' Mechelenblogt...
Tja...)
@jans
Ik snap best dat er wat wrevel heerst over het feit dat ze dezelfde naam (op een uitroepteken na) gebruiken. Maar door je te blijven fixeren op dat zogenaamde 'inpikken' verlies je de positieve zaken uit het oog.
Ik heb nergens geschreven dat Het Nieuwsblad al reclame voor ons maakt, ik zeg enkel dat het zo KAN zijn als we samenwerken. Dat ze bijvoorbeeld bij bepaalde artikels een link naar deze site kunnen plaatsen.
En sorry, het blijft voor mij 'emmeren' wat het merendeel hier doet...
Laat ons nadenken of er een positieve samenwerking mogelijk is ? Hoe zijn jullie een eventuele samenwerkeing met een krant ?
@ Knarf: da's uw interpretatie - en ik wil ze niet tegenspreken.
Ik voel dit anders aan.

@ Peter: een positieve samenwerking zie ik eerder als ongebonden - en zoals die nu al vrij goed loopt met andere kranten, zoals hierboven reeds aangehaald.
De journalisten kunnen hier de harteklop voelen van wat leeft bij (een aantal) Mechelaars.
Een aantal posts kan hen tippen om hier een artikel over te schrijven (wat al gebeurde in het verleden).
Omgekeerd kunnen wij heel wat info halen uit de schrijvende pers.
Met naamvermelding en respect voor mekaars werk, lijkt me dit een mooie wisselwerking.
Een blog is een pracht van een medium - en een papieren krant is dit ook.
Het ene vervangt het andere niet - Ze kunnen perfect naast mekaar bestaan, en mekaars creativiteit stimuleren.
Samenwerking met een krant lijkt me heel eenvoudig, zoals Sven nu al doet: inpikken op onderwerpen die hier aan bod komen mét vermelding van de bron, in dit geval dus deze blogsite.

Voor mijn part mag élke krant hier de mosterd komen halen, zolang ze maar eerlijk melden dat 'mechelen blogt' het mosterdpotje heeft gevuld met homemade mosterd (zoals wij hier ook melden als een artikel uit GVA of elders komt).

En knarf, emmeren is nu eenmaal typisch Mechels :-)
Ik sluit mij graag aan bij visie van Jan en Koen.
Jan en Koen hun recentste posts slagen de nagel op de kop !
Ook mijn reactie op het onderwerp werd netjes verwijderd van de namaak blog.
Het werd afgedaan als een persoonlijke aanval op de Nieuwsblad-reporter.
Meer dan een ludieke 'afkijken mag niet, foei. Drie banken achteruit en geen zoen van Meester Jan', stond er niet in.
Als een mogelijke samenwerking al meteen begint met censuur, heb ik mijn bedenkingen.
De enige, echte Mechelen Blogt wordt bevolkt door een groep mensen die begaan is met de stad Mechelen en die daar geen geld voor hoeven te hebben.
Als een krantenredactie onze schrijfsels als bronmateriaal wil gebruiken, is dat begrijpelijk, maar als ze ook nog klakkeloos onze naam inpikken, gaan dat idd te ver.
Nieuwsblad-redactie, wees creatief en bedenk zelf een naam.
Kom niet aanzetten met de smoes dat dit technisch niet kan, want dat is larie en dat weten jullie zelf ook.
PS. hier wordt NIET gecensureerd :-)
Ik wil zelfs verniet tekenen voor het nieuwsblad mochten ze erom vragen, 't zal wel niet zijn zeker, die kans zou ik van ze leven niet laten schieten, amai.

Dat ze de naam mechelen blogt! gebruiken is volgens mij gewoon toeval, dat het daarvoor moet stormen in een glas water... boaf.. voelt er iemand dat in zijn portefeuille? Ik in ieder geval niet.
Profiteer van de gratis publiciteit en voor de rest, zoals de engelsen zeggen: "I can't see what all the fuss is about"

PS: Hebben we misschien een exclusiviteitscontract met de GVA? 't Is niet omdat we met de ene goed opschieten dat de andere niet welkom is he?
Beste Bloggers hoe meer ik op den blog lees hoe meer het mij tegensteekt ,altijd maar zagen en zeveren en blijven doordrammen over een onderwerp! Het is nog erger dan de klaagmuur in Israel .probeer liever eens positief uit de hoek te komen ! Het leven is genoeg verzuurd .
Het wordt stillekensaan tijd voor een Gazet van Mechelen.
Digitaal, voorzien van veel Mechels Nieuws en de mogelijkheid om te reageren op zowel artikels van Journalisten als op de eigen inbreng, geleverd door alle Mechelaars die een onderwerp willen aansnijden.
De titel 'Gazet van Mechelen' is zowel nog altijd een beschermd merk dat eigendom is van Concentra, de uitgever van Gazet van Antwerpen. Kijk maar naar hun site met Mechels nieuws...
We kunnen het moeilijk KVM noemen (Krant Van Mechelen), want dan denken die mannen van de Racing dat het over de Malinois gaat...

LOL

:-D
een digitale 'Gazet van Mechelen' Gymicko?
In wat verschilt dit zozeer van Mechelenblogt?

Beste Roger: je bewijst met jouw opmerking dat je zéker geen regelmatige lezer bent van Mechelenblogt - anders zou je niet stellen dat er hier niet anders dan gezeverd en gezaagd wordt.
Hier wordt voor het grootste deel juist heel veel positiefs naar voren gebracht.
Of niet?
Ik heb uit goeie bron vernomen dat er zo'n project zou gelanceerd worden.
Tot voor kort draaide het proef onder de naam "De Mechelaar", maar dat zou slechts een testnaam geweest zijn.
Wie weet meer ?
@Jans wel beste jan ik lees den blog sedert het begin en juist daarom stel ik dit aan de kaak er zijn inderdaad heel goede bijdragen en toffe mensen op Mechelenblogt waar menig Mechelaar heel veel kan van leren over de stad . En ik begrijp dat je Mechelenblogt wil beschermen en dat er nu een stukje in een krant verschijnt die niet tot jouw strekking behoord ,wordt er gedaan of er is een moord gepleegd laat ons niet zwart wit denken grijs is een neutrale kleur die iedereen past en vrede op aarde aan alle mensen van goede wil!!
mvgrt Roger
Roger ik snap je redenering volledig. En ik ben zeker niet tegen andere Mechelse blogs.
Ik gun deze krant ook het licht, maar dan moeten ze dat niet doen met een naam die niet echt origineel te noemen is en reeds sinds jaren in gebruik is.
Je moet sommige dingen inderdaad soms op zijn beloop laten. Maar er zijn grenzen.
Ze werden er vriendelijk op gewezen en ze houden er geen rekening mee. Wel dan houdt het voor mij op en twijfel ik aan de goodwill van deze krant die dit louter en alleen om commerciele redenen doet.
Geloof niet dat dit uit idealisme is. Wat wel kan gezegd worden over deze Mechelen Blogt en de bloggers hier.

Ik ben zeker geen klager (zoek maar eens een post hier waar ik dat wel doe hier) maar wat deze krant doet is voor mij een brug te ver en dan wens ik hierop te reageren. En ik denk er blijkbaar niet als enige Mechelse blogger zo over.
Roger:
nog éénmaal, en dan is het voor mij gedaan over deze zaak.
Sleur er niet bij wat er niet hoeft bijgesleurd te worden.
Of deze of gene krant van 'mijn strekking' is of niet: maakt me niet uit.
Dit zijn dingen die jij er bij haalt, en waarover ik me zelfs nog niet eens uitgelaten heb.
Blijf dus eerlijk aub.
Het gaat om één (!) ding: da's dus de naam -
en NIET het concept, niet de filosofische strekking...
Er is inderdaad géén moord gepleegd, en ik zal er verder m'n slaap niet voor laten.
Maar mag dat aub niet meer gesteld worden zonder het verwijt te krijgen om te zwart/wit te denken?
Ik wil 'ook vrede voor alle mensen', maar maak er geen karikatuur van.
Wat mj betreft is dit het laatste wat ik erover schrijf.
Wie mij of andere bloggers verkeerd wil interpreteren en er andere dingen wil aan vastknopen: die doet maar.
@ Roger: Wat heeft heel deze discussie nu in godsnaam met de voorkeur voor een krant te maken? Niks! Het Nieuwsblad gebruikt gewoon een naam die al bestaat en da's niet netjes. Punt. Samen met vele andere lezers stel ik vast dat Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws het spel wel netjes spelen. Bovendien: als regelmatige lezer van alle regionale kranten, ook Het Nieuwsblad dus, stel ik vast dat GvA in Mechelen gewoon veel dichter op het nieuws zit. Je moet gewoon de kranten van de voorbije dagen er maar eens op nakijken. Excuseer mij, maar het verschil in Mechelse nieuws is werkelijk héél groot. Johan B., lezer van alle kranten
@ St Netels: Uw opmerking over een exclusiviteitscontract met GvA vind ik ronduit belachelijk. Maar ja, jij verkoopt wel eens meer prietpraat hé St Netels. Het is voor te lachen hé :-)
Ach, mensen, het sop is de kool niet waard.
Er wordt zo goed als niet gereageerd op de Nieuwsberichten op die andere Blog.
Het is gewoon veel leuker hier.
Gedichten, ideeen, bedenkingen en nog zoveel meer.
Dat ga je niet op die andere Blog vinden.
Voor de Meerwaardezoeker is er (tot op dit ogenblik)
volgens mij maar 1 Blog die er bovenuit steekt ivm
Mechelen en dat is de deze !

Houden zo, zou ik zeggen.
@Johan: Wat heb ik precies gezegd over een exclusiviteitscontract? Ik kan niet goed volgen..
PS: Hebben we misschien een exclusiviteitscontract met de GVA? 't Is niet omdat we met de ene goed opschieten dat de andere niet welkom is he?

door St Netels op 14/12/2007 11:37:57
Anoniem als "St Netels" op 14/12/2007 11:37:57
@ J.T.: Neen, dat was gewoon een vraag, Johan had het over een opmerking, maar die vind ik niet onmiddellijk terug, misschien in een andere post ergens of zo? 't Is hier groot, dus dat kan lang zoeken worden..
Sint, nu niet doen alsof je niet weet dat hier geen kranten worden voorgetrokken. Je hebt zlef eeen tijdje het nieuws verzorgd dus ... je zou beter moeten weten ? :-)
Allez, Peter, ik was mij net zo goed 'van de stoemme' aan het houden (lacht)
Is de Sint een massamoordenaar, dat hij zelf voor het nieuws zorgde ?? :-))))
Gazet Van Mechelen heeft dan ook altijd bestaan onder de 'vleugels' van GVA.

Dus dat is niet zo verwonderlijk
Hebben nog mensen zich geërgerd aan de mailing van de zogezegde krant?
Inderdaad Marc, is in behandeling ...