Jonge ondernemers gezocht...

met categorie:  
(bron GVA)
Jonge zelfstandigen aanmoedigen om een speciaalzaak te openen. Dat is volgens Leo Lenaerts van het Bruulcomité een van de initiatieven die Mechelen nog meer uitstraling kunnen geven als handelscentrum. (...)
Hij ziet nog een markt openliggen. “Wij bieden vandaag een goede mix van detailhandel en ketens. Maar speciaalzaken van jonge zelfstandigen zijn zeker nog welkom om het aanbod te verrijken.”
Sabine (40) en Jimmy De Vleeschouwer (32) geven alvast het goede voorbeeld. In de schaduw van Sint-Rombouts, aan Onder den Toren 2, kochten zij een beschermd pand op. Daarin openden ze een kleine maand geleden hun sympathieke koffie- en eetsalon Zoka. “Het is een Engels koffiemerk, maar in het Chinees betekent het ’een nieuw begin’. Mijn broer en ik hebben in Beveren-Waas negen jaar lang een kapsalon gehad”, vertelt Sabine. Louter toevallig belandden ze in de Dijlestad. “Vrienden van mij hebben in de Borzestraat schoenwinkel Virgo. Door uit te gaan, leerde ik Mechelen beter kennen”, besluit Jimmy.

Welke speciaalzaken zijn er nog te kort in binnenstad Mechelen ?
Hebben we nood aan een winkel met Oosterse specialiteiten ?
Hebben we een nieuw internet cafe nodig ?

Wat denken de bloggers ?
Voor mij persoonlijk: een winkel zoals Campion in Brussel, dan moet ik niet meer zo ver om een oude lens te laten servicen.

Een tekenbureau ( technisch, niet grafisch ), daar zou ik zelf eventueel mee beginnen, maar ik denk niet dat ik daar voldoende ondernemersgezind voor ben. En het levert al zeker geen mooie vitrine op (lacht).

Wat ik in de eerste plaats vooral mis hier in Mechelen: een Fnac. dvd's, boeken, games, electronica,....... etc...
Eigenlijk hebben we in Mechelen zo goed als alles wat we moeten hebben.
Ofdat er echt een behoefte is naar de laatste nieuwe Loungebar of Thema-cafe, daar heb ik mijn twijfels over.
Laten we het houden zoals het is. Niet te groot en bespaar ons van een overrompeling van Shoppers a la Meir of Keyserlei.
Soms moeten we niet te ver gaan zoeken : met belgerinkel naar een fietsenherstelplaats in het centrum van Mechelen. Terwijl ge uw boodschappen doet wordt het ijzeren ros efkes in orde gezet (en tegelijk bewaakt tegen diefstal).
We zullen dan hopelijk méér fietsen mèt lichten zien rondrijden.
Voor sommige automobilisten is het ook nooit goed: vorige week kocht ik zo'n hevige, goed zichtbare fietslamp met ik-weet-niet-hoeveel ledjes in, was er toch wel een vrouw op de Melaan die druk gebaarde dat het te hard in haar ogen scheen! (lacht) Je kunt het dus zo gek niet bedenken...
och, er zijn altijd wel zaken die ik "mis" in de stad, maar dat zijn dan zodanig vergaande artikelen dat je dan weer met een speciaalzaak zit.
Vandaag liep ik langs de borzestraat en tot mijn grote verbazing is daar een nieuwe winkel. Eentje met kinderkleding, er staat een tof jong koppel in.Tijdens het kiezen een tasje koffie, goed gevonden. Doe zo voort.

Welke zijn de noden nu? In 2009?

Wij hebben een pand + huis gekocht in de Leopoldstraat. Enkel voor het pand hebben wij nog geen bestemming.

En wij vragen ons nu af, wat voor soort winkel er rond het station succes zou kunnen hebben. Restaurants en cafees zijn er al genoeg denk ik.

Ik was recent rond 17u00 aan het station op zoek naar een bakker. De kleine broodjeszaak binnen in het station (Panos?) was al gesloten. Tenzij ik er een over het hoofd zie, was er geen bakker in de onmiddelijke omgeving te bespeuren. Vreemd als je bedenkt dat een massa mensen zowel 's morgens als 's avonds passeren en iedereen toch zijn dagelijks brood nodig heeft.

Alvast succes met de zaak

 De Veeakker aan de Liersesteenweg is ermee gestopt.
En daarmee is voor mij de beste beenhouwer van de stad vertrokken.
Wel jammer.