Geef kanker geen kans!!

met categorie:  
De laatste tijd zie je de campagnes voor Kom op tegen Kanker weer verschijnen. Dit jaar richten zij zich op prostaatkanker.
Op de site van stad Mechelen vond ik een oproep aan vrouwen om regelmatig een borstonderzoek te laten uitvoeren om eventueel borstkanker in een vroeg stadium te kunnen opmerken en de gepaste behandeling te starten.
Ik weet dat dit niet direct het leukste onderwerp is op de blog maar ik wil een oproep doen aan alle bloggers en lezers van dit artikel om zich op regelmatige tijdstippen is te laten controleren door hun huisarts. Gewoon al is wat bloed laten afnemen en dit laten onderzoeken op de meestvoorkomende kankers of cholesterol of suikerziekte kan als men er in een vroeg stadium bij is, een grote kans op genezing hebben.

Het is niet omdat je je goed in je vel voelt, dat je ook gezond bent. In de meeste gevallen is dit natuurlijk ook wel zo maar ik heb het in mijn zeer directe omgeving meegemaakt. De persoon in kwestie ging bloedgeven zoals ze regelmatig deed en een dag later kreeg ze de melding dat er een verhoogd aantal witte bloedcellen gevonden waren. Verdict: acute leukemie en direct binnenkomen want anders zou het maar een kwestie van weken zijn.

Daarom een warme oproep aan iedereen, laat regelmatig een check-up doen, ongeacht je leeftijd. Op kanker staat geen leeftijd!
Weet dat de Vlaamse Liga nu ook een inloophuis heeft in Minderbroedersgang in de Cellekens.
http://www.tegenkanker.net/...
Heb je twijfels? Niet twijfelen!
Alweer een goed argument om bloed te geven ;-)
Dit artikeltje is gewoon een oproep aan alle mensen om regelmatig een check-up te laten doen. Wie weet, wat gezonder te gaan leven. ;-)
Gelukkig zijn er zulke zaken als het inloophuis.
Maar je kan beter voorkomen dan ...
en ook geen geslacht.
dus mannen boven de veertig, doe maar