'En ik dan, die van deze stad niet af kan'...

met categorie:  

(foto: Ad de Leeuw - gedicht: Dirk Verbruggen)

De Nederlandse Flickrfotograaf, Ad de Leeuw, enthousiast van een weekendje Mechelen, maakte deze geslaagde compositie van zijn foto van de verlichte Sint-Romboutstoren vanop het Jef Denynplein - en het gedicht van Dirk Verbruggen, hangend aan de Minderbroederskerk...
Mooie combinatie!
'en ik die van deze stad niet afkan ...'

Ik kan er niet van af en ik wil er niet van af: deze stad begeestert me meer en meer. :-)

En Ad (en Wies), dat was een aangename kennismaking in onze gastenkamer aan de Melaan.
Wanneer gaan ze dat gedicht van Leyander,
over onze Toren, eens ophangen in de Binnenstad ?

Dat wordt toch stillekensaan tijd, niet ?

;-)
Ik ben zoover van mijn geliefde stad,maar ik wil er toch ook niet van weg,Het zit in uw bloed.Ik ben 80 jaar jong maar zal Mechelen toch nooit vergeten.Ik weet dat de Zeelstraat wel een slechte reputatie had,maar het is en blijft mijn geboorteplaats.Louis.nog altijd een echte Mecheleir.
Dat weten we beste Louis!
Je bent een échte Mecheleir! voor altijd 'ene van ons'!
De Mechelse stempel raak je nooit kwijt Louis.
Once a Mechelaar, always a Mechelaar :-)
Dank zij het internet ben je altijd nog een beetje aanwezig in je geboortestad.
Een vergelijking maken is nooit eerlijk: Van alle lyrische ontboezemingen over onze stad, hoe mooi ook, vind ik de bewoordingen van Shashi3 inhoudelijk en gevoelsmatig 300 % sterker dan alle poëten, hoe mooi ook. Voor mij mogen zijn geladen woorden op de Mechelse muren prijken. Er zijn nog teveel mensen die hier alleen maar komen slapen en werken maar niet 'leven'
Bedankt.Luc voor die mooie woorden,zij brachten tranen in mijn oogen,en als ook dank aan Jan S.en Jan G.Ik zou echt niet weten wat te doen,als ik het Internet niet had.Ik ben altijd op Mechelen Blogt,daar is zooveel op de blogt waar ik geen reply kan op geven ,omdat dat gaat over zaken die plaats genomen hebben sedert ik uit Mechelen vertrokken ben.
Shashi3 raakt daar een teer punt...
De blog zou een "thuisbasis", een ankerpunt moeten zijn.
Maar wat is bloggen eigenlijk?
Het zijn items waarom anderen (kunnen) reageren.
Dat is délen.
Maar kunnen we tegelijk ook geen 'open house' voeren ?
Een chatplaatsje voor/door Mechelaars over de hele wereld.
Stukskes Mechelen uit de vreemde.
Laten we niet denken dat de Blog het enige kloppende hart van onze stad is.
Mechelen is een familie van kloppende harten over heel de wereld.
Wij bloggen voor hun. Laten we ook een plaatsje geven waar ze met elkaar (en ons) kunnen babbelen.
Een uitdaging voor de technici van MechelenBlogt ?

@Luc: ik ben het volstrekt met je eens dat de woorden van Shashi3 zo welsprekend zijn liefde voor onze stad verwoorden.
En ja: zijn woorden zouden aan de muren mogen (wat zeg ik ? 'moéten') prijken.

Maar beste Luc, sommigen van ons wonen wel degelijk in de stad hoor ;-)
Bij deze mooie foto van onze stoere toren, wil ik hierbij graag bevestigen, dat ik zaterdag nog eens heb ondervonden hoe sterk onze stad toch wordt gewaardeerd. Wij hadden een nationale kaderdag van VTB Cultuur in de Lamot, misschien zag je de VTB-VAB vlaggen wel wapperen?
Er waren meer dan 100 voorzitters van afdelingen uit de 5 Vlaamse Provincies aanwezig, het was de eerste keer dat onze kaderdag plaats vond in Mechelen en dan nog uitgerekend in de ‘Lamot’.
Als afsluiter na de lunch werd er een Historische Bourgondische wandeling aangeboden onder begeleiding van ‘Keizer Karel’! Het was prettig om de lovende reacties van de deelnemers te horen hoe mooi ze onze stad wel vonden, mogelijk had de fantastische rondleiding van gids ‘Keizer Karel’ daar ook wel iets mee te maken. Ze waren in ieder geval heel enthousiast, ik denk dat er toch veel een tweede bezoek aan Mechelen zullen plannen!
Ik meen zelfs te hebben opgevangen dat er al afspraken werden gemaakt met Keizer Karel! Goed, hé.
Hopelijk wordt de volgende kaderdag in 2008 opnieuw georganiseerd in Mechelen!