Leuvense Vaart...

met categorie:  Iemand een idee over het tijdstip ?

Foto werd blijkbaar genomen vanop de "passerelle" ---> na 1958...??
Zegt die pilloon iets over het tijdstip, Roger ?
Ik heb die er altijd weten staan Guy en ze werden nog maar een paar jaar geleden afgebroken toen dat nieuwe fietspad werd aangelegd.
Spijtig dat het zo'n klein fotootje is.
Je kan niet uitvergroten om details te zien.
In het nr 50 van het jaar 2000 van RIM lees ik dat deze 70Kv hoogspanningslijn opgericht werd in de jaren dertig en afgebroken in 2000 wegens ' niet meer nodig'.
In de verte rechts zie ik de tsjoepekes van de Brusselpoort en een groot magazijn(?) aan de rechtse kant maar meer vooraan. Het ziet er nog allemaal gaaf uit.... dus vóór de bombardementen van WO II?
@ Luc, negen op tien genomen vanop de passerelle, en die werd ergens rond 1957-1958 gebouwd... en ik geloof niet dat Vaartdijk erg van de bombardementen geleden heeft.
Je staat ervan versteld: 1958 en nog niks van hoogbouw in dat gedeelte van de stad! Praktisch geen auto's.
Het is ook moeilijk te ontwaren welke versie van Plaisancebrug je in de verte ziet. Wellicht gooit iemand anders nog wat nieuwe elementen in de ring.
Ik heb een mooi boek met de geschiedenis van de Leuvense vaart, met foto's en andere documenten vanaf Leuven tot aan 't Zennegat, maar die foto staat er jammer genoeg niet in.
Wat wel vast staat is dat de Waal van toen wellicht iets harder werkte... de vaart werd door 500 Ardense boeren op 3 jaar tijd uitgegraven en is vanaf de vaartkom in Leuven tot aan 't Zennegat toch 30 km lang.
Wat mij wel verbaasde, is dat het totaal verval slechts 14,26 m is, ik dacht dat het meer was.
Roger, wat wil je? Met een voorwoord door de Leuvense burgemeester! Van Leuven naar hier is er waarschijnlijk 14 m verval, maar geef nu toe ... in Leuven zelf is er meer ' verval' dan bij ons! LOL
Aan de foto te zien is deze blijkbaar getrokken vooralleer de parkeermeters geplaatst werden ;-) Je kon toen overal vrij parkeren :-)
En voor de rest denk ik dat de foto overdag getrokken is, het is licht buiten :-) en laaaang geleden.
Michael, verbluffend! wat een opmerkingsgeest jij hebt !
Guy,welke brug is dat in den achtergrond?
...de Plaissancebrug Louis.
Ik dacht dat wel,maar ik was de naam vergeten,als die foto genomen is tussen de Coloma Brug en de Plaissance brug,dan weet ik dat tijdspit niet,maar als het genomen was tussen dat brug en Battel,dan zou ik zeggen dat het na '58 is,want toen ik daar ging zwemmen was dat maar een aardweg met meer gras waar wij konden neerliggen(Het arme mensen strand,noemde wij dat).
Ook,toen waren er niet zooveel huizen aan de linkse kant.
Heeft er nog iemand een foto waarop de overzet aan de willem Rosiersstraat staat afgbeeld? Er heeft daar een hele tijd een "vlot" voor overzet van de leuvense vaart gediend, die foto's zou ik nog wel eens willen zien.