Mechelen Mopt

met categorie:  
:-)

Surf ik even rond op het Internet op zoek naar moppen met Mechelen of Mechelaars als onderwerp.

En ja, hoor, ze bestaan !
Op de website...

Moppensite

...tik ik als sleutelwoord Mechelen en definieer Alle categorieen.

Resultaat : 8 moppen.

Enkele moppen zijn leuk, sommige moppen zijn enkel leesbaar na inloggen (die liggen blijkbaar gevoelig) en de Voetbal in Mechelen is ook van de partij...

Deze wil ik hier effe op de Blog smijten als opener :

==========
De slimme van Mechelen

Een vrouw fietst door Mechelen, met op haar bagagerek 2 grote vuilniszakken, waarvan in 1 zak een gat zit. Er vallen iedere keer briefjes van 20 euro uit die zak.
De politie ziet dat en houdt haar aan : “Mevrouw, er vliegen een heleboel briefjes van 20 euro uit die zak !”

“Verdomme”, zegt die vrouw, “Dan moet ik zo snel mogelijk terug om die briefjes weer op te pakken !”

“Momentje”, zegt de agent, “Waar heeft u die 20 eurobriefjes eigenlijk vandaan ? Gestolen ?”

“Nee”, zegt de vrouw, “Ik heb een tuintje, vlak naast het stadion van KV Mechelen, en ze komen dan vaak om te plassen... zo mijn tuintje in ! Maar ik laat dat niet ongemoeid ! Ik ga dan achter de bosjes staan met een heggeschaar en als er eentje zijn piemel door die bosjes steekt, laat ik die heggeschaar zien en zeg : 20 euro of je Lieveke eraf !”

De agent moet lachen en vind het een goed idee. “Maar wat zit er dan in die andere zak ?”

“Tja”, zegt de vrouw, “Ze betalen natuurlijk niet allemaal...”
==========

Een leuke, maar misschien kent iemand hier nog een beter...
Een Mechelaar, van ongeveer 75 jaar oud, rijdt met zijn spiksplinternieuwe Ferrari op de E40 tegen ongeveer 35 km per uur.

Een GTI van de rijkswacht merkt dit op en zet de moeizame achtervolging in.

De Ferrari wordt tegengehouden, een politieman stapt uit, benadert de wagen en vraagt om het raam naar beneden te doen.

De politieman, die ziet dat het een bejaarde heer is, vraagt : "Mijnheer, u rijdt hier op een Autostrade en de minimumsnelheid is hier 70 km/u !"

"Ahzo”, zegt de Mechelaar, “Ja, maar ik zie hier een plakkaat hangen met ‘E40’ op. Dus dacht ik dat ik hier maar 40 km per uur mocht mocht rijden."

"Neeneenee, Mijnheerke”, zegt de agent, “Ge moet hier minimum 70 km per uur rijden !"

Naast de oude Mechelaar zit een oud vrouwtje, dat rilt als een pasgeboren veulentje...

De agent, die blijkbaar geamuseerd is door de situatie, zegt : “Wat is er, mevrouw, gaat het wat te snel voor u misschien ?"

Zegt het oude vrouwtje : "Zwijg stil, we komen juist van den E313 !"
Een jongeman loopt voorbij een supermarkt en ziet er een bericht aan het uitstalraam hangen waarop vermeld staat dat de Mechelse Supermarktuitbater op zoek is naar een verkoper.

Hij stapt de winkel binnen en zegt dat hij de job graag wil. De Mechelse Supermarktuitbater vraagt hem of hij ervaring heeft waarop de Jonge Mechelaar het volgende antwoordt: "Ik? Ervaring? Ik ben de koning van de verkoop! Mijn neef had een winkel en ik heb er zoveel verkocht dat hij stinkend rijk is geworden. Hij woont nu in Brazilië en hoeft er niets anders meer te doen dan te luieren in de zon. Ik zweer op het hoofd van mijn moeder dat er geen betere verkoper bestaat dan ik."

De Mechelse Supermarktuitbater beslist dat hij de Jonge Mechelaar die dag nog laat beginnen om zijn verkooptalenten uit te testen. 's Avonds komt hij terug om te zien hoeveel hij verkocht heeft. "En? Heb je veel verkocht?".
"Het spijt me maar ik heb maar 1 klant gezien, ik zweer het je!" zegt de Jonge Mechelaar.

"Tja, dat is niet echt fantastisch. Voor hoeveel heb je aan hem verkocht?"
"Slechts voor EUR 300.000."
"Wat? EUR 300.000? Hoe heb je dat in godsnaam voor elkaar gekregen?"

En de verkoper vertelt: "De klant kwam binnen en ik verkocht hem een vishengel. Ik stelde hem ook geschikt aas voor alsook een kist om zijn materiaal in te bewaren. Ik vertelde hem dat één lijn eigenlijk niet voldoende is om goed te kunnen vissen en zei hem dat hij met de andere lijn die ik hem toonde zelfs Moby Dick zou kunnen vangen. Voor die lijn had hij natuurlijk ook een reeks aangepaste dobbers en vliegjes nodig. Omdat hij geen belachelijk figuur zou slaan bij de andere vissers verkocht ik hem ook de aangepaste outfit, een waterdichte broek, laarzen, een jas, was om z'n jas te beschermen en een petje. Ah ja, want met een splinternieuwe uitrusting en zonder aangepaste kledij ziet hij eruit als een idioot en onze klanten mogen er niet uitzien als idioten, nietwaar?
Ik vroeg hem waar hij van plan was om te gaan vissen en hij zei dat hij naar zee wou gaan. Ik heb hem dan ook gezegd dat hij best een boot zou kopen en verkocht er hem één van 12 meter met 2 buitenboord motors. Toen ik vroeg hoe hij die boot naar de kust zou brengen, zei hij dat hij dat nog niet goed wist. Ik heb hem dan maar de allernieuwste Mercedes Jeep verkocht met een aanhangwagen om de boot aan vast te maken. Als ik alles optelde kwam ik aan EUR 303.000, ik heb het prijskaartje afgerond naar EUR 300.000 en hij heeft z'n cheque ondertekend.

De mond van de Mechelse Supermarktuitbater valt open, hij geloof z'n eigen oren niet en zegt: "Je hebt een Mercedes verkocht aan iemand die een hengel kwam kopen?"

"Wel, niet echt. De klant kwam eigenlijk een doos tampons kopen voor z'n vriendin en toen zei ik: "Aangezien je weekend toch naar de kloten is, waarom zou je niet eens gaan vissen?"