Huiszoeking op stadhuis Mechelen in fraudezaak Janssens

met categorie:  

(Bron De Tijd - Belga)
In het onderzoek naar onregelmatigheden bij aanbestedingen van firma's in de sector van de signalisatie, vindt momenteel een huiszoeking plaats op het stadhuis in Mechelen. Dat bevestigt de Dendermondse parketwoordvoerder Theo Byl. De politie voert ook op andere plaatsen in de regio Mechelen huiszoekingen uit.
In het onderzoek werden eerder al drie zaakvoerders van signalisatiefirma's aangehouden, onder meer Glenn Janssens, de zaakvoerder van het Lokerse signalisatiebedrijf Janssens.
De aanhoudingen kwamen er na twaalf huiszoekingen vorige week maandag bij firma's voornamelijk in de sector van de verkeerssignalisatie. De betrokkenen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, valsheid in geschrifte, corruptie en oplichting. De verdachten zouden aanbestedingen van verschillende overheden in heel Vlaanderen, voornamelijk lokale besturen, gemanipuleerd hebben door middel van prijsafspraken.
De financiële sectie van het Dendermondse gerecht viel in mei een eerste keer binnen in het signalisatiebedrijf Janssens en op verschillende andere adressen. Het corruptieonderzoek draait rond mogelijke omkoping van ambtenaren, die met cadeaus benaderd zouden zijn om opdrachten binnen te halen. De federale politie voerde toen ook in Brussel en bij Belgacom huiszoekingen uit in het onderzoek naar corruptie.
(...)
De betrokkenheid van ambtenaren wordt onderzocht, en ook in hun privéwoningen wordt naar aanwijzingen gezocht. In de woning van de Mechelse schepen van Financiën Leo Stevens vond eveneens een huiszoeking plaats, zo werd uit goede bron vernomen. Het parket geeft geen commentaar tot de actie afgelopen is.

Dit verbaast me niks.
Allemaal corupte mafia
Hopelijk komen de rotte appels boven. Ik ben zeer benieuwd naar een vervolg.
Misschien ... dit is een onderzoek ...
Hopelijk wordt dit voor één keer eens niet met de mantel der liefde bedekt (dè vaste geplogenheden bij de "ons kent ons" politiek van postjesjagers, "moeten zwijgers dat ze zweten", nepotisten e.d.)
Enkele voorbeelden: Visa-affaire in A'pen, zatte commissaris die in Leuven ongeval veroorzaakte met machtsmisbruik en intimidatie van de gedupeerde en die zo goed als geen straf kreeg want, dixit Tobakkes, "een uitstekende kracht"
Enfin dagelijks zijn er voldoende voorbeelden van wat niet aan de os is toegestaan wèl aan God is toegestaan...
Net op het VRT-nieuws :
Stevens in verdenking gesteld...
Niks 'Allemaal corrupte maffia'. Da's veel te kort door de bocht.

Op het terrein van de 'openbare aanbestedingen' is er gewoon veel te veel 'grijze zone'. De grens tussen wat kan en niet kan is heel vaag én flinterdun.

Ik zeg niet dat er geen misbruiken zijn. Maar je moet als ambtenaar of lokaal mandataris al héél sterk in je schoenen staan om niet in te gaan op bepaalde verlokkingen. Zeker als die verlokkingen volkomen legaal zijn.
Iedereen is in mindere of meerdere mate "dief in zijn stiel". Maar sommigen die "het voor het zeggen hebben" misschien toch nog altijd een "ietsje" meer... Degene die denkt dat hun smoelen op de verkiezingsaffiches je aangrijnzen om het volk beter te dienen, die leunen wellicht toch wat tegen het debiele aan, want het devies van deze gratin luidt: eerst oom en dan oomkes kinderen.
In het Mechels : iest oemeke en dan oemekes kindere :-)
Het zou 'm vooral om snoepreisjes en dure etentjes gaan... dat slaagt wel tegen he. Meer dan 2 dagen Parijs of konijn met pruimen is niet nodig om een Mechelse ambtenaar voor je kar te spannen!
Daarom deze oproep aan de Mechelse ambtenaren: Mensen toch! Verkoop jullie huid eens wat duurder! Jullie zijn meer waard dan jullie denken!
Zo slagen we maar een zwak figuur zenne.
@St: :-)
Tja. Werd vanmorgen wakker met de boodschap op de radio dat Dhr. L.S. uit M. inderdaad in verdenking is gesteld.
Enfin Sint, ze hebben dan toch het eerste Journaalpuntje op Radio 1 gehaald ! (lacht niet)
De gewone manier van ‘bijverdienen’ voor ambtenaren; Hierin zijn (minstens) 4 personen bij betrokken:
Medespel
1) De (hoogste) ambtenaar (+ eventueel zijn schepen)
2) Controlerende beambte
3) PDG van uitvoerende firma
4) Werkman van uitvoerende firma
De modus operandi:
De (hoogste) ambtenaar (al dan niet met medeweten van de schepen) en de PDG sluiten een contract af waarin de uit te voeren onderhoudswerken en de prijs die daarvoor betaald wordt duidelijk vermeld zijn.
De werkman voert de taken uit onder het wakende oog van de controlerende beambte.
Deze beambte ondertekend de nodige papieren (lees: het onderhoudscontract) voor uitgevoerde werken.
Dit contract wordt ingeleverd bij de hoogste ambtenaar.
Deze gaat daarin een ‘nota’ inlassen voor extra te betalen (niet contractueel beschreven) uitgevoerde werken, extra materiaal enz …
De PDG ‘ontvangt’ zéér graag de extra som, en zal later onder de genoegens een bvb. een ‘intiem’ etentje de ‘gerecupereerde’ som delen met de betrokken ambtenaar …
Indien de controlerende beambte deze diefstal op het spoor komt en dit aanklaagt bij ALLE instanties (politieke en politionele) wordt hij geviseerd (bvb. beschuldigt van diefstal; Een maal te laat komen op het werk is urendiefstal …); Het lot van de klokkenluider in onze maatschappij is stilletjes aan bekend nietwaar …
(Bron De Morgen)
Het parket in Dendermonde verdenkt de Mechelse schepen van Financiën Leo Stevens ervan 2.000 euro aan steekpenningen te hebben ontvangen van Glenn Janssens, de 'keizer van de wegwijzer'. Dat vernam De Morgen in gerechtelijke kringen. Parketwoordvoerder Theo Byl bevestigde de informatie gedeeltelijk: "Er zijn elementen die in deze richting wijzen, maar uiteindelijk zal het een rechtbank zijn die over de juiste kwalificatie moet oordelen."

Leo Stevens zelf ontkent. "De speurders hebben mij een verklaring laten zien waarin een medewerker van Janssens beweert dat hij mij 2.000 euro schonk voor mijn verkiezingscampagne. Ik kan enkel zeggen dat die man liegt. Ik heb niks ontvangen."

Nog altijd volgens onze informatie maakte stadsambtenaar Ivo Van Hamme een buitenlandse reis op kosten van Janssens. Dat zou zijn gebeurd in de periode voor het afsluiten van een lucratief deelcontract van 280.000 euro voor de levering van 'mobiele verkeersborden' in juni van dit jaar. "Er zijn inderdaad ernstige elementen die daarop wijzen", aldus Byl. Het parket verwijt Stevens verder nog een etentje in een restaurant in Rijmenam, kort voordat de firma van Janssens het contract kreeg. Volgens de schepen ging het om een werklunch. "De korpschef van de politie van Mechelen was erbij, net als een medewerker van Janssens. Maar ik mag 's middags toch nog wel gaan lunchen?"
@roger: de Visa-affaire met de mantel der liefde bedekt? Als ik me goed herinner, heeft zo ongeveer het hele Antwerpse schepencollege toen ontslag moeten nemen, en eigenlijk alleen maar voor een storm in een glas water. Dus kom a.u.b. niet af met de bewering dat dit een doofpotoperatie was, wel integendeel; een opgeblazen politieke mediaheisa.

Laten we intussen hopen dat Stevens de enige rotte appel is (als hij ook effectief schuldig wordt bevonden, wat nog niet het geval is) en dat de rest van Mechelen - ik spreek in zeer algemene termen - hierdoor niet aangetast is.
koendv heeft m.i. gelijk. en we mogen ook niet verglijden in stellingen als zou tot 31.12.2006 ( oude coalitie )er geen vuiltje aan de lucht zou zijn en vanaf 1.01.2007 ( nieuwe coalitie ) alles begon mis te lopen;

Idem wat Leo Stevens betreft tot 2005 is het ne goeie CD&V-er en vanaf zijn overstap naar Open Stasdlijst is het ineens ne slechte; ernstig blijven hé

Ook dit nog: Marc Hendrickx moet in de pers niet te hoog van den toren blazen ( zie MGW )
Bij deze verwijs ik graag naar een topic die ik een aantal maanden geleden op deze blog gestart heb

http://blog.stadmechelen.be...

Het kan verkeren :-)
Ja Lars, jij was eerst om de kat de bel aan te binden ... Een MechelenBlogt primeur !
kalm blijven mannen, niemand is schuldig zolang het niet bewezen is, een collega van mij wordt ook vernoemd in dit dossier, maar ik kan jullie verzekeren dat wij allemaal 100 % overtuigd zijn dat hij zuiver op de graat is !
moest iedereen die in een aankoopproces betrokken is en al eens een cadeautje of een etentje aanvaard in de bak zou vliegen mogen ze een (grote) nieuwe gevangenis bouwen !
Maar hebben de politici geen voorbeeldfunctie? OPRECHT EN EERLIJK is de MOEILIJKSTE weg
Ik volg de stelling dat alles moet bewezen worden en dus sluit ik me aan bij bert. Alleen die etentjes of cadeautjes situeren zich in die fameuze "grijze zone" Ook in de privé uiteraard. Waar begint en eindigt het? Zonder iemand te willen vergoelijken. Kijk eens naar jezelf en denk aan "wie zonder zonde is werpe de eerste steen".
Bert 2. Groot gelijk.
Uiteraard moet alles eerst bewezen worden. Een aantal mensen zullen ook ondervraagd worden als mogelijke getuige en niet als beschuldigde. Het zou een spijtige zaak zijn indien die mensen die als mogelijke getuige ondervraagd worden door de collega's, bevolking of media met de vinger worden gewezen.
Wat wel klaar is voor mij is dat als (en ik zeg duidelijk als) die dingen gebeurd zijn en bewezen worden die in de kranten staan, dat het dan overduidelijk NIET om de "grijze" zone gaat.
- geld ontvangen van een leverancier
- reisjes op kosten van een leverancier
is er over en dat weet elke ambtenaar en elke schepen. Etentjes kunnen zich wel in de grijze zone bevinden.

Toen ik bij de gemeente Sint-Katelijne-Waver werkte mocht ik trouwens als ambtenaar niet eens een fles wijn ontvangen van de computerleverancier als nieuwjaarsgeschenk (die firma stuurde mij die zelf toe als relatiegeschenk zonder dat ik daar van op de hoogte was).

Bestaat er zo een reglement voor de ambtenaren van de stad Mechelen?
@rudi : dat zijn grenzen die je jezelf als aankoper zelf stelt, en best is van heel integer te zijn in de job want anders val je ooit toch door de mand, ooit werd ik benaderd door een potentiele leverancier die me 150.000 bef bood voor vertrouwelijke info, awel die gast komt bij ons niet meer binnen !
en idd, privé en beroep scheiden, das even moeilijk als je werk niet mee naar huis nemen en vergeten dat je 's morgens ruzie had met je vrouw als je op het werk toekomt ...
ik stel vast dat zowel etentjes als relatiegeschenken fiscaal aftrekbaar zijn.

Ergo ga ik er vanuit dat relatiegeschenken en etentjes legaal zijn.

Het tegenovergestelde zou betekenen dat illegale zaken fiscaal aftrekbaar zouden zijn;
Ach, iedereen is toch omkoopbaar.
Alleen ligt de ene zijn prijs wat hoger dan de andere.
Ik denk dat de verleiding zeer groot is en moeilijk te weerstaan.
Eens eraan begonnen, wil een mens steeds meer en wordt de kans steeds groter dat hij tegen de lamp loopt.
Een politieker, op welk niveau dan ook, kent de risico's en moet de gevolgen dan maar dragen.
In 't Mechels : Wee da za gat verbrand, mut oep de blaze zitte.
werklunch in chique restaurant moet kunnen... maar wel het bedrijfsrestaurant sluiten wegens te duur!
Is bij de firma Janssens het bedrijfsrestaurant gesloten Dfons?
Interview met schepen Leo Stevens te beluisteren op http://www.vrtnieuws.net
DJ volg gewoon de signalisatie...
neen, het restaurant voor de werknemers van 't stad moest dicht
bij ons staat alles klaar en duidelijk in een policy, als je kan lezen weet je hoever je kan gaan en weet je ook verdomd goed wat de gevolgen zijn als je erover gaat
etentjes en eindejaarsgeschenken mag, op kosten van een leverancier naar een sport- of culturele manifestatie gaan mag ook en al de rest is "erover"
De stad Mechelen heeft ook zo'n gedragscode Lars. Maar daar is nu eenmaal niet alles in te vatten.

Wanneer is een etentje met een (potentiële) leverancier gesjoemel? En hoe meet je dat?

Mag je ingaan op de uitnodiging om ergens in het buitenland een vestiging of productielijn te gaan bekijken? En is dat een 'snoepreisje' of een 'werkbezoek'?

Ik ben tegen gesjoemel maar ik weet dat dat wereldje van aanbestedingen enzo één grote grijze zone is.

Ik zou niemand beschuldigen voor alles héél erg duidelijk is.
ik weet dat dat wereldje van aanbestedingen enzo één grote grijze zone is.Ik zou niemand beschuldigen voor alles héél erg duidelijk is.
dixit Wout

Daar is geen speld tussen te krijgen, en van deze toestand wordt duchtig 'gebruik gemaakt' ...
@ Eddy: klopt.

Daarom lijkt het systeem waarover Bert het had niet slecht. Een duidelijke, heel uitgebreide lijst met wat wél én niet kan.

Dan is er achteraf geen discussie over interpretatie etc mogelijk.
@Wout: Het enige dat werkt zijn politici die integer zijn, en die respect hebben voor het geld dat hen is toevertrouwd.
@wout

Ik heb duidelijk gezegd dat ALS (met de nadruk op ALS) bewezen wordt dat
- iemand geld ontvangen heeft
- iemand een reis op kosten van een leverancier gemaakt heeft
dit er over is. Sommigen hier leken dit in twijfel te willen trekken. Dit is de wet!!! Ik beschuldig dus niemand.

En idd kan je een uitnodiging krijgen om een werkbezoek af te leggen.
Maar wat in de krant staat is dat het over een REIS zou gaan. En idd moet dat bewezen worden. Maar stel dat het bewezen wordt dat er een reis doorgegaan is dan kan dit zich nooit in de grijze zone bevinden. Tenzij natuurlijk dat jij mij kan aantonen dat in deze zaak een REIS absoluut noodzakelijk was en dat een werkbezoek niet net zo goed had gekund in Sint-Niklaas op een namiddag.

By the way, onder een reis versta ik dat er minstens één overnachting mee gepaard gaat.

In het wereldje van de zaken gebeuren idd wel meer zulke dingen maar dat wil daarom niet zeggen dat ambtenaren of schepenen hieraan zouden moeten meedoen. Nogmaals ambtenaren en schepenen weten best wel wat wit, zwart en grijs is.

Bovendien kan iets wettelijk toegelaten zijn maar ethisch niet te veantwoorden. Wat als een schepen elke dag voor 500 euro uit eten gaat met leveranciers en zegt dat hij hierdoor de stad 10000 heeft bespaard? Die besparingen vallen niet te bewijzen. De bonnetjes die binnen gebracht worden wel. Wettelijk is hier idd niks mis mee maar als je tegelijk het personeelsrestaurant sluit heb je wel volgens mij wel een probleem.
Niet verwonderlijk, deze affaire : komt allemaal door te privatiseren wat helemaal niet hoefde geprivatiseerd te worden. Het neo-liberale principe : alles wat de "privé" doet, is toch zoveel beter (en vooral duurder).
Dhr. Kokken kon deze kans natuurlijk weer niet voorbij laten gaan om met modder te gooien naar alle mensen die iets willen veranderen, door in de politiek te stappen, tegen beter weten in...
Roger, niet alle smoelen zullen je vanop een affiche toegegrijnsd hebben, want alleen die van de grote partijen hebben daar het geld voor !!
Els, jij zit zeker in de politiek??
Niet meer, Roger, niet meer.
Een beetje gedesilusioneerd...
Je steekt er zoveel tijd en energie in en dan krijg je te maken met mensen als Kokken en Netels.
Nee, laat maar.
Dan weet ik wel wat anders te doen.
Doch ik zal nooit alle politici over dezelfde kam scheren, zoals jij dat wel doet.
Ik blijf geloven dat er tussen zitten die het goed menen. Misschien te naIef, maar toch nog niet tegen het debiele aanleunend, hoor. Die uitspraak vind ik trouwens vrij grof.
Ha Els, niet meer vanonderuit ?
@ Peter : neen.
Els, ik heb nergens gezegd dat politiekers debielen zijn. Ik heb wel geschreven dat men (de kiezer) bij het debiele moet aanleunen om te geloven dat politiekers er voor de kiezer zijn.
@ Lars

Er staat zoveel in de krant.

Het enige wat ik wou zeggen is dat alles wat openbare aanbestedingen betreft een onwaarschijnlijk grijze zone is waar amper regels gelden.

In deze sector bestaat geen zwart en wit.

Elk bedrijf, elke gemeente, elke overheid, elke politieke partij gaat daar anders mee om.
els,
de 'open' en / of eerlijke politici kunt ge gemakkelijk op één handje tellen hoor ... Wanneer U er echt hebt 'tussengezeten' zal je me hierin niet tegenspreken ... Roger Kokken heeft gelijk met te stellen dat 'ze' niet debiel zijn ... integendeel, 'ze' zijn meestal geslepen!
Deze onverkwikkelijke affaire is weer goeie reclame voor de anti-politiek: reacties in de trant van 'het zijn allemaal zakkenvullers' zijn niet van de lucht, getuige sommige generaliserende bijdragen op deze blogsite.

Één ding is hier wel duidelijk: aberraties komen uiteindelijk aan het licht en worden door het gerecht aangepakt.

Het klinkt misschien naïef, maar ik blijf de politiek verdedigen. Politici die écht geld willen verdienen, stappen uit de politiek en gaan in het bedrijfsleven aan de slag. In de politiek word je veel te weel op je vingers gekeken en zelfs de kleinste misstap (cfr. Visa in Antwerpen) kan je je carriere kosten. Dat is meestal niet het geval in het zakenleven: daar kraait geen haan ernaar als je al eens een nieuw kostuum koopt op kosten van de zaak.

Pas als politiek en bedrijfsleven op hetzelfde terrein komen, zoals hier bij de uitbestedeing van de signalisaties, bestaat het gevaar voor uitschuivers. Fenomenen die voor zakenmensen de gewoonste zaak van de wereld zijn, kunnen niet door de beugel wanneer verkozen mandatarissen en ambtenaren ermee in aanraking komen. En dat zouden die mandatarissen goed moeten beseffen! Het zijn twee aparte werelden met àndere deontologische regels en gewoonten. En die zijn niet altijd compatibel.
Één ding is hier wel duidelijk: aberraties komen uiteindelijk aan het licht …
Politici die écht geld willen verdienen, stappen uit de politiek en gaan in het bedrijfsleven …
zelfs de kleinste misstap (cfr. Visa in Antwerpen) kan je je carrière kosten …
Pas als politiek en bedrijfsleven op hetzelfde terrein komen …
Dixit Koendv
Of dit tekstje is bedoeld om in ‘het grappenhoekje’ te verschijnen, of het is ironisch bedoeld of Koendv is inderdaad ontzettend naïef …
Zelfs de grofste torenhoge criminele feiten komen meestal NIET aan het licht.
Politici die méér geld in de privé kunnen verdienen bestaan er zeker, op voorwaarde dat het ‘bekwame’ politici zijn (hetgeen nogal eens NIET het geval is.
Visa misbruiken (lees geld verduisteren) wordt voorgesteld als een ‘kleine’ misstap?
Politiek is niet alleen uit het bedrijfsleven maar eveneens (en vooral) niet uit het ‘echte’ leven te bannen; ALLES is politiek, als je ’s morgens Uw ogen opent zit g’er al volop in, zelfs als je nog slaapt betaal je ‘belasting op de gezonde lucht’ en vervul je alzo je burgerplichten die je door de politiek opgelegd zijn …
Filosofeer daar maar eens over.
@wout : de wetgeving ivm overheidsopdrachten is nochtans duidelijk, prof. flamme heeft daar bovendien een commentaar bijgeschreven (een boek zo dik als de bijbel) die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, bovendien hebben veel overheidsbedrijven nog een interne policy waarin de puntjes op de i worden gezet zodat de grijze zone verdwijnt
de wetgeving ivm overheidsopdrachten is nochtans duidelijk
dixit bert

... daar zullen sommige advocaten het helemaal niet mee eens zijn hoor bert!
Dikke boeken helpen zelden. Goed voor boekhandels, goed voor proffen.

Het enige dat helpt tegen omkoping, zijn bekwame politici die omzichtig omspringen met overheidsmiddelen, en ze beheren als een goed huisvader.

Alle mechanismen waar het uitgeven van extra centen tot een persoonlijk voordeel strekt, lijken me te verwerpen.

Wat bvb te denken van de VRT, dat zegt dat ze 10% minder gaan uitgeven en dat alle diensten gewaarborgd blijven. Waarom hebben ze dan vroeger niet beslist om het met 10% minder te doen ? Als het dan toch kan ? Hebben ze dan jaren 10% te veel uitgegeven ?
... de herhaling van een vorige herhaling van een herhaling kost nu eenmaal een beetje minder hé peter!
@koendv: ik kan Uw stelling beamen.

Stel dat Stevens zijn ontslag geeft, wat indien na x-aantal jaren als de rechtbank te dendermonde en daarna wellicht het Hof van Beroep zijn licht over de zaak liet schijnen, vaststelt dat Stevens onschuldig is?

Wie kun je nog warm maken om in de plaatselike politiek te stappen?

Voor de pree moet je het niet doen; in de privé kun je meer verdienen.

Na de Visacrisis in Antwerpen wat is daar van overgeleven.

De toenmalige korpschef: onschuldig over gans de lijn maar de man zijn carriere is wel naar de vaantjes
@ eddy
"Zelfs de grofste torenhoge criminele feiten komen meestal NIET aan het licht."
Als ze nooit aan 't licht komen, hoe kan u dit dan weten? Of bent u - als gewone burger - op de hoogte van alle geheime complotten en stiekeme affaires die zich onder de oppervlakte afspelen?

Eddy, ik ben realist genoeg om te weten dat niet alles koek-en-ei is, maar dat is nog wat anders dan stellen dat de politiek één corrupte boel is. Nogmaals, als er één domein is in de maatschappij waar corruptie veel sneller aan 't licht komt dan elders, dan is het nét in de politiek, omdat dat nu eenmaal bij uitstek een publiek domein is, waar de media altijd met de neus op zit. En waarbinnen bovendien véél interne naijver aanwezig is, ook binnen eenzelfde partij. Wie over de schreef gaat, kan binnen de politiek meestal niet rekenen op de corporatistische beschermingsreflex, die in andere domeinen van de maatschappij wel bestaat.

En ik wil eerst nog afwachten wat het gerecht uiteindelijk zal zeggen: is Stevens schuldig of niet? Of is het gerecht volgens jouw inzichten ook betrokken partij?
Vers van de pers:
Schepen Leo Stevens zet een stap opzij (dit is geen onstlag) en staat zijn bevoegdheden tijdelijk af aan burgemeester Somers. Het contract met de firma Janssens wordt verbroken en de stad Mechelen dient klacht in tegen Janssens en onbekenden (= eventueel andere betrokken firma's).
Een spijtig voorval inderdaad, maar nog spijtiger is dat het leidt tot stemmenmakerij...

De Belgische wetgeving is, zoals al verscheidene malen werd aangehaald, duidelijk: iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik hoorde net op het radionieuws dat de Stad mechelen naar aanleiding van deze affaire het raamcontract met de firma Janssensheeft stopgezet...wel, zie dat daar maar geen rechtzaak van komt.

Schuldig of niet, de carriere van Stevens is zwaar gehavend, misschien zelfs voorbij.

Hierop baseren dat trouwens alle (lokale) politici zakkenvullers en profiteurs zijn, is trouwens verkeerde logica. A is een appel, A is rot, dus appels zijn sowieso rot.

Ik werk dagdagelijks tussen politici en het zijn stuk voor stuk mensen die iets willen veranderen, iets willen betekenen...en ze zijn met net iets teveel om de uitzonderingen te zijn die de regel bevestigen. Koen verwoordt het mooi...tuurlijk zijn er hier en daar altijd dingen die niet helemaal correct verlopen, maar die vind je overal terug.

Enkel zijn garagisten, beenhouwers of leerkrachten nu eenmaal minder eigendom van het publiek domein.
Rond Stevens hangt al jaren een sfeer van corruptie. Hij zit altijd waar de centen worden uitgegeven. En daar zijn bedragen bij waarmee vergeleken deze contracten met de firma Janssens klein bier zijn. Bij iedere opdracht rond openbare werken, zowel de grote als de kleine, duiken er in Mechelen zogenaamde "meerwerken" op. Die meerwerken dienen in essentie om onvoorziene kosten op te vangen en kunnen volgens de wet. alleen zou dat uitzondering moeten zijn, maar zo niet in Mechelen waar het de regel is. In Mechelen eindigt iets dat bvb. op 100.000 € werd begroot altijd op minimaal 120.000 € Bij de grote werken zoals Lamot, Huis van de Mechelaar... gaat dat uiteindelijk om vele miljoenen belastinggeld die altijd naar dezelfde grote aannemers gaan. Stel u even voor dat u aan uw architect vraagt om een huis te bouwen van 300.000 € en op het einde van de rit komt die man af met een rekening van 400.000 €. U zou natuurlijk terecht protesteren. In Mechelen is dat allemaal normaal.

Het VB klaagt dat al jaren aan maar er verandert niets. Het is ook bijzonder moeilijk te bewijzen dat er iets niet klopt, maar iedereen voelt wel aan dat het niet kan.
Bart Ve, inderdaad.
En Suskewiet, of mag ik zeggen; Janbart Creyelman? Doe de groetjes aan je papa.
… bent u - als gewone burger - op de hoogte van alle geheime complotten en stiekeme affaires
dixit Koendv

Scroll wat omhoog en herlees mijn posting over de modus operandi van fraudeurs eens. Vervang in dat verhaaltje de ‘controlerende ambtenaar’ door ‘eddy’. Vanzelfsprekend zal ik de ander namen niet invullen, maar hoor hoe de zaak afliep:
Ik contacteerde de betrokken firma; de ‘laagste’ verzocht mij om te zwijgen want hij was bang ‘zijn job te verliezen’; De ‘hoogste’ zei mij (telefonisch) dat, indien het contract door mijn bemoeiing zou opgezegd worden, ‘men’ mij wel zou vinden. Mijn directe chef zei mij dat deze zaak zijn petje te boven ging. De (toenmalige) burgemeester aanhoorde mijn verhaal (met namen en data uiteraard) nam nota van mijn papieren (contracten) en vroeg mij of ik alles kon ‘bewijzen’ Ik antwoordde hem dat ik dat NIET kon, een beambte mag zijn ‘meerderen’ niet controleren, maar dat HIJ als hoogste gezag, dat wel kon. Ik nodigde hem uit om onverwijld (niet in de politieke zin) naar het bureau van de betrokkene te gaan en zijn documenten op te eisen. Hij antwoordde dat zoiets onverwijld (in de politieke zin waarschijnlijk) zou gebeuren.
Drie maand later: eddy overgeplaatst naar andere dienst. Einde verhaal …
OK, best mogelijk, maar ik sprak ook over de 'generaliserende bijdragen'. Ik erger me altijd wanneer àlle politici over één kam worden geschoren. De ondertoon van "het zijn allemaal corrupte zakkenvullers" klinkt me iets te simplistisch.
Maar hoe zegt men het ook weet: de beste stuurlui... :-)
Het zal U misschien al opgevallen zijn dat er heden nogal zorgvuldig moet omgegaan worden met dat 'freedom of speech'. Het is discriminerend om bepaalde woordjes te gebruiken; Bvb; 'zwarte' of 'm*k*k' zijn verboden en kan je voor vervolgd worden; 'mestkever' of ' zwam' kunnen dan weer wel ... een mens zou er zijn weg niet meer in vinden. ‘Jongeren’ en ‘politici’ zijn ook zo’n voorbeeldjes …. Iedereen weet wie of wat er bedoeld word, alleen mag je het niet zeggen. Zou het daarom zijn dat er nog al eens gegeneraliseerd wordt?
@suskewiet
heeft de positie van Frank Creyelman enkele jaren geleden niet zwaar ter discussie gestaan nav verdenking dat hij zijn salon met geld van de belastingbetaler gekocht zou hebben?
VRAAGJE: Als Somers de bevoegdheden van Stevens overneemt, wie krijgt dan de schepenwedde uitbetaald ?
- ofwel Somers, die geen tijd heeft om deze job er (nog) bij te nemen. Geef nu toe, een combinatie van al de huidige jobs van Somers is niet mogelijk door een sterfelijk iemand.
- ofwel Stevens, die het werk niet doet.

Maar erger, wie doet nu de job ?
Stevens blijft zijn wedde trekken ... Somers doet de job ... Wie zegt er nu nog dat politici geen harde werkers zijn ...
@suskewiet, Met het Blok aan de macht zouden zo'n zaken niet gebeuren?? Laat me niet lachen...

Er zijn al een heel pak VB vertegenwoordigers in opspraak gekomen voor zaken die mijns inziens een pak zwaarder wegen dan 2000 EURO voor de campagne...

Ik bedoel: drugs dealen aan minderjarigen, in het wilde weg in een café rondschieten, hun vrouwen afmotten,...

Dus voor je met modder gooit naar anderen kijk dan eerst naar jezelf.

Dag jonge heer Creyelman
Amai, wegens drukke werkweek heb ik het nieuws niet gevolgd, en blijkbaar heb ik hier een en ander gemist me dunkt. Wat valt daarop te zeggen? Spijtig dat Mechelen op die manier in het nieuws moet komen, dat wel.
Zonet lees ik op vrtnieuws.net dat Stevens aangehouden is door de onderzoeksrechter voor ondermeer valsheid in geschrifte, jawatte, gene zever, maar allez, we zullen er voorlopig nog maar van uitgaan dat hij onschuldig is tot meneer de onderzoeksrechter het tegendeel bewezen heeft he? (lacht).

Ten persoonlijke titel wens ik er speciaal voor Leo nog het volgende aan toe te voegen:
Toen je mij in 1992 wist te vertellen dat 'gasten zoals ik' nooit zullen geraken waar jij geraakt, was mijn eerste reactie nogal sceptisch, maar ondertussen zijn we 15 jaar verder en de tijd heeft je gelijk gegeven, beste kerel.

Jij zit nu in de bak en ik zit lekker warm in mijn huisje in de wetenschap dat het morgen nog zo zal zijn... laat je zeep niet vallen in de douche he maat!
@Sint: :-)

- Om de een of andere reden heb ik een goede relatie met Dhr. L.S. uit M. (zonder ooit met hem uit eten te zijn geweest, en zonder dat ik enige politieke ambitie koester (lacht) )
- Een lokale politicus die zomaar even voorpaginas van alle Vlaamsekranten haalt, en zelfs een behoorlijk aantal opiniestukjes ... Daar kan B.S. alleen maar van dromen !
- Verder vermoed ik dat het een storm in een glas water is, maar laat de onderzoeksrechter zijn werk maar doen.
- OPROEP aan alle politici: Het enige dat helpt tegen omkoping, zijn bekwame politici die omzichtig omspringen met overheidsmiddelen, en ze beheren als een goed huisvader. Alle mechanismen waar het uitgeven van extra centen tot een persoonlijk voordeel strekt, zijn te verwerpen.
Peter, je laatste alinea, is die bestemd voor Utopia? ;-)
Allicht wel, maar zonder naiviteit blijft er enkel nog cynisme natuurlijk :-)
"den erre" ge moet weten waarover ge zevert hé:
de salon waarover men lult staat in de lokalen VB aan de grote markt en niet privé bij Frank Creyelman!
als al een vb-lid drugs zou gedeald hebben dan zijn er zeker tien maal meer bij de socialisten, de liberalen of de allochtonen,
in een café rondschieten heeft geen enkele VB-vertegenwoordiger begaan en trouwens als een socialist een moord begaat zijn dan alle sosialisten moordneaars?
wat vrouwenkloppers aangaat kan ik u een resem traditionelen aangaat en degene die u bedoelt is trouwens hiervoor vrijgesproken.....
ge denkt wat ge wilt maar ge moet wel eerlijk blijven hé.....
µ
OPROEP VAN DE STARTER VAN DEZE POST: Laat ons deze discussie niet over de partijpolitieke boeg gooien ... Daar zijn andere posts voor ... (anders moet ik m afsluiten)
Peter, je wist toen je dit artikel ten berde bracht, dat de mogelijkheid bestond dat er een bom zou kunnen barsten...
Zijn dit soort artikels niet meer geschikt voor bv... een Digitale Versie van Gazet van Mechelen of zoiets ?
Laat ons deze discussie niet over de partijpolitieke boeg gooien ...
dixit peter
Ik neem aan dat, indien ik moest begingen met: “Héél lang geleden woonde er eens in een groot bos ...” U mij (terecht) zou verwijten dat deze topic eigenlijk over ‘iets anders’ gaat. Ik kan mij niet inbeelden dat er, bij het door U aangesneden onderwerp, over iets anders zou ‘gepraat’ worden dan over politiek … Is politiek op deze blog een taboe misschien?
Herlees eens de (afgesloten) post van 17/05/2006: Leo Stevens en Frank Nobels verlaten het schip.
Zijn sommige bloggers dan uitstekende voorspellers?
Het lijkt me evident dat, gelet op het thema, de commentaren ook politiek geladen zijn. Dreigen met afsluiten komt m.i. neer op censuur omdat bepaalde meningen wellicht niet "politiek correct" zijn of niet stroken met de mening van de persoon die kan bepalen wat er wèl en wat er niet mag geblogt worden.
@ Roger :
Ook in een cafe wordt deze discussie gevoerd. Je moet wel bedenken dat wanneer mensen gaan schelden of mekaar gaan verwijten maken, dit kan uitdraaien op een gevecht.
En dan kan de cafebaas maar 1 ding doen : de vechtersbazen buiten effe laten afkoelen (of buitensmijten).
En dan blijft de vraag : Waarom ?
't Is maar Politiek...
En het enige wat we hieraan kunnen veranderen, is volgende keer niet meer op deze of gene persoon stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezing.
Ondertussen wachten we de berichtgeving af van de Gerechtelijke Diensten en denken we er het onze van...
"Je mag niet stelen, jongen ! Als je een Stylo nodig hebt, dan zal papa er wel eentje meenemen van zijn werk"...

Als je eenmaal dicht bij de Vleespotten zit, moet je al een sterk karakter hebben, ongeacht de Partij waar je lid van bent.

En als Balthasar Boma jou bewerkt met een bezoek aan de Pussycat, enkel maar om zijn Boma-worsten te kunnen slijten op hetvolgende Bal van de Burgemeester...

Tja...
Idd Gimycko, als elk van de zowat 800.000 staatsambtenaren slechts 1 Bic per jaar mee naar huis neemt, vertegenwoordigt dàt alleen al een bedrag van pakweg 200.000 euro. Ik heb ooit medewerkers gehad waarvan bij het begin van het nieuwe schooljaar al hun bureaumateriaal steevast versleten was en ze vanalles vroegen (lat, nietjesmachine, Biccen in alle kleuren enz...) Ik heb hen gezegd dat dat voor mij OK was en dat zij hun oud of versleten bureaumateriaal mochten inwisselen voor nieuw. 't was onmiddellijk opgelost...
@ Roger.
Uw uitleg doet me denken aan onze legertijd. Op het secretariaat van het 5de Linie in Soest moest iedereen welke bij mij nieuw bureaumateriaal kwam vragen, steevast het versleten inleveren.
Eigenlijk kan men de (vermeende) daden van een enkeling moeilijk op een ganse politieke partij afrekenen.
De kans is ontzettend klein dat er in welke partij dan ook, geen enkele rotte appel zou zitten.
Ervan uitgaand dat een firma, die hengelt naar een contract of wat dan ook, bereid is om 'toegevingen' te doen in de richting van één persoon dan is het de plicht van die ene persoon om de middenvinger op te steken tegenover de Gever. Indien men de ' toegeving' toch aanvaardt en de som / goederen worden verdeeld over het departement / de firma / de ganse stad, dan zie ik daar al veel minder graten in. Vanaf het ogenblik dat ' het voordeel ' alleen verdeeld wordt tussen de ondertekenaar van een contract en een eventuele onmisbare medestander, dan kan je ze voor mijn part de Sahara insturen, zonder gps, dan ben je verkeerd bezig.
Indien men de ' toegeving' toch aanvaardt en de som / goederen worden verdeeld over het departement / de firma / de ganse stad ...
dixit luc

Er is in de 'Stevens case' sprake van een som van € 20000.00 Verdeeld over 78000 Mechelaars zou dat het grote bedrag van € 0.25 per hoofd opbrengen denk ik.
Ik geloof niet in altruïstische, de meeste dieven werken voor eigen rekening!
... altruïstische motieven ...
Johan Lamon gaat ook nog wat uit de biecht klappen ...
Zullen er ook stiften, BIC'en en Stylos opduiken in de Tuin van Stevens ?
Effe aan Rik Louis vragen, misschien ?
Hoeveel gekopieerde software cirkelt er eigenlijk rond binnen de Stadsdiensten of is elk Softwarepakket voorzien van een persoonlijke Dongle, eigen aan het Programmanummer ?
Of werken al die PC's daar met Freeware ?
@eddy: hoe kom jij nu opeens op Jowan Lamon??
Toch even opwijzen dat toen het contract onderhandeld/afgesloten werd Leo Stevens lid was van CD&V.
Maar daar hoor je Karel Van Butsel niets over zeggen natuurlijk.
Kunnen die twee plezante Flikken (De Rudi en de Ferre), onlangs nog gespot in ne Smart oep de Ijzeren Leen, die-e vuile boel ni opkuisen ?

Hoe ging dat lieke van Jo Swinnen ook alweer ?

" 'k zen me Schepenambt kwaut.." of zoiets !

LOL

Dat begint hier precies te lijken op nen echte "Malinplansjee"...

LOL
Dat iedereen zijn mening kan schrijven over deze zaak getuigt van democratie.Daarom mijn bevinding.In De Gazet van Antwerpen d.d. 21/09/2004 werd door Jan Van de Poel een artikel geschreven over de problemen aan de Juniorslaan te Leest.Na uitvoering van werken door Aquafin werd de breedte van het fietspad verdubbeld. Hiervoor werden tietallen vierkante meters grond ingepalmd zonder enige vergoeding door de stad.Het leidde tot een verbetering voor fietsers en voetgangers.Maar door de werken was er een niveauverschil ontstaan met de voortuinen. Stevens wilde de eigenaars gedeeltelijk voor de onkosten laten opdraaien omdat ze een degelijke afwerking vroegen.Hij liet toen in voornoemde krant krant letterlijk het volgende optekenen:"Het kan niet zijn dat we met stadsgeld privé-voortuinen inrichten". Op 255/09/2004 verscheen er ook een bericht in Het Laatste Nieuws waarin Stevens letterlijk verklaart:"Ik ben niet van plan om met overheidsgeld de voortuin van die mensen te gaan heraanleggen.Ik ga voor hen niet in den bak zitten".
Hoe een dubbeltje kan rollen en van verregaande hypocratie gesproken.
@marc luyten: een paar jaar geleden was er heel wat te doen over geld dat het mechelse VB kreeg van de stad en waar ze een aantal privé-zaken mee gekocht hebben ipv te gebruiken voor de partijwerking.
Dit heeft toen in alle kranten gestaan.
Je moet niet doen alsof Vlaams Belang Mechelen heiliger is dan de paus.
hoe kom jij nu opeens op Jowan Lamon??
dixit Filip
Gazet van Antwerpen (vandaag internet)

De hele stad weet dat de tuin van schepen Leo Stevens is aangelegd door stadsarbeiders. Dat kwam aan het licht na een tuchtprocedure tegen de vroegere chef van de groendienst. Maar de bewijzen zijn ons toen ontglipt." Dat zegt Mechels schepen van Personeel Jowan Lamon (Groen!).

Het Mechelse schepencollege heeft de voorbije weken liefst twee ambtenaren, onder wie een teamchef en vakbondsafgevaardigde, zware tuchtsancties opgelegd wegens verregaande normvervaging. Schepen van Personeel Jowan Lamon bracht die zaak aan het licht.

"Ik ben er zeker van dat het hier niet bij zal blijven. Er volgen nog dossiers. Er zitten nu zeker ambtenaren met een ei in hun broek. Ik voel al lang dat er malversaties aan de gang zijn binnen de stadsdiensten", aldus de schepen.

Enkele jaren geleden bracht Lamon aan het licht dat de toenmalige chef van de groendienst, Rik Louis, de stad bestal. "In de rand van dat onderzoek gebeurde toen ook een huiszoeking bij Leo Stevens. Arbeiders van de stad hadden toen de privétuin van Stevens aangelegd. De bestelwagen parkeerden ze tijdens die werkzaamheden verderop om niet betrapt te worden."
@ eddy : Inderdaad...

In totaal de 4 eerste pagina's van GVA (Papieren Editie) met goed onderbouwde artikels van oa onze Sven...
@eddy: ik heb ondertussen ook al het artikel gelezen in GvA. Toen ik je opmerking las, was dat nog niet het geval vandaar dat ik dus niet kon volgen. :-)
Dat iedereen zijn mening kan schrijven over deze zaak getuigt van democratie
dixit Lewie van de beek

getuigt volgens mij eerder van ‘onweerlegbare feiten’ Indien de (meestal) effectieve toedekmachine haar gangetje had kunnen gaan zou je nogal wat bedreig en ontkenningen van ‘top’ excellenties horen; Wees daar maar zeker van …
Niemand is schuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik ken deze mens niet persoonlijk, en vind dus niet dat het kan dat hij zomaar zonder bewijzen in alle kranten door het slijk wordt gehaald.
Maar... als ze dan toch grote kuishouden in Mechelen... gaan ze dan ook eens het boekje terug opdoen van oud-burgemeester Bervoets. Die slaagde er zelfs in meerdere klachten van zijn cliënten bij de stafhouder te doen verdwijnen. Of Jef, de ambtenaar-econoom, die chequekskes kreeg van de leveranciers??
Ieder is dief in zijne stiel, maar er zijn grenzen.
Een dineetje kan, geld of goederen niet volgens mij.
@de mechelaar: Jef den amBETANTenaar?,bedoel je die??...dan OK.
Mensen, laat dit een les zijn voor al diegenen die nog niks hebben uitgespookt ... Vergeet niet, een pen van een journalist kan veel meer schade berokkene dan een pen van een politieman. Vergeten we niet het positieve dat die man heeft gedaan.
Hij is inderdaad onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
Op de 100 personen die 1: Een onderzoeksrechter achter hun vodden krijgen, 2: Op een huiszoeking getrakteerd worden en 3: Even mogen logeren in den amigo ( en dat is niet Hotel Amigo, het Brusselse tophotel ) denk ik niet dat er 99 onschuldigen te vinden zijn.
Schuldig en veroordeeld is hij wat mij betreft nog niet, maar als ik er 100 euro zou mogen op verwedden zegt mijn gezond verstand toch dat inzetten op schuldig de meeste winstkansen oplevert.
Aha. St Netels ziet justitie als een kansspel.
Ik hoor net op het nieuws dat Stevens ontslag neemt. Toch wel vreemd als je "totaal onschuldig" bent...
En het verhaal lijkt nog niet ten einde.
Bon de eerste Mechelen BLOGGER die in de gevangenis terecht komt !
Leo Stevens is overgelopen van CD & V naar de CDO en heeft zich op de stadslijst van Bart Somers laten zetten om zijn postje te kunnen behouden. Hoe kan iemand toch zo iemand aan zijn onschuld vasthouden, terwijl de bewijzen er zwart op wit zijn. Het geld dat hij heeft ontvangen is naar het schijnt gestort op de kas van de stadslijst. Nu hij zelf ontslag neemt, behoudt hij zijn riant pensioen. Hij had moeten ontslagen worden. Hoe durft Bart Somers zo iemand nog in vertrouwen nemen ? Het is daar allemaal vriendjespolitiek in dit stadsbestuur en dat is al lang geweten. Overloperij, zelfs van de ene naar de andere vrouw is er schering en inslag. De kritische journalisten van de GVA worden opgenomen als woordvoerder. En dan met een grof geschut durven spreken van een externe doorlichting als het plots niet meer anders kan ? Janssens, de ambtenaren worden wel aangepakt, maar de vriendjes worden beschermd want zij hebben stemmen opgeleverd. Kom toe, laat ons eens lachen.
De Colomawijk is vergeven van de familie Stevens, die altijd aan inteelt doet. Tuinaanleg voor privedoeleinden door de stadsdiensten, benoemingen via zijn broodheren in het OCMW, de Mechelse Goedkope Woning, tot op de Lamotsite toe van aangetrouwden en de kring vertrouwelingen zijn al lang geweten. Dat hij maar eens nadenkt over wat eerlijkheid betekent in de gevangenis.
Wanneer een dief betrapt wordt zullen zijn medeplichtigen vooral hun best doen om zelf buiten schot te blijven. Afspraakjes worden gemaakt om zich aan de omerta te houden in ruil voor het behoud van voordelen. Waarbij ik hier vooral GEEN namen invul, noch naar een of ander bestaand geval wil verwijzen … Hahahahahahaaaaa ….
Sommigen vinden deze zaak grappig (omdat het deze keer toevallig een andere partij betreft dan die van henzelf).
Kortzichtig, hoor.
Zo'n onverkwikkelijke zaak is absoluut niet grappig. Intriest is het, voor alle Mechelaars.
En het voedt natuurlijk nog maar eens de anti-politiek. Heel erg.
'Intriest' ???
Als een dief betrapt wordt vindt U dat intriest ???
Ik zou eerder zeggen 'gelukkig maar'
Maar allee, ieder zijn eigen visie hoor ...
@Eddy : ik bedoel natuurlijk het stelen zelf !!! Dàt is heel erg.
Voor de mensen die vertrouwen hadden in ..(...) En ook voor de anderen.
Natuurlijk niet voor diegenen die erop verlekkerd zijn om de anti-politiek en de verzuring aan te wakkeren.
Je had dat wel begrepen, denk ik.
Ach, els, een huis (en vooral oudere huizen) worden geregeld vuil (en soms goed vuil).
En dan moet den boel opgekuist worden.
Geregeld een huis proper maken, houdt den boel gezond voor zij die erin wonen.
Niemand laat ouwe spinnenwebben hangen.

En af en toe veranderen ook de bewoners van een huis. Dat is de heel normaal en eigenlijk is de hele politiek (lokaal, regionaal, landelijk of Europees) net hetzelfde. Af en toe er is met een dweil doorgaan...
Denk je echt dat ze bestaan, eerlijke politiekers ??
Denk je echt dat ze werken ten bate van de maatschappij ??
Wakker worden !!!
Er zit hier en daar misschien een eerlijke naïeveling tussen, maar echt lang gaat die niet meedraaien.
Stevens is wellicht de zoveelste Bourgondiër die zichzelf verrijkt. Dergelijke bon-vivants zitten overal in het politieke spectrum in alle gradaties hoor. En wie ongevraagd in de koekendoos zit, verdient nu eenmaal een tik op de vingertjes. Alleen... die degoutante heisa die rond zo'n zaak gemaakt wordt, de non-stop blablabla erover doet me minstens even hard walgen. Dat perverse mediaspektakel, dat een dergelijke zaak even lang en breed uitsmeert in alle kranten, op elke zender (kijkcijfers nietwaar...)als het assisenproces van een racistische massamoordenaar. GROTESK vind ik het. En zo wordt Mechelen nog maar eens gestigmatiseerd en lachen ramptoeristen van extreemrechts in hun vuistje. Bah, ik ga kotsen.
@ Jan Goovaerts :

Dus, dan heb jij vorige keer Blanco gestemd ?
Als iemand in een politieke partij wil meedraaien moet hij / zij eerst jààren mouwvegen en meeknikken. Als zo iemand aan de subtop geraakt (nadat hij dus géén gevaar meer betekend voor de echte top) wil hij /zij op zijn /haar beurt bejubelt worden. Macht corrupteert ...Dit is géén platitude maar een waarheid als een koe. 't Zijn echt sterke schouders die de 'last' van de macht kunnen torsen. En ik zie in België niet zo onmiddellijk sterke atleten die tot zo'n prestaties in staat zijn ... De zeldzame witte raaf wordt, lang voor hij /zij echt iets te betekenen hebben weggebonjourd. Indien het broze evenwicht tussen de verschillende politieke partijen op een of ander manier erg naar één kant zou overslaan, zou het hier zéér vlug gedaan zijn met de democratie. Zie maar eens op welke manier de openbare media gemanipuleerd worden en naar de wijze waarop de strategische posten bezet zijn. Als onderbouw voor mijn stelling wijs ik naar de niet-bereidheid van ALLE partijen om bindende referenda, of zelfs maar volksraadplegingen te houden over 'hete items'. 'ZIJ weten het immers ALTIJD beter ...
@els.
Degene die hier in de eerste plaats de anti-politiek en de verzuring aanwakkert is Stevens Leo, van corruptie verdacht politicus en momenteel tijdelijk woonachtig in de gevangenis van Dendermonde.

Het is de malafide politicus die de mensen een afkeer van politiek bezorgt en niet degenen die langs de kant staan te roepen, die kunnen hoogstens gelijk of ongelijk krijgen, en deze keer is het ( voor de zoveelste keer ) gelijk.

Wat ik het triestigste vind aan heel deze affaire is dat hij zich heeft laten smeren voor 2000€... jaja, inderdaad: TWEE duizend eurokes ( lacht ).
Komaan zeg, als je nog niet in staat bent, voor iemand met zijn inkomen(s), om 2000€ opzij te zetten... wat zat die daar de schepen van FINANCIEN uit te hangen??
Allee, veel tralala voor enkele euro's...

Maar we hebben weeral nen Blog vol !

:-D
Allee, Mechelen loopt leeg...

Eerst de Leo naar Dendermonde en nu is misschien ons Caroline ook weg...

http://www.carolinegennez.be/

Heeft ze nu, als voorzitter van de SP-a, nog tijd voor Mechelen ?
Ze kan zichzelf nu misschien laten verhuizen naar ergens anders
Nu de Leo weg is en als ons Caroline en misschien ons Bartje vertrekt, dan moeten we ons Koentje terugroepen. Misschien samen met ons Krist'l een nieuw sterk tandem...

En waar zit tegenwoordig eigenlijk ons Inge ?
@Gymicko : Ik stem nooit blanco, maar op diegene waarvan ik denk dat hij mijn inkomen vrijwaart, zonder dat hij te veel uit de pot honing grabbelt.
Eigenlijk zou ik mezelf beter kandidaat stellen, dan kunnen de mensen zeker zijn dat het gepikt geld goed besteed is. :-)
@ Jan Goovaerts :
Ons vader zei dat ge best niet discussieert over Politiek, omdat daar altijd ambras van komt. Maar hij zei ook dat ALLES politiek is.
Van de vuilzakken dat ge buiten zet, want dat moet opgehaald worden tot die-e Carolus in het Ankertje-aan-de-Dijle of Den Akker, want daar betaalde belasting op...

God is overal, maar ook de Politiek...
En gelukkig wonen we nog in een Democratie (Allee, dat denk ik toch...) en niet in een Theocratie of onder 1 of ander Communistisch of Fascistisch dictatuur...
@gimycko, zijt gij ook zo enen die vindt dat politiek en geloof sterk gelinkt moeten zijn. Ik dacht dat de westerse beschaving daar al lang over was, dat vind ge nu alleen nog in indie en afrika
@ Lieven :
Ben je gek ?
Den tijd van Richelieu ligt gelukkig al eeuwen achter ons !
De merde van politiek en geloof zie je tegenwoordig nog elke dag in het MiddenOosten.
Alhoewel ik jong was in 1976 (Punk - No Future for You), moet je die Mei'68-ers dankbaar zijn dat ze de Papen terug de Kerken hebben ingedreven...
lieven en gimycko
De scheiding van 'kerk' en 'staat' betekent absoluut niet hetzelfde als de scheiding tussen 'kerk' en politiek zenne!
Dat moet ge een klein beetje meer uitleggen, eddy...
Allee gimycko,
Gij speelt hier graag het naïeve manneke, goed maar ... mij hebde daar niet mee liggen zenne!
;-)
Fenomenen die voor zakenmensen de gewoonste zaak van de wereld zijn, kunnen niet door de beugel wanneer verkozen mandatarissen en ambtenaren ermee in aanraking komen. En dat zouden die mandatarissen goed moeten beseffen! Het zijn twee aparte werelden met àndere deontologische regels en gewoonten. En die zijn niet altijd compatibel.

door koendv op 19/10/2007 09:24:40

De meest relevante opmerking in de hele discussie die ik tot nu toe gelezen heb. Ik lees hier opmerkingen van witte ridders, anti-politiekers, verbitterde kiezers etc... Ik geef jullie allemaal gelijk. Alleen, ik zou niet in de politiek gaan deels omdat ik dat spelletje niet altijd kan of zou willen meespelen, maar anderzijds omdat ik de energie niet zou kunnen opbrengen om mijn job serieus uit te bvoerenh... lees overal aanwezig zijn, vergaderen, leuteren, niet gewenste compromissen maken etc... Niet te onderschatten en kort en duidelijk, not my cup of tea. Anderzijds, respect voor mensen die zich wel inzetten en daar hun tijd in steken. Dus ik oordeel en veroordeel wel en ik schud het hoofd van "hoe is het mogelijk" want Leo Stevens beschouw ik niet als een domme kloot. En verder... pas op voor te snel generaliseren en met de vinger wijzen. Zijn we niet allemaal mensen en hebben we niet allemaal niet de regering ( of gemeenteraad ) die we zelf verkiezen? Denk daar maar eens over na. Waarom corruptie en gesjoemel? Omdat het allemaal in ons zit en zeker in dit apenland. Wij zijn kleine mensen met een kleine mentaliteit. Helaas voor dit land, maar dat is de kern van de zaak. Als we aan de vetpotten zitten, wat dan? En speel niet te veel witte ridder aub. Ik ben zelf voorstander van het onverbiddelijk buitenstampen en veroordelen van sjoemelaars, maar toch blijf ik realist. Ik heb er veel horen schreeuwen dat nooit en dan blijkt dat die later plots ook boter op het hoofd hebben....
@ eddy :
Natuurlijk zitten er bepaalde filosofieen in de Politiek.
Ge voert politiek met als basisregels een christelijke, socialistische of liberale gedachtengang.
Maar zat de Leo niet bij de CDO of CD&V en begaat hij dan geen... zonde tegen zijn (christelijke) gedachtengang ?
Enfin, die dingen zijn inderdaad ingebakken in de Westerse Politiek (lokaal, landelijk of Europees).
En zoals Koendv of Rudi hier aanhaalt, we blijven kleine mensen met kleine besoignes en kleine gebreken. En de verleiding ligt om elke hoek, op welk niveau je bevindt in de samenleving.
En daarom mogen we godverdomme blij zijn dat er ook nog zo iets bestaat als een onafhankelijk gerecht, die bijwijlen de Wet uitvoert en bepaalde dingen niet op hun beloop laat.
Gelukkig is er de Blog, want zolang iedereen zwijgt en een oogje dichtknijpt, blijven zulke dingen voortwoekeren met als eindresultaat : Anti-politiek en verzuring.
Horen, zien en zwijgen ?
Nee, begot !
Blogs, Forums and YouTubes zijn nu de spreekbuizen van de Zwijgenden...
Ge kunt de politici die ‘wij’ kiezen op uw één handje tellen zenne! ’t Begint met de ‘invallers’ en ’t eindigt met de gecoöpteerden. Ook over de bij wet ‘zetelende’ senatoren hebben wij niks te protocollen … dus Rudi, ik zou dat ‘wij kiezen zelf … enz’ maar wat relativeren!
‘Drukke’ bezigheden van (véél) politici zouden héél wat minder tijd in beslag nemen, indien ze aan ‘iets’ minder dienstbetoon (in de corruptieve zin van het woord) zouden doen, en/of representatieve aanwezigheden, die slechts hun eigen belang dienen, zouden beperken. Ik betwist helemaal niet dat er ‘goede’ politici bestaan (’t zou er nog moeten aan mankeren) maar om de politieke top te halen moeten eigenschappen als bvb. sterke geldingsdrang (lees egoïsme), onverzettelijkheid (lees meedogenloosheid ofte over de lijken gaan), liegen en schaamteloos beloften breken, aanwezig zijn. Natuurlijk, in de omgang met hun verhoopte kiezers, zijn ‘ze’, evenals de beste bedriegers en oplichters, charmant en vriendelijk. Ge moet er echter eens (als ambtenaar; Lees maar eens de commentaren van een aantal beambten die nu, ‘eindelijk’ eens hun waarheid kunnen/mogen zeggen) voor werken en trachten neutraal te blijven indien dit NIET hun politieke belangen dient … Wolf … schapenvacht … Moet ik er een tekeningetje bijmaken?
Alle, om het wat eenvoudiger te zeggen, een dief moet niet ‘begrepen’ worden omdat hij ‘charmant’ is, gij zijt ook een vriendelijke en charmante mens; Hoelang is het al geleden dat gij € 20000 onterecht geïncasseerd hebt. Arre, nu gij zie …
Intellectuele schilders die middeleeuwse zeden, normen en gewoonten afbeelden werden ‘zot’ genoemd, omdat de toenmalige samenleving niet rijp genoeg was waarheden vrank en vrij te benoemen. Vandaag worden Sinten Netelsen bekritiseert omdat hun karikaturen, op de politiek correcte schaal, niet de vereiste quota halen. Gimycko’s en anderen spelen het spelletje leper: hun gemodereer beperkt zich (in sommige topics) tot naïeve vragen opdat ‘ze’ hun eigen visie niet ‘zomaar’ in ’t openbaar willen gooien. Ik heb daar uiteraard géén enkel bezwaar tegen, ik vermeld slechts dat ik (evenals iedereen op deze blog vermoed ik) dit spelletje doorheb en er mij niet aan laat vangen.
De scheiding tussen ‘kerk’ en ‘staat’ is een groot eufemisme. Vervang ‘kerk’ door ‘religieuze macht’ en dan zou ik zou de invloed van Kardinaal Daneels (achter de schermen) op de hedendaagse politiek absoluut niet kunnen inschatten; Hierover kan en mag gediscuteerd worden.
Indien ik het echter zou wagen om de invloed van de islam op de hedendaagse Vlaamse politiek te vernoemen zal ik onmiddellijk mijn stempeltje krijgen! Arre begot, nu heb ik dat per abuis toch gedaan … (lol)
Maar om samen te vatten:
Den tijd van Richelieu ligt nog bijlange na niet achter ons ! (vrij naar gimycko met vervanging van enkele woordjes door ondergetekende!)
De tijd van ‘allah' ligt hopelijk niet VOOR ons …
@eddy: Iedereen staat vrij om hier een mening te vertolken, die min of meer aansluit bij het topic. Vergelijk het met een cafe.

Sommigen zullen met luide stem aan iedereen die het horen wil hun politieke menig verkondigen, anderen luisteren liever en gooien bij gelegenheid een viske. Mechelen Blogt is net zo.

Er zijn hier reeds heel wat topics geweest over geloof, islamisering, hedendaagse politiek, andere godsdiensten, etc. (meestal erg geanimeerde :-), dus ik denk niet dat het een probleem is om dergelijk topic aan te snijden.

Helaas pindakaas, liefst niet in deze topic, want voor je het weet begint men hier weer heen en weer te schelden, en moet ik de topic dicht doen ...

En dat mensen jou een stempl geven. Tja. Daar kan je weinig aan doen, het enige wat je kan is je mening zo genuanceerd mogelijk uit de doeken te doen ...
G'hebt natuurlijk gelijk peter, uw vergelijking 'blog' 'café' klopt, maar ook daar (aan de toog)
wordt er nog al eens van de os op de ezel gesprongen. Het bericht van vermoede omkoping, leidt via politiek naar religie enz ... d'as toch niet abnormaal? Ook wat 'gescheld' hoort daar bij, ge staat toch zelf ook al eens aan een toog, waar de gemoederen verhit geraken, vermoed ik. Persoonlijk zou ik, indien ik blogger zou zijn, nooit een topic sluiten, onder géén voorwaarde; De 'freedom of speech' ziet ge.
Hetgeen echter niet betekend dat ik U Uw recht op ‘al dan niet sluiten’ betwist ... De poster wikt en peter beschikt ...
;-)
Elk land heeft de regering die het zelf verdient is de gekende uitdrukking en daar had ik het over Eddy; De ethiek van het land is gevormd door zijn burgers. En het zijn die burgers die politieker worden en met hun moraal en ethiek die politiek bedrijven. Dat is in dit land echter niet van het fraaiste. Kleine mentaliteit, gebrek aan visie, kleinburgerlijkheid en zelfbelang. En dat zie je dus ook in de politiek. Zelfs onze koning Bouwedewijn leed aan die ziekte toen hij zich voor 24 ur liet "onttronen".
Dat wilde ik zeggen en je liet je weer verleiden om ongenadig op de politiekers in te hakken. Dank me maar voor de voorzet, maar zo was het niet bedoeld. Hineininterpretieren heet zoiets ook. En nu amen zeker?
@ eddy :
Het wordt tijd dat we de Nar terug naar Mechelen halen.

"Only a Jester can tell the truth - That's his MF job"

Ga eens naar Forum of Standaard en koop het boekje "De Eeuw van de Zotheid" van Herman Pleij. Het ligt nu in de winkel. En kijk op blz 40 ivm de Nar van ons Margrietje. En leer wat zijn rol was in Mechelen.
Vergelijk het met de schitterende vertolking van oa Nand Buyl als de nar Fulco in "Het Zwaard van Ardoewaan".

Ik wil graag deze job op mij nemen voor ons Krist'l of ons Inge, maar ik pas voor deze job als ons Koentje of ons Bartje de hoogste posten blijven bezetten. Ik heb nu eenmaal een zwak voor de vrouwtjes..
rudi
Dank U voor de voorzet.
gimycko
Weet uw eega dat laatste ook?
leve de nultolerantie! Je mag van iemand op die post toch wel verwachten dat hij zich zelfs niet in de grijze zone moet bevinden.
Leo nog in Dendermonde?? Hebben ze daar waarschijnlijk al nieuwe sloten gekregen!
@ eddy :

I'm still a Loner in the City of Mechelen...

Misschien moet ik hier eens een nieuwe rubriek opstarten. Zoiets als bv "MecheLove" of zoiets. Maar ik weet niet dat daar schoon kinderen van voortkomen...

LOL
@eddy: Klopt niet. De poster wikt en de maker van de post (wie dan ook beslist), is de juiste versie.

Ik vind dat als je tijd steekt in het opstellen van een post, je anonimiteit ook opgeeft, je tenminste het recht mag hebben om de zaak wat in banen te zetten.

Verder houdt het sluiten van een topic geen tegenstrijdigheid in met Freedom of Speech, vind ik persoonlijk.

En tenslotte ... Je eigen vrijheid eindigt altijd, daar waar die van de andere begint !

:-)
De vergelijking van peter (café - blog) loopt een beetje mank, in die zin dat er, aan een toog' dikwijls, zelfs tussen de hoogst opgelaaide emoties, ruimte is voor een of ander 'moppeke'
In gedachte houdend dat peter nogal streng toekijkt op de 'relevantie' van de ingezonden stukjes, zal ik mij hier beperken tot het welgemeende voorstel om, bij uw eventuele vrouwelijke partner, in Uw plaats kindjes te komen maken ... Op die manier kunt g'er 100% zeker van zijn dat er 'schoon kinderen' van voortkomen!
Géén dank, graag gedaan!
Maar in een cafe kan je tenminste iemands emotie aflezen van een gezicht. Hier kan je amper trachten aan te voelen op welke manier een bepaald post is bedoeld.

Verder hebben we hier al vaker te maken gehad met zogenaamde trollen. Dat zijn mensen die bewust trachten te choqueren in de hoop om reacties uit te lokken. dan voelen ze zich belangrijk. De beste manier om hiermee om te gaan is deze trollen niet voeden, er niet op in te gaan en gewoon verder kwalitatieve artikels trachten te posten.
peter,
Ik dacht toch dat U deze topic opgestart heeft? Ergo dat U de maker bent en dus de beslissingen neemt. Ik ben niet echt op de hoogte van de gang van zaken op zo'n stadsblog. Kan je hier ergens de voorwaarden en/of de reglementen lezen? En wat betreft 'het recht hebben' Ik betwist niemands recht op 'eigen beslissing' Ik zeg alleen dat ik persoonlijk anders zou reageren; Met Uw laatste zinnetje ben ik het volledig eens hoor, twijfel daar maar niet aan!
... Je eigen vrijheid eindigt altijd, daar waar die van de andere begint ! ...
Dat dus!
@ Peter :
Kan Florisla geen Emoticons invoeren in deze Blog ?
Dan kunnen we iemands emotie aflezen !

Deze zijn wel leuk, maar een beetje simpeltjes :

:-)

:-<>

:-o

{:-{o

[:]-}

;-)

:-D

O<[]:-{| }

:-()

{:-{|}

}:-{/}

enz...
Ik hoop dat ze het dossier euroshopping grondig ten harte nemen. Want volgens mij zijn daar ook wel cadeautjes gegeven. Waarom zouden Somers, Stevens, Lamon en Anciaux de jury zomaar links hebben laten liggen?
Wie heeft trouwens de bootfolder betaald? Of beter, welke firma?
Ik vrees er voor, en zeker nu ook Willemen in de picture komt. Stadsaanbestedingen van verschillende grote gebouwen zijn door Willemen binnengehaald.

De verkeersborden zouden het eerste item niet zijn dat door Mechelen Blogt werd in the picture gezet ...
@"anoniem". Als je Jowan Lamon moet geloven dan heeft hij als enige propere handjes. Opletten wat je schrijft! Enfin schampere opmerking uiteraard ( welke emotie - icoon moet ik hiervoor gebruiken?)
@ rudi :
Maak je keuze...

http://nl.wikipedia.org/wik...
@rudi: :-(,:-O,:-X,:)8-, enz....
@anoniem: best even de dingen controleren vooraleer je dat op de blog zet hoor. Lamon was helemaal niet voor de aannemer die het nu gaat doen.
Zonet op het Radio-nieuws :

-Aanhouding verlengd met een maand

En ook in oa GVA eenzelfde bericht en een mea culpa van Willemen :

http://www.gva.be/Antwerpen...{56CF7702-BBE5-430D-A2DD-B5CA19DFF3EE}
Leo Stevens blijft aangehouden: De raadkamer van Dendermonde heeft de aanhouding van ex-schepen van Financiën Leo Stevens met een maand verlengd. Leo Stevens zelf blijft schuld ontkennen. Stevens gaat dan ook in beroep tegen de verdere aanhouding. De Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent behandelt het beroep over 14 dagen.
(Gepubliceerd op dinsdag 23 oktober 2007) 6017
net in het nieuws: Leo Stevens heeft bekend dat hij geld heeft aangenomen om zijn verkiezingsdrukwerk te betalen.
Op Vrtnieuws.net staat er dat hij zou hebben bekend. Dat is wel een verschil met dat hij heeft bekend.
Best afwachten wat het parket zal meedelen.
In het interview van GVA met Willemen, bekent Willemen dat hij geld heeft gegeven aan L.S. dus ...
Oef … eindelijk klaarheid … De Heer ex-Schepen Stevens heeft duidelijkheid geschapen: Hij heeft GEEN voordelen toegekend aan het bedrijf van de naïeve Heer Aannemer Johan Willemen. Hier kan dus absoluut geen sprake zijn van corruptie. De Heer Schepen Frank Nobels en de Heer Patrick Backx zetelend Gemeenteraadlid, ex-Schepen en ex-OCMW Voorzitter, twee partijgenoten van de Heer ex-Schepen Leo Stevens kunnen getuigen dat ze niet op de hoogte waren van de giften. De bloggers hier zouden beter eerst een vijftig keer hun mond wassen met zeep voor ze lasterlijke dingen zeggen van deze onschuldige politici die, zoals het hoort, slechts oog hadden voor de belangen van hun stadsonderdanen …
Opdat de stem van de kiezer (omgezet in een eerlijke en sterke coalitie) stand zou houden, moeten Mechelse gemeenteraadsleden hun vakantie in Mexico Stante Pede onderbreken … Moest U eraan twijfelen dat democratie niet lucratief is!
@ eddy :
Dat gaat nu op dit moment niet !
De Airbus staat nog in de Congo...
Awel gimycko, ondanks mijn wantrouwige aard (en mjn slecht karakter) denk ik nu wel dat Fabienneke zelf haar congéke betaald zie!
Alhoewel, ne mans kan altijd abuis zijn nietwaar?
Staan er eigenlijk foto's van't Gevang op Flickr ?

Oude foto's van Jans, Peter of Markec misschien ?

De lijst is nu vandaag al opgelopen tot een klein 23.000, enkel en alleen maar met de tag "Mechelen"...
@ anoniem als rudi: Het is toch wel straf dat Lamon eerst Stevens aanprijst, in de beruchte bloemenfolder EN mee op dezelfde stadslijst gaat staan, terwijl hij blijkbaar goed wist wat er aan de hand was!
Ik durf er mijn hand voor in't vuur steken dat Stevens niet de enige is!
Het is trouwens Lamon die eerst iets mee goedkeurt en daarna in de pers gaat rondbazuinen dat het een slechte beslissing is. Zo iemand heb ik niet nodig om onze stad te besturen.
Subiet op Canvas na het nieuws van 8 uur in Terzake nen heleboel over Mechelen en de "Nieuwe Politieke Cultuur"...
Jongens,
Ik ben per toeval op deze blog geraakt.
Wat mij opvalt is dat dit een onderonsje is ts. hooguit 4 of 5 bloggers die op al die bladzijden alleen maar blabla schrijven. Ge kunt beter samen op café gaan .... en de blog laten voor mensen die echt iets zinnig te vertellen hebben.
@ Sloef :

Welk cafe stel je voor, Mon ?
Allee sloef, vertel eens iets zinnigs ...
Mannen, laat de sloef verder sloefen...
"Jongens,
Ik ben per toeval op deze blog geraakt.
Wat mij opvalt is dat dit een onderonsje is ts. hooguit 4 of 5 bloggers die op al die bladzijden alleen maar blabla schrijven. Ge kunt beter samen op café gaan .... en de blog laten voor mensen die echt iets zinnig te vertellen hebben."

Per toeval op deze blog geraakt maar bij de eerste post al wel direct kritiek ten gronde? Straf.
Fout begrepen...
Ik wil niet mee op café.
Ik volg momenteel wat er gebeurd in Gemeenteraad.
Sloef's opmerking klopt. Alleen zit er ongeveer 30 man in het cafe.
en 't zijn ook meestal dezelfde zeker :-D
Jawadde ... alweer item 1 op VRT journaal. - Jowan Lamon zou ook uit de gratie zijn bij de oppositie ?
- Leo Stevens zou bekend hebben, een totaal van 12.500 EURO.
- Kristl Strubbe heeft de eed als Schepen afgelegd.
@peter: Van Butsel vroeg om een schorsing van 20 minuten voor 'overleg'. Bleek achteraf dat het was voor een interview voor de televisie. :-)
Ik was een van de aandachtige Mechelaars die de gemeenteraad hebben bijgewoond voor een groot deel.
De pers was massaal aanwezig, geschreven en televisie. :-)
Ja als men maar diep genoeg graaft vindt men bij iedereen wel iets. De ene is freerider op de tram, de ander laat een pool in 't zwart werken, er zijn er die vuilzakken besparen door plastic zakjes te droppen en anderen laten hun carrière voor 12000 eukes schieten....
Het is wel spijtig dat Jowan Lamon zulke uitspraak gedaan heeft.
Ik heb het artikel nog is herlezen en ben daar toch nergens tegengekomen dat hij zegt dat alle ambtenaren corrupt zijn. Hij zegt en ik citeer: "Er volgen nog dossiers. Er zitten nu zeker ambtenaren met een ei in hun broek. Ik voel al lang dat er malversaties aan de gang zijn binnen de stadsdiensten."
Zoals door Bart Somers ook gezegd op de gemeenteraad, zolang je met mensen werkt kan je corruptie en normvervaging niet uitsluiten.
Ge moet eigenlijk maar durven !
En dat terwijl onze Sven en onze Wannes overal zijn !

http://www.flickr.com/photo...
@Sloef & Wout : Ik vermoed dat we hier met iets meer dan 4 of 5 zijn, maar het alles behalve een onderonsje.
Af en toe is er een meet-up en dan willen we wel eens gezellig een pintje gaan drinken, wat telkens zeer leuk is.
Maar ondanks dat, is iedereen hier welkom en houden we niemand tegen om de gesprekken in een interessantere richting te duwen.
Ik zou zeggen : Laat u eens geweldig gaan !
Stevens gaf ooit zijn mening over het stadspersoneel; ofwel zijn ze ziek, zat of zot.
ja een mens zou het worden als je schepen charlatan, crimineel en corrupt is...
Alle, we zijn weer goed bezig …

- De ‘omhulingsmachine’ begint traag maar zeker in gang te lopen, ex-schepen Stevens ontkent prijsafspraken, wordt daarin (hoe kan het anders) gesteund door het college en houdt zich, ondanks zijn bereidheid tot volledige medewerking (hahahahaaaa), aan de omerta.

- Somers in trouwen vast, ‘hersteld’ de geloofwaardigheid van zijn college en de coalitie, tegenover de Mechelse bevolking; verwijt in een adem Van Butsel, en zijn partij uiteraard, negativisme, smeert daar bovenop het obligatoire verwijt naar het Vlaams Belang van ‘opzetten van de bevolking tegen …’ en verwerpt het voorstel om een schepen die lasterlijk uithaalt naar het ganse Mechelse ambtenarenkorps, te schorsen. (Hij kan ‘het’ , dat moet ik toegeven …)

- Gennez , op haar beurt, kraakt het (federale) voorstel om ‘kinderen’ (lees = jongeren in de politiek correcte betekenis van dat woord) te straffen en zal, in de nabije toekomst terug de bedoelde ‘jongeren’ (of ‘kerels’ is het nieuwste modewoord, dacht ik) adempauze gunnen …

- En heu … peter, indien U toch overtuigd bent van de Heer sloef’s gelijk kan U, mijn inziens, beter de blog reserveren voor sloefs gelijken (zijn entourage zal zonder enige twijfel uitsluitend uit ‘zinnige’ mensen bestaan) of hem vriendelijk erop wijzen dat er eigenlijk NIEMAND verplicht is om alle bladzijden te lezen die ‘alleen maar blabla’ bevatten… er zijn hier toch, op andere topics, genoeg hoogstaande onderlegde bloggers actief die het broodnodige cultureel aanbod verzorgen!
@eddy: Wat de uitspraak betreft van Lamon, moet je wel toegeven dat hij niet heeft gezegd dat alle ambtenaren schuldig zijn aan malversaties, dat ze allemaal met een ei in hun broek zitten.
Het is natuurlijk de taak van de oppositie om dit zo voor te stellen maar als je het artikel naleest weet je dat dit niet correct is.
Als je iedere schepen moet schorsen die al eens een uitschuiver maakt, openbaar of achter gesloten deuren, weet ik niet of er veel gemeentebesturen met een volledig schepencollege gaan overblijven.
Maar allee Filip, ik stel toch nergens dat Lamon ALLE Mechelse ambtenaren malversatie aansmeert; ik schrijf slechts dat hij lasterlijk uithaalt! Of is zijn uitspraak:
“normvervaging bij het HELE Mechelse ambtenarenkorps”
http://www.gva.be/Antwerpen...{DACDE477-E4A9-49F6-A590-B943B46B53EE}
een liefdesverklaring misschien?
@eddy: lees gerust het interview na met Lamon en zeg me dan waar hij dat gezegd heeft over het hele ambtenarenkorps. http://www.gva.be/Antwerpen...{EB758D0E-F541-46E6-BF6E-B45CA6E0CEC2}
Waar jij naar verwijst is een artikel waar de uitspraak van Lamon totaal anders is dan in het interview met hem. Mocht hij dat in het interview met de journalist gezegd hebben, zou dat ook al in het oorspronkelijke interview gestaan hebben.
Waarom de journalist het citaat van Lamon aangepast heeft in het 2e artikel snap ik niet.
Maar ik stoor me wel aan het feit dat het parket blijkbaar enkel een schepen in de gevangenis steekt en dat één van de bedrijfsleiders die hem het geld gegeven heeft, rustig vrij mag rondlopen.
Ik dacht toch dat ik gisteren op het nieuws hoorde dat partijfinanciering ook strafbaar is?
Arré dan (copy/paste Gazet van Antwerpen on line vandaag)

De Mechelse schepen Jowan Lamon (Groen!) zal zich tijdens het schepencollege moeten verantwoorden voor uitspraken die hij deed in de pers. Dat zei burgemeester Bart Somers dinsdagavond tijdens de gemeenteraad.
De oppositie had het ontslag gevraagd van Lamon.

Woensdag zal het Mechelse stadsbestuur in naam van heel de gemeenteraad een brief sturen naar alle Mechelse ambtenaren. "Met die brief willen we ons vertrouwen en ons respect in alle ambtenaren bevestigen", kondigde burgemeester Bart Somers dinsdagavond aan tijdens de gemeenteraad.

Naar aanleiding van het gerechtelijk onderzoek naar het signalisatiebedrijf Janssens, is de Mechelse ex-schepen Leo Stevens aangehouden. Schepen Jowan Lamon (Groen!) verklaarde daarover in de pers dat hij de aanhouding van Stevens al jaren had zien aankomen. Ook verklaarde hij dat er sprake is van normvervaging bij het hele Mechelse ambtenarenkorps.

Somers deelde tijdens de gemeenteraad mee dat het hele schepencollege afstand doet van die uitspraken over de ambtenaren. Lamon was dinsdag zelf niet aanwezig op de gemeenteraad omdat hij op reis is.

"Ik ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van onze ambtenaren hardwerkende, integere mensen zijn. We nemen dan ook met heel het college afstand van de uitspraken van Lamon", aldus Somers.

Eerder tijdens de gemeenteraad hadden de oppositiepartijen CD&V en N-VA en Vlaams Belang het ontslag van Lamon gevraagd. CD&V-fractieleider Karel Van Butsel nam geen genoegen met het antwoord van Somers dat er een brief gestuurd zou worden, en maande de burgemeester aan om zijn "verantwoordelijkheid te nemen". Daarop hekelde Somers de "hypocrisie" van Van Butsel.

"Ik vind het heel moeilijk om te aanhoren hoe iemand oproept tot constructiviteit, nadat hij vanavond voor heel Vlaanderen onze stad door het slijk heeft gehaald", stelde Somers. Hij verwees daarmee naar een live tv-optreden van Van Butsel in het actualiteitenprogramma Ter Zake op Canvas. De CD&V'er had bij het begin van de gemeenteraad gevraagd om de raad voor twintig minuten te schorsen. Nadien bleek dat Van Butsel tijdens die schorsing een interview had gegeven voor de televisie.

Het was op vraag van CD&V-fractieleider Van Butsel dat er maandagavond een debat bij hoogdringendheid werd gehouden over het gerechtelijk onderzoek waarin ex-schepen Leo Stevens wordt genoemd.

Bij het begin van de gemeenteraad legde voormalig VTM-nieuwsanker Krist'l Strubbe de eed af als schepen. Zij volgt Stevens op, die afgelopen zaterdag ontslag nam.

En als die journalist liegt, dan lieg ik ook …
@eddy: ik zeg niet dat jij liegt. Ik stel me gewoon de vraag dat als Lamon dat in zijn oorspronkelijk interview zou gezegd hebben, waarom het dan zo er niet in staat? Vraag ik me af waarom in het artikel dat jij nu plaatst dat door de journalist is aangepast?
Een commissaris die met een stuk in zijn kloten een aanrijding heeft, pastoors die met hun tengels aan misdienaars zitten, politiekers die hun eigen bodemloze zakken blijven vullen (al dan niet in de grijze zone)…
Als men al die mannen die misbruik maken van hun (voorbeeld)functie den bak zou indraaien dan kan Willemen nog een aardige euro verdienen aan de bouw van extra gevangenissen.
Radbraken, vierendelen en ophangen… al twijfel ik aan deze volgorde.
Veronderstel:
De heren Janssen en Willemen geven (op die ogenblik schepen Stevens een sommetjen, los in het handje.
Stevens gebruikt dat sommetje voor politieke reclame in plaats van voor de aankoop van een rollex uurwerkje voor zijn eega.
Is dat dan partijfinanciering of watte?
Dit is géén stelling, slechts een vraag!
Dan stel ik me de vraag waarom de heren Janssen en Willemen geld zouden geven voor de aankoop van een rolex uurwerk voor zijn eega? Toch niet voor de schone ogen van dhr Stevens? :-)
Niet in ruil voor voorspraak en bemoeingen in stadsopdrachten natuurlijk ... (sic)

Ik heb het nodige 'haakje' achter het woordje 'schepen' vergeten te plaatsen in mijn vorig bericht. Het is evident dat ondernemers géén geld geven aan iemand die geen 'dienstje' in ruil kan leveren!
Uw taal Dfons, Uw taal ... straks is de sloef weer kwaad zenne!
een rolex uurwerk... weten ze nu nog niet hoe laat het is???
Eddy, laat maar uit hun sloefen schieten...
... roLLex ... Dfons roLLex met twee LL'en! Mijn fout, maar 't ja IK heb zo géén horlogeke.
;-)
Ne RoLLex is toch te verkrijgen op het sintsjansplaan in Antwaarpe tegen 12,5 euro per stuk...
Of is het het sint-janssensplein in Antwaarpe ?

LOL
Komaan gimycko, gaat gij maar Uw boekske 'lenen' bij Kazemel, en laat ons 'rollex' en 'cartier' horloge bezitters een zelf beslissen waar wij ons duur grief gaan kopen!!! Gij zijt gij ook nen ollander voorzekerst?
Hahaha...

:-D :-D :-D
Wel had ik van de personen die als eens opperen dat ik mij schuldig maak aan anti-politiek eens graag vernomen in hoeverre de fratsen van -ik noem zomaar iemand- Leo Stevens ( corruptie, fraude, valsheid in geschrifte ) een sterkere of zwakkere invloed heeft op het anti-politieke gevoel dan iemand die op een blogsite al eens kritisch uit de hoek komt?
Waarom lees ik hier niets over de aanhouwerij van Stevens. Die man houd er al jaren een maîtresse op na. Donderdag heeft zo een speciale betekenis op het stadhuis. Niet dat ik daar op zich een probleem mee heb. Maar dat hij mensen die zich 100% hebben in gezet om van die andere gemeente ramp Nekkerhal iets te maken (wat nog zinvol was), laat ontslaan om ze te vervangen door zijn bedspeeltje, dat vind ik al een beetje erger. Ook al heeft de arme ziel een smak belastinggeld toegewezen gekregen om zijn leed te verzachten?
Een maal zij aan het roer stond van de Nekkerhal is die ook in slaap gevallen. Veel nieuws is daar niet meer gebeurt. Op straat keek dat koppel ook erg schaamteloos op de mechelaars neer.
Zo een tweede vrouw kost toch ook veel geld.
Van norm vervaging gesproken. Dat neerkijken op zijn burgers is een wijd verbreide praktijk voor de mensen die Mechelen beheren. De politie heeft ook zo van die kwalijke gewoontes. Wanneer ze weer eens met hun wagens de menigte doorklieven mis ik nog net de bull bars en het lasso kanon. Als ze rond reiden is dat steevast met flikker licht aan indien mogelijk zelfs met sirene want we moeten ze gezien hebben. Dat vind ik ook norm vervaging. En nee geloof maar niet dat ik weer zo een antipolitieker ben. Het doet me pijn te zien hoe Mechelen verglijdt.
Toen blauwe Napoleon aan de macht kwam zagen wij bekwaam mechelen naar de 2e rij gestuurd worden. Een leider die enkel zwakke figuren rond hem duld omdat hij geen weerwoord verdraagt verliest al snel de touwtjes. Die zwakkelingen rond om hem kan hij misschien nog overblaffen. Helaas daalt dat geblaf in de organisatie af. Al gouw zullen er tussenlagen geweest zijn die plots ongecontroleerd konden gaan freewheelen. Waarom niet, de top doet het ook. Dus blauwe Napoleon steek je hand maar in eigen boezem. Je oogst wat je gezaaid hebt. En wij mechelaars, zullen binnen kort wel weer een andere plaag over ons krijgen. We klagen wat verder maar we wonen toch kort bij Brussel of Antwerpen en waar is het trouwens beter. He, we doen gewoon veut.

Een maal zij aan het roer stond van de Nekkerhal is die ook in slaap gevallen. Veel nieuws is daar niet meer gebeurt. Op straat keek dat koppel ook erg schaamteloos op de mechelaars neer.
Zo een yweede vrouw kost toch ook veel geld.
Van norm vervaging gesproken. Dat neerkijken op zijn burgers is een wijd verbreide praktijk voor de mensen die Mechelen beheren. De politie heeft ook zo van die kwalijke gewoontes. Wanneer ze weer eens met hun wagens de menigte doorklieven mis ik nog net de bull bars en het lasso kanon. Als ze rond reiden is dat steevast met flikker licht aan indien mogelijk zelfs met sirene want we moeten ze gezien hebben. Dat vind ik ook norm vervaging. En nee geloof maar niet dat ik weer zo een antipolitieker ben. Het doet me pijn te zien hoe Mechelen verglijdt.
Toen blauwe Napoleon aan de macht kwam zagen wij bekwaam mechelen naar de 2e rij gestuurd worden. Een leider die enkel zwakke figuren rond hem duld omdat hij geen weerwoord verdraagt verliest al snel de touwtjes. Die zwakkelingen rond om hem kan hij misschien nog overblaffen. Helaas daalt dat geblaf in de organisatie af. Al gouw zullen er tussenlagen geweest zijn die plots ongecontroleerd konden gaan freewheelen. Waarom niet, de top doet het ook. Dus blauwe Napoleon steek je hand maar in eigen boezem. Je oogst wat je gezaaid hebt. En wij mechelaars, zullen binnen kort wel weer een andere plaag over ons krijgen. We klagen wat verder maar we wonen toch kort bij Brussel of Antwerpen en waar is het trouwens beter. He, we doen gewoon veurt.
Oei er is pressies nen echo onder gekomen. Zou dat al uit den onderwereld zijn?
Ge valt in herhaling. :-)
Ik vind het trouwens een beetje de degoutante toer opgaan ook.
@ peter :

;-D