Caroline

met categorie:  
(Bron Standaard)
Kersvers SP.A-voorzitter Caroline Gennez neemt ontslag uit het parlement. Ze was fractieleidster, maar wil zich 'ten volle op haar taak als voorzitter kunnen richten'. Gennez, die zondag gekozen werd als SP.A-voorzitter, is ook actief in de Mechelse politiek. Omdat ze 'het vernieuwingsproces dat ze in Mechelen in gang gestoken heeft wil verderzetten', behoudt ze haar schepenmandaat.
Omdat het, als bijverdienste, gemakkelijker is? Beter slechts zwoegen als schepen aan maar € 5161.00 / maand dan aan € 5122.00 / maand als parlementslid … Eventuele bijkomende bedragjes voor extra klusjes gaan we zeker niet over zagen zenne!
Schepencollege: wekelijks.
Gemeenteraad: Maandelijks.
Zituren: Max. 2 à 3 per week.

Mechelen valt makkelijk te besturen buiten de werkuren of in bijberoep.

@eddy: ben je zeker van die 5161€ per maand voor een Mechelse schepen? Dat lijkt me toch wel exuberant.
Sommigen (je weet wel, die van "eigendom is diefstal") moeten hun status toch kunnen behouden hé Eddy?
En dan zijn er nog naïevelingen die denken dat die kaviaarsocialisten ook maar één zier zouden geven voor "den werkmensch"... Woehaaa!
Nee, 'k heb mij vergist begot! 't Is de (bruto) wedde van een burgemeester; een schepen verdiend daar maar 60% van ... Tot mijn verdediging roep ik hier in dat er géén 5 mensen zijn die mijn postings nakijken (sic) en ik altijd maar met (povere) parate kennis reageer.
Roger Kokken,
Tot mijn spijt moet ik hier melden dat ik,en dat sedert geruime tijd, géén 'werkmensch' meer ben !!!
… ik ben heilaas gepensioneerd … :-(
(Maar allee, 't Is ook al lang geleden dat ik nog socialist was.)
@Rogger Kokken, ik vraag mij af wanneer jij eens een normale post gaat plaatsen.

En even ter zijde, denk jij dat het Vlaams Blok meer om de werkmensch geeft dat andere partijen? Dan noem ik jou een naïveling.

Groeten Erre
Erre, normale posten, zijn dat "politiek correcte" posten, posten die alleen maar gedoogd worden door de zelfverklaarde "verdaagzamen"? En hele slimme, waar uit mijn tekst blijkt dat ik zou denken dat het VB meer geeft om een werkmens?? Of wilt ge mij soms dingen in de mond leggen die ik niet gezegd heb? Dan ben je nog een grotere onnozele dan de zever die je schrijft.
t gaot hier voenke...

:-D
Beroep U op de grondwet Titel II artikel 19 Roger Kokken!
Ik denk dat sommige posters daar eens wat meer zouden moeten in rondneuzen ...
Jongens toch, gaan we weer beginnen over het loon van de politiekers.

Moeten ze het soms gratis doen? Dan denk ik dat er maar weinig gegadigden zouden zijn. Trouwens St Netels het zal wel wat meer werken zijn dan 1x week schepencollege en 1x maand gemeenteraad.
Niet te simplistisch doen hé.
Dat is goed nieuws, Caroline kiest voor Mechelen. Dit is positief voor onze stad.
En af en toe een smileyke ?
Tja zo kon moeilijk hetzelfde doen wat ze Bartje Somers verwijt. :-)
Dat zou pas hypocriet geweest zijn.
Vraag is natuurlijk hoeveel tijd ze in Mechelen gaat steken nu ze voorzitter is.
Maar tussen wat ze zegt en doet is ook een wereld van verschil.
In het interview dat ik gezien heb zegt ze dat democratie heel belangrijk is en dat ze iemand is die ijvert voor overleg met de mensen. Helaas is dat iets wat ze blijkbaar in de gemeenteraad/college niet doet. Haar mening telt, ook al zeggen haar diensten dat het niet op de manier kan dat zij het wil.
:-D x 100
Het voor sommigen ook nooit goed. Als iemand alles (burgemeester, parlementslid, fractieleider en nationaal partijvoorzitter) tracht te combineren wordt er kritiek geuit. Als een ander iemand zich beperkt (schepen van onze stand en nationaal partijvoorzitter) in het combineren van mandaten is het ook weer niet goed...

@Filip: ik ben eigenlijk als democraat tevreden met je opmerking. Goed dat verkozen politici het beleid voeren en het beleid niet wordt gevoerd door niet-verkozen diensten/ambtenaren. Zo werkt een correct democratie.
Inderdaad Eddy, uitgerekend voor diegenen die zich tot de selecte club der zelfverklaarde "verdraagzamen" rekenen, is Titel II, art 19 van de Belgische Grondwet wellicht een artikel dat ze liefst zo vlug mogelijk geschrapt zouden zien (zoals bvb de Griekse kolonels die in 1967 uit alle boeken overal het woord "democratie" lieten verwijderen)
Ik zou hier toch wel eens willen stellen dat mensen die altijd maar op de politiek zitten te kappen, misschien maar eens zelf in die politiek zouden moeten gaan. Dan kunnen zij proberen daar eens iets aan te veranderen. Dus jongens laat jullie maar eens goed gaan! Benieuwd met wat voor uitvluchten zij dan gaan afkomen om dat niet te doen. Want zoals steeds staan de beste stuurlui aan wal.
@ Rudi :
Zijn daar de Stadsgidsen niet beter voor geschikt ?
Kennen die niet beter het reilen en zeilen in de Politiek en de spielereien op het Stadhuis ?
Stadsgidsen zijn mee van de grootste leugenaars die ik ken ...
rudi, zwijgen zenne!
;-)
Wat een schepen of burgemeester in een stad als Mechelen verdient is niet slecht maar ook 'giene vette'. Zeker niet als je de job ernstig neemt. Inclusief verantwoordelijkheid, publieke beschikbaarheid, aanspreekbaarheid, pispaal etc...

En in een stad als Mechelen is dat niet te onderschatten lijkt me.

Wat cumuls met andere mandaten betreft is er voor zover ik weet geen beperking in het aantal maar wel qua wedde.
Wijlen PS burgemeester Guy Cudell uit St Joost-ten-Noode had eind jaren '70 een slordige twintig cumuls... Sorry Erre.
Ha Eddy, ik zie dat je de smileys hebt ontdekt ! :-)
Goed zo ... anders had ik het als aanstaande stadsgids weeral persoonlijk moeten oppakken. LOL
Het moet zijn dat het gene vette is, die arme sukkelaar van een Stevens was zelfs zodanig onderbetaald dat hij beroep moest doen op de vrijgevigheid van derden om de middelen bijeen te scharrelen die nodig zijn om een dossier rond te krijgen (lacht)

@rudi: Ik had geen uitvlucht klaar om zelf niks te doen, sindsdien ben ik lidnummer 228777 van de Partij!
@St Netels: zou de nummering begonnen zijn bij 000001 bij het oprichten van de partij ? ;-)
.. anders had ik het als aanstaande stadsgids weeral persoonlijk moeten oppakken. LOL …
dixit Peter,

Wanneer een 100 kg. wegende 3de dan kyukushinkai karateka in gevecht zou raken met een 55 kg. wegend pluimen ventje, zou niemand deze laatste het kwalijk nemen indien hij een sledge uit zijn zakken zou toveren om op die manier enige kans op weerstand te scheppen. Wanneer een volmaakt orator volle laag afgeeft op een verbaal zwakkere medemens, zou het, voor deze laatste, eveneens toegelaten moeten zijn om op zijn manier (beledigen, verbaal bedreigen of iets in dien aard) te reageren. De balans MOET immers in het midden blijven staan. Tolerante mensen (zoals U bvb.) zouden eens de genoegens van onverdraagzaamheid moeten leren waarderen (Een probaat hulpmiddel om iemand zich zo te leren gedragen is de houding van een politiek correcte medemens tegenover een mestkever te bestuderen)
Stelling:
Het is véél plezanter om eens goed in heftige en ongeremde discutie te kunnen gaan,
dan om als heiligenbeeld in een van de ledige nissen aan de ingang van de kathedraal te staan!
Voila, een gemotiveerde pleidooi om (in ’t vervolg) wat méér ‘ruzie’ te dulden in de ‘hot items’ op deze blog. Ik ben (omdat ik moet) volledig akkoord om de ‘bozen’ te weren in de culturele inzendingen. Maar laat de barbaren a.u.b. hun gangskens gaan …
;-)

PS: Is er momenteel terug een gidsencursus aan de gang? Blijkbaar wel, maar waar gaat die dan door, en wie zijn de lesgevers?
Zouden die lesgevers iemand als U aankunnen, beste Eddy Anoniem ?

;-D
De meerderheid van inzenders op deze blog zouden, indien ‘ze’ examen aflegden in de aard van hun inzendingen en volgens mijn eigen mening, gebuisd worden als stadsgids! Maar absoluut niet omwille van het gebrek aan (parate) kennis. Een stadsgids moet zich echter onderscheiden van een historicus door de geschiedenis, (binnen brede krijtlijnen weliswaar), verhalend voor te stellen. Iemand die zijn kennis wil etaleren, daarbovenop nog met naslagwerken bij de hand, is géén goede gids! Let op: ik veroordeel het gebeuren op deze blog helemaal niet, begrijp mij vooral niet verkeerd !!! Alhoewel ik met een aantal zaken niet akkoord ga die hier in de ‘historische’ items voorgesteld worden, wil ik daar NIET over discuteren, het zou slechts een poging zijn om mijn (vermeende) gelijk te halen over het hunne, en dat vind ik nogal flauw … ik wil ook niet zeggen dat de kandidaat gidsen op hun examen niet moeten ‘beslagen’ op het matje komen, ik wil daarbovenop niet zeggen dat de kandidaat gidsen niet goed zullen reageren op de praktische proeven. Wat mijzelf betreft: ik weet meer dan eender wie op deze blog hoe het er achter de schermen op ‘gidsencursussen’ aan toe gaat. Geloof mij maar op mijn woord, ook hier is niet alles koek en ei …
PS: Zo goed, gimycko?
@eddy: Ik heb niets tegen gezever en ruzie. Maar zet er af en toe een smileyke bij, dan verstaan we u beter. :-)
By the way Eddy, deze blog is geen gidstocht, remember ? :-)
De tocht is lang, de gids ervaren. :-))
@ eddy :
Van Caroline tot Stadsgidsen...
Ge moet het kunnen...
A propos, wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen van die Gidsencursussen ?
We zijn allemaal razend benieuwd !
Misschien iets voor een nieuwe topic of zo ?
... deze blog is geen gidstocht ...

Neeje, peter, dat beweer ik ook niet hé! Ik heb toch duidelijk gemaakt dat ik (symbolisch) mijn klak afdoe voor de kennis van deelnemende bloggers. En dat ik er niet aan twijfel dat diezelfden 'op het veld' anders zouden handelen dan achter hun klaviertje!


... wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen ...

Teveel om er hier over te roddelen, overigens, met namen smijten is niet mijn 'dada'. Onthoud maar dat niet noodzakelijk de beste paarden de haver krijgen en dat sommige 'onbenuls' een zeldzame keer onverdiend hun 'papiertje' krijgen. Trouwens, een diploma verliest een groot deel van zijn waarde wanneer je het behaald hebt! (Filosofeer daar maar een over)

PS: Over Caroline heb ik niks goeds te vertellen, ik ben een nogal bevooroordeeld manneke, ziet ge.
Stelling:
Alleen wanneer het over haar anatomie moest gaan,
dan vrees ik dat mijn kwebbel niet stil zou staan ...

:-P
Dus, om het kort samen te vatten :
Achter de schermen van de Stadsgidsencursussen is het eigenlijk allemaal sex en drugs en rock 'n' roll en vriendjespolitiek ? En ge kent Carolientje ook nog eens persoonlijk ?

Waarachtig, een veelzijdig man...
Helaba gimycko, ik schrijf: "een zeldzame keer" en gij leest: "allemaal sex en drugs en rock 'n' roll en vriendjespolitiek" :-)
Fantastische kerel gij, echt ene naar mijn hart! :-)
Ik heb al menig maal (kwijlend) in haar diepe decolté gekeken; ik ken haar maar zij kent mij niet! Ik ben wel een VUP in Mechelen en zéér wijde omgeving ...
Stelling:
Terwijl partijgod Janssens Zijn pompiers hun pin-up te verbood,
Loopt partijvoorzittertje Carolientje hier bij ons met haar dingens bijna bloot!
VUP = Very Unknown Person
@ eddy :
Gij hebt ze dus al in levende lijve gezien !
Geweldig !
Ik ken haar van TV...
Is die partij nog altijd "rood" ?

:-D
"Anoniem als eddy" is eigenlijk Dirk van der Maelen.
Hier te zien naast zijn vriendin Caroline...

http://nl.youtube.com/watch...

LOL

:-D

VUP = Very Unknown Person ? Yes right !
Is dat wat ze noemen "tetoyeren" ? :-)

Wat ik me afvraag is waarom Leo Stevens geen gebruik maakt van de diensten van zijn broer.
Die is toch ook advocaat ? of ben ik verkeerd ?
Jan, om nog meer roepen als belangenvermenging, vriendjespolitiek te vermijden?
Is die partij nog altijd "rood" ?
Dixit gimycko
Is de sp.A nog rood? Jawel, bloedrood zou ik zeggen. Hoe de kleur van de sp.B, de scheurpartij die Eric De Bruyn zal oprichten (zoals Jean Marie Dedecker deed, die met zijn hoog percentage van de open liberaal Somers losscheurde) er in een zéér nabije toekomst moet uitzien, dat weet ik niet; (Welke kleurenschakering ontstaat van het rood van de socialisten en het rood van de communisten? Zegt gij het eens!).

Carolientje dan , ocharme, zal aan dezelfde partijwolven die haar nu primus inter pares tussen de coryfeeën maakten, haar troon moeten inleveren … De oude excellenties zullen dan de partij gaan ‘verjongen’ (zoiets als Mieke Vogels nu flikt bij ‘groen uitroepingsteken’) en ze (de partij dus), langzaam maar zeker, terugdringen naar ‘grand zero’; naar ‘niks’ dus!

En heu … Nee ik heb geen ‘glazen bol’ Ik denk na ziede (dus: ik ben!)
...bzet er af en toe een smileyke bij ...
dixit peter

Sorry peter hierboven vergeten!

;-)
Ik hoop dat ik hiermee mijn fout heb rectgezet?
Awel op youtube komt een mens nog eens iets te weten.
Heb ik Caroline al 2 keer gespot op de Racing, en hier http://nl.youtube.com/watch... zie ik haar veel leute hebben bij de kakkers.

Misschien het meiske toch eens duidelijk maken dat het hier in Mechelen ofwel het een ofwel het ander is he ( lacht )
een positieve beslissing om alvast één van haar mandaten op te geven nl. parlementslid. En voorzitter, én parlementslid én schepen combineren lijkt me toch te hoog gegrepen.
Ze heeft nu even het voordeel van de twijfel, ik denk dat de twee resterende ambten wel te combineren zijn. Somers zou beter aan haar een voorbeeld nemen en ook wat snoeien in zijn engagementen. In tegenstelling tot een schepenambt ben ik van mening dat een burgemeester van een stad zoals Mechelen er voltijds voor zijn stad moet zijn.
@ST Netels, het is het één of het ander voor geboren of getogen Mechelaars, inwijkelingen hebben het recht om gewoon van de volksvreugde te genieten...

Al worden 'socialisten' wel geacht zich naar het OVK te begeven.
Heeft Caroline haar ontslag gegeven om meer tijd in Mechelen te steken of omdat ze een eventuele ontslagpremie krijgt en gebruikt ze Mechelen als excuus?
Weet er iemand meer over eventuele ontslagpremie als je zelf ontslag neemt uit het parlement?
't Is ook nooit goed, hé. Als Gennez als parlementslid ontslag neemt om méér tijd te kunnen besteden aan haar schepenambt en partijvoorzitterschap, wordt er gezeurd over eventuele ontslagpremies.

Als ze géén ontslag zou nemen, zou ze zonder twijfel afgemaakt worden als cumulard.

En als ze niks zou cumuleren, kan er gezegd worden dat ze té weinig doorweegt op de nationale politiek.

Ja, wat moet je doen om als politicus een goed punt te scoren? Ik zou het zelf ook niet meer weten.
@koendv: waarom heeft ze niet direct haar ontslag gegeven in het parlement als ze schepen geworden is?
Ik vraag me af of ze haar ontslag gegeven zou hebben als ze geen voorzitter geworden was.
Stel dat ze toen haar ontslag had gegeven, wedden dat anderen zouden gezegd hebben: Nu verliest onze stad een vertegenwoordiger in het parlement. Ze verraadt haar kiezers. Enzovoort...

Zoals ik al zei: nooit goed.
@filip: Mechelen heeft van half de jaren 80 tot eind de jaren 90 zonder politieke zwaargewichten in Brussel gezeten. We hebben toen gemerkt en weten daarom vandaag allemaal dat het voor een stad absoluut noodzakelijk is om ook in Brussel sterk te staan. De positieve evoluties in onze stad zijn niet enkel aan deze of gene schepen of burgemeester te danken, maar aan een geamenlijke inspanning van het vorige en huidige stadsbestuur en alle Mechelse zwaargewichten in Brussel(Gennez, Vervotte én Somers)! Caroline Gennez kiest nu duidelijk voor onze stad door meer tijd vrij te maken voor haar schepenmandaat én behoudt een stevige poot in Brussel én tracht het cumuleren toch zo redelijk mogelijk te houden. 't is zoals koendv terecht aangeeft voor sommigen ook nooit goed.
@filip: wat die ontslagpremie betreft. Alle parlementsleden hebben éénmalig recht op een uittredingsvergoeding als ze minimum 4 jaar parlementslid zijn geweest. Eénmalig dus, dwz dat indien ze daar nu gebruik van maakt en ooit terug in het parlement zou komen, ze nadien daar geen recht meer op. Caroline Gennez zoals alle andere parlementsleden zou dat dus sowieso ooit gekregen hebben, vandaag of binnen 6 maanden of binnen 20 jaar...