"The Child that pisses..."

met categorie:  


Deze reactie verscheen in de rubriek : Mechelen viersterren-stad ! (Gestart op 02/09/2007)

Even een hilarisch verhaal :
Ik had gisteren Vietnamese Professoren te begeleiden in Mechelen. Die mensen waren erg geïnteressserd en de meest geïnteresseerde had de Stad het weekend al verkend. Tot hij me vroeg het "Child Monument" te zien. Ik dus naar het Gedenkteken van de Vermoorde en Verdwenen Kinderen.
Neen dat was het niet : "the child that pisses" wou hij zien. Maar dat is in Brussel (mannekes Pis dus) moest het zijn.


Enfin het is opgelost : ik heb ze dan den Opsinjoor getoond en dat was ook een schot in de roos. Foto van het beeldje en foto van de pop uit het toerismehuis.

Het bedrijf (...) waar ze te gast waren zou hen 's avonds naar Brussel (Atomium) en Manneken Pis brengen. . En tenslotte een pint gedronken op een terras.

Om dan twee van hen naar het station te rijden om ticket te kopen voor Düsseldorf. Jullie zien, gids spelen kan enorm gevarieerd zijn.

Enne.... ere wie ere toekomt : perfecte service in het station : tickets, time tables, reserveringen op de internationale treinen in België en de intercity Keulen-Düsseldorf. Alles perfect geregeld. Ik hoop nu alleen maar dat ze de stations herkennen en de overstap tijdig doen...

Gepost door : anoniem als rudi op 04/09/2007 09:21:58

Heeft er nog iemand zulke anekdotes, gekke verhalen of Koldernieuws uit de Stad der Maneblussers, die echt gebeurd zijn ?
Een kleine anekdote van zo'n twintig jaar geleden. Wij hadden een Amerikaanse leerling-beiaardier te gast en toen die in z'n keurigste Nederlands drie bananen ging kopen kreeg hij er twee... hij begreep het niet ! tot wij hem leerden dat hij 'droa' bananen moest vragen...jah, drie en twie liggen nogal dicht bij elkaar...
Een hele straffe is die van de Amerikaan die vanop het zoveelste verdiep van een appartement op de Astridlaan de Mechelse "skyline" bekeek, daar de St Romboutstoren zag staan en als volgt becommentarieerde:
"Wat ik zo mooi vind is dat , als jullie een nieuw gebouw, skyscraper, zetten, het in diezelfde middeleeuwse stijl is!!!" Echt gebeurd.
En nog zeer recent.

Een Aantwaarpse madam:

"oh jullie hebben OOK zo'n opsinjoor"

Ondergetekende ontwaakte drie uur later wakker uit de coma in het ziekenhuis!
En wat te denken van die Engelsen die via de E40 en de Brusselse ring naar Mechelen moesten rijden! Wij hadden gezegd: 'Geen probleem, volg de ring van Brussel en neem voorbij het viaduct van Vilvoorde de afrit naar Mechelen. Daar rij je naar de kerk in het centrum, je kan niet missen, het is een enorm grote toren. Daar spreken we af om X uur.'
Wij stonden op het afgesproken tijdstip te wachten aan de Sint-Romboutstoren, maar van onze Engelse vrienden niks te zien (pas op, dit verhaal dateert uit het pre-gsm-tijdperk!).
Pas vele uren later arriveerden ze in Mechelen. Hadden ze toch wel de afrit 'Machelen' genomen op de ring i.p.v. afrit 'Mechelen'. Die liggen vlak bij elkaar!
Toen ze zagen dat de kerktoren van Machelen toch niet zo 'enorm groot' was, beseften ze dat ze fout zaten.
Heb ook eens twee uur zitten wachten op ... jawel Engelsen die in Machelen zaten. Sindsdien zeggen we het er steevast bij !
@peter en koendv: lang leve de GSM en de GPS zeker :)
Mijn engelsen zijn er perfect geraakt twee weken terug!
More, more, we want more...

LOL

(Goe bezig, zenne)
Ik heb ooit aan de balie van toerisme twee Walen gehad die een straat zochten die wij niet kenden. Tot bleek dat zij in Machelen moesten zijn.
Ook leuk de Fransman die kwam reclameren omdat hij zijn (plat) water moest betalen in een restaurant. Uiteraard kennen wij bij ons niet degewoonte plat kraantjeswater te serveren voor nul de botten.
Of even de hilarisch de Fransen die in de tijd van de Franse frank aarzelden een prentkaart te kopen omdat die 10 frank kostte. Belgische uiteraard en geen Franse! Maar ja, even vergist. Die Fransen vertellen toch ook graag moppen over die domme Belgen? Dom?
Ah... ces Français...
Als wij gratis op hunne snelweg mogen krijgens ze van mij een gratis glaske kraantjeswater, beloofd