PARKing Day nu ook in Mechelen !!

met categorie:  
Parking Day !!
In de Verenigde Staten ontstond een aantal jaren door een groep actievoerders 'PARKing Day'. Ondertussen verspreidde zich dit de voorbije jaren ook naar andere steden wereldwijd. Op die dag (vast op 21 sept.) worden parkeerplaatsen omgevormd tot groene 'parkjes' in de stad. De actiegroepen willen zo ijveren voor meer groen in de stad en minder auto's.

Nooit meer zoeken naar een parkeerplaats in de stad ...
Lees snel verder !!!

PARKing Day op de Ijzerenleen op 22 sept (7->17h)
Afgekeken van de PARKing Day acties willen we op zaterdag 22 september 2007 een actie voeren om particulier autodelen in de kijker te zetten. Op de IJzerenleen zullen 4 parkeerplaatsen ingenomen worden van 's morgensvroeg (tijdens de markt) tot 17h. Drie van deze parkeerplaatsen zullen met grasrollen en wat planten omgevormd worden tot een parkje. Op de 4de parkeerplaats zal er een herkenbare deelauto geparkeerd zijn. Op deze manier willen we visueel duidelijk maken dat een deelauto gemiddeld drie parkeerplaatsen uitspaart.

15h - Ingebruikname voorbehouden parkeerplaatsen
De parkeerplaats waarop de deelauto staat zal bovendien ook tijdelijk gesignaleerd worden met een bord van een voorbehouden plaats voor autodelen. Op 22 september worden immers ook de voorbehouden parkeerplaatsen voor een aantal autodeelgroepen officieel ingebruik genomen. Op een persmoment om 15h zal de plaats op de IJzerenleen symbolisch in gebruik genomen worden. De echte plaatsen bevinden zich in de Bleekstraat, Jan Bolstraat en de Stationsstraat

Duurzaamheidmarkt (12h-18h)
In de namiddag wordt er in Mechelen ook een duurzaamheidmarkt georganiseerd. De actie van autodelen op de IJzerenleen is 1 van de mogelijke stops voor de deelnemers.

Kom jij ook ?
De ideale gelegenheid voor alle autodeel-geïnteresseerden.
Kopen jullie dan ook parkeerbonnetjes aan de automaat? Ik denk dat die van Vinci anders niet erg gelukkig gaan zijn ...
Die van Vinci kennende
gaat dat enorm vel geld kosten.
Zonder pardon.
Origineel idee. Ik ben benieuwd naar de reacties :-D
Peter, heeft jullie actie succes gehad?