Parkeren in Mechelen

met categorie:  We houden van onze stad, maar dat betekent niet dat we alles goed moeten vinden.
Af en toe een streepje kritiek houdt het bestuur wakker.

Het viel mij laatst op dat er in de parkeergarages aan de Lamot-site, de parkeergarage onder de Grote Markt en die aan de Veemarkt, een aantal plaatsen gereserveerd zijn voor andersvaliden die beschikken over een speciale parkeerkaart.
Fantastisch idee en schone geste van de parkinguitbaters, zou je zeggen, maar niets is minder waar.
Waar deze mensen in de gehele stad Mechelen bovengronds geen parkeergeld hoeven te betalen, klopt men hen ondergronds, als echte struikrovers, het geld uit hun zakken.
Je kan dan stellen dat ze maar bovengronds op de voor hen gereserveerde parkeerplaatsen moeten gaan staan, maar tijdens de manifestaties op de Grote Markt, zoals het jaarlijkse vuurwerk, maanrock, kermissen, zaterdagmarkten, e.a., worden de voorziene parkings ingenomen door kramen e.d.
Beste stadsbestuur en parkeergarage-uitbaters, deze mensen leven van een uitkering die stukken lager ligt dan een normaal inkomen.
Deze mensen gaan ook al eens graag naar een evenement en zijn meestal moeilijk te been.
Voor hen is het betalen van het parkeergeld, dat toch wel behoorlijk hoog is in onze stad, een behoorlijke hap uit hun zeer beperkte budget en voor de parkeeruitbaters en het stadsbestuur zijn die paar parkeerplaatsjes een te verwaarlozen iets.
Laat het gezond verstand en jullie hart eens spreken en herstel deze fout.
Wat denkt de Mechelaar ervan ?

Beter dat ze eerst de wildparkeerders aanpakken! vaak zijn de parkeerplaatsen bezet door auto's zonder parkeerkaart
Goed dat je dit probleem in kaart brengt, Jan; Ik wist niet dat dit de situatie was/is. goh..

@Driewielerke: ja, dit jammerlijke fenomeen is me wel bekend. Daarom vind ik ook de boodschap die bij sommige van die parking staat zo treffend: "als je mijn parkingplaats neemt, neem dan ook mijn handicap". (dat laatste wordt helaas nog te weinig gelezen!)
Degenen die op de blauwe plaatsen parkeren zonder reden en zonder kaart, kan men niet hoog genoeg beboeten.
Dat men iets heeft tegen gezag en daarom een bord negeert, kan ik nog een heel klein beetje begrijpen, maar zo'n parkeerplaats misbruiken, heeft te maken met disrespect voor de medemens.
Domheid is geen handicap en geeft geen recht op het gebruik van zo'n parkeerplaats.
Inderdaad, Jan !
Ik ben voor een beperkt aantal voorgehouden plaatsen voor andersvaliden in de (ondergondse) parkings. Maar ik moet zeggen dat parkeren voor andervaliden in Mechelen volgens mij wel meevalt. Een goede vriendin/rolstoeler vind toch meestal wel een plaatske in het centrum op een voorbehouden plaatske.
Euh, op de foto staat toch "parkeren vrij voor mindervaliden"??!! Met andere woorden: die hoeven toch niks te betalen op de voor hen aangeduide plaatsen?? Of ben ik nog niet goed wakker? :-)
In de ondergondse garages staan geen parkeermeters Metteko
@Metteko: mindervaliden mogen zelfs hun wagen op parkeerplaatsen zetten die niet voorbehouden zijn voor hen. Daarom dat er op de parkeermeters staat dat ze niets moeten betalen. Voorwaarde is natuurlijk dat er een gehandicaptenkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit ligt.
@Filip: Dat meende ik ook te mogen afleiden uit die vermelding op de parkeermeter. Dus misschen een goedbedoelde maar iets te voorbarige reactie Jan?
Nee hoor, Rudi, bij evenementen op de Grote Markt zijn de bovengrondse plaatsen in de korte nabijheid meestal bezet en de mindervalideplaatsen op de Grote Markt niet bereikbaar.
De enige toevlucht is dan de ondergrondse parking, waar de Mechelse regels van het gratis parkeertarief niet gelden.
Als het bovengronds kan, zou het ondergronds toch ook mogen gelden, vind ik.
Zoals je ziet heb ik de zaak eerst grondig bekeken, vooraleer ik ze aan de kaak stelde.