Nos Amis...

met categorie:  


De politie van Mechelen gaat op pad om te controleren of alle huizen in de stad huisnummers hebben. Een duidelijk nummer aan een woning aanbrengen is immers een verplichting. Vanaf dinsdag gaat de politie preventief optreden. Vanaf oktober worden er boetes uitgeschreven.
Het ontbreken van duidelijke huisnummers kan problemen geven voor de hulpdiensten, politie, postbodes en andere burgers. Wettelijk is iedereen verplicht om zijn woning of brievenbus van een huisnummer te voorzien.

Er gelden ook bepaalde regels voor. Zo moeten de nummers vanaf de openbare weg zichtbaar en leesbaar zijn. Ze moeten tenminste 6 cm hoog zijn. Voor appartementsgebouwen moet het eventueel toegekende bijkomende nummer op een zichtbare wijze op de brievenbus aangebracht worden. Het bijkomende nummer moet tenminste 2 cm hoog zijn.

De Mechelse wijkinspecteurs kregen van het stadsbestuur de opdracht extra aandacht te schenken aan de juistheid van de nummers. De bewoners van huizen waarvan het huisnummer ontbreekt, zullen hierover worden aangesproken. Ook zullen onregelmatigheden worden genoteerd en zal er preventief een gevolg aan gegeven worden.

Na een periode van actieve en preventieve opvolging, zal repressief worden opgetreden tegen burgers die niet over een huisnummer beschikken, wel met de nodige menselijkheid, aldus de politie.

(Het Nieuwsblad)
Vandaar dat ik post krijg voor straten in de buurt. er ontbreken huisnummers!
Bij ons zal het wel in orde zijn er hangt
2x ons nummer aan de deur.
indien wij een huisnummerwillen volgens de regels zou het stadsbestuur elke inwoner een moeten laten geworden.
Dithebben ze in de vorige jaren toch ook een s gedaan.
Wel, dat is tof, vorig jaar heb ik nog 145€ uitgegeven aan een uitgelaserde naamplaat, de nummer die erin staat is maar een 4 centimeter hoog.
Hopelijk blijft men 'menselijk'.
Verder heb ik eigenlijk maar één echte commentaar bij deze actie: kan dit niet zeer eenvoudig door de postbode gecontroleerd worden, EN...
Heeft De Politie Niks Beters Te Doen?????? Och ja, dat was ik vergeten.. echte gangsters zijn gewapend, als je daar een actie op toespitst zou je wel eens tegen een kogel kunnen lopen... dom van mij dat ik daar niet aan gedacht heb. Sorry!
@ St Netels: Dat vind ik nu ook sè - de postbodes of waarom niet de stadswachten kunnen dit toch ook controleren - en waarom onmiddellijk met boetes zwaaien ?
Wètte wa?
Aan de post op de markt : geen huisnummer 1 gevonden.
Aan het stadhuis : geen huisnummer
21 gevonden.

Straf hé!
Geen kommentaar zou Kamagurka zeggen
Freddy jongen,
wij zijn allang genummerd.
misschien kunnen ze Vinci Park inschakelen, terwijl ze foto's trekken van de auto's, tegelijkertijd foto's trekken van de huisnummers van het nabijgelegen huis.
Enfin, als er tegen niet-conforme huisnummers even hard opgetreden zal worden als ze destijds tegen de sluikstorters gingen doen... aan de hoop vuiligheid op straat te zien moeten we ons geen zorgen maken ( lacht hard )
Als ambulancier ken ik dit probleem maar al te goed.
Ok, je kan verder gaan op huisnummers waar er wel iets aangegeven staat, maar het zou toch sneller gaan moesten den mensen eens een cijferken tegen hun gevel hangen.
Zeg Netels, de vlijt en de precisie van de mechelse postbodes kennende zal er nogal wat gebeuren. Op nummer een krijgen ze dan reklamatie dat nummer 10 niet bestaat en de pv van dit jaar komt dan misschien volgend jaar. Neen dat is inderdaad het werk van de politie spijtig voor hen dat het schoon weer nu gedaan is, 't zou voor hen een mooi wandelingetje kunnen betekenen.
Over die huisnummers wil ik ook best wat kwijt. Officieel hebben wij nummer 4/002 en onze bovenburen hebbn 4/2 zelfde adres. Dit zorgt uiteraard voor grote verwarring !
@peter: Volgens mij is dat geen probleem zolang er ook maar duidelijk de naam van de bewoners staat. De postbode kan lezen.
Hoewel ik daar in het verleden sterk aan getwijfeld heb, toen ik regelmatig post van mensen in mijn bus kreeg die er totaal niet wonen.
Toen zei men me in het postkantoor dat de postbode enkel post in de bus mag steken waarvan de naam op de brievenbus staat. Anders moet de postbode dat terug meenemen en afgeven in het postkantoor. Bleek dat wij blijkbaar toen een minder happige postbode had die niet veel zin had om dan die brieven terug mee te nemen en ze dan maar in de brievenbus te steken.
Een duidelijk huisnummer zou spoedinterventies (MUG, brandweer etc.) een stuk vergemakkelijken, denk aan de mensen die in een stresssituatie bij nacht en ontij een adres moeten vinden.
Beboeten is een ander vehaal, bedeel anders huisnummerborfjes onder zachte financiële dwang zou ik zeggen.
De postbodes moeten post bedelen, de politie moet toezien dat de wet wordt nageleefd.
Wettelijk is iedereen verplicht om zijn woning of brievenbus van een huisnummer te voorzien. Dus .... is dit voor de politie.
En zoals hierboven gezegd is dit geen slecht idee.

@Filip: Onze postbode kan lezen maar die trekt zich daar ook nougabollen van aan zenne. Als die het nummer niet kan lezen of het lijkt een beetje (een héél klein beetje is al voldoende) op het onze ... mogen wij voor postbode spelen.
Mijn postbode stak ooit de post in de verkeerde brievenbus, hoewel mijn naam duidelijk op de bus stond. Toen ik hem dat op een dag weer zag doen en hem erover aansprak, dan zei hij dat hij op de busnummers lette. En als er geen busnummer hing, dat ik dan in fout was en dus niet mocht reclameren. Dus euh ... het hangt duidelijk af van postbode tot postbode.
@Katrientje: Ik denk dat de hoge werkdruk de facteurs parten speelt.
Tegenwoordi krijgen ze een scherpe tijd om hun ronde af te werken en hebben ze geen tijd meer om nummers of namen te zoeken.
Vroeger was de facteur een graaggeziene vriend aan huis, die aanbelde om de post af te geven.
Hij mocht binnen bij de mensen, dronk een taske koffie of een druppelke en deed een babbeltje.
Voor oudere, alleenstaande mensen was de facteur een welkome gast, want zo hadden ze iemand om hun hart teen uit te storten.
De facteur van toen wist alles van iedereen.
Zijn sociale functie is volledig de kop ingedrukt door de commerciële belangen.
Men bespaart bij De Post blijkbaar liever op het voetvolk zodat er meer centen overblijven om de topmanagers degoutant hoge weddes te kunnen geven.
Ik krijg ook regelmatig de verkeerde post in de bus, meestal verkeerde nummer en ook verkeerde straat ( Leiestraat - Leliestraat ). Vroeger speelde ik nog voor facteurke maar dat ben ik ook beu geworden uiteindelijk en tegenwoordig kieper ik het gewoon in de vuilbak.
@sint: je kan ook gewoon als je je postbode ziet langskomen, de brieven aan hem meegeven.
Moet je ze niet in de vuilbak gooien en dan krijgen de mensen toch hun post.
Ik krijg ook geregeld post voor een ander: wel het juiste huisnummer, maar een verkeerde straat. Ik schrijf er dan op "verkeerd besteld" en steek het gewoon terug in de postbus.
Toen ik nog in Mechelen in de Hoveniersstraat woonde, kreeg ik regelmatig post voor de Hoviusstraat.
Maar net zoals velen tegenwoordig niet meer blijken te kunnen rekenen zonder het gebruik van een calculator, waren er wellicht ook die niet meer konden schrijven. Je zal in een postkantoor maar aan een hels tempo manueel "den tri" doen en als er dan nog wat onleesbare adressen op de brieven staan is de vergissing snel gemaakt.
Anders is het natuurlijk als het duidelijk een volledige incompetentie van de facteur in kwestie betreft. Zo kreeg ik hier in Schiplaken een dikke tien jaar geleden in de Rubenslaan post voor de Terlindenlaan, terwijl die van de Terlindenlaan dan weer zijn briefwisseling naar de Conciencelaan zag verdwijnen ... En dat was verre van éénmalig. In den beginne bracht ik de brieven nog zelf naar de juiste bestemmeling, maar omdat die situatie naar mijn zin iets te lang bleef duren gooide ik die post gewoon in de brievenbus. En na een redelijk pikante brief aan de Gewestelijke Postdirectie Leuven was die situatie ineens opgelost.
Al de foutgeposte brieven die hier binnenkomen zijn machinaal verstuurd, dwz dat ze geprint zijn en dus niet bepaald onduidelijk geschreven. De postbode zelf krijg ik nooit te zien, ik werk ook overdag.
Om te vermijden dat pakjes die ik bestel via ebay en andere sites in de Leliestr. ipv de Leiestr. terechtkomen laat ik ze gewoon naar mijn moeder opsturen, die woont in Katelijne, of mijn vader in Brussel, en daar werkt de post blijkbaar perfect.
Als het aan de gestegen werkdruk ligt, waarom hier dan wel en daar niet?
The Post works in mysterious ways....