Mechelen viersterren-stad!

met categorie:  
Tussen al de mooie foto's van het Fata-Morgana-spektakel in Tivoli, van verschillende Flickrfotografen, pik ik graag dit plaatje van Patrick Leeuws uit...
De Malinwa en de Racing, broederlijk verenigd...
Mooi toch!
Mechelen kan zalig zijn...


(foto: Patrick Leeuws)
BRAVO MECHELEN!
Het was gisteren onbeschrijfelijk tof en zelfs de weergoden waren Mechelen goed gezind !
Jan, kunnen we deze niet inkaderen ?
De RAcing en de Malinwa door die kleine gasten vond ik echt super. Een voorbeeld voor de volwassenen.
Een tof feest, ik heb het even meegemaakt, toen gaan gidsen, maar ondanks het missen van één ster : goed gedaan, we moeten niet beschaamd zijn. Toen ik in de loop van de week wat zicht kreeg op de zaak via sommige organisatoren was ik er echt niet gerust op.
Proficiat Mechelen ! Tiens Rudi, ben jij ondertussen belleman geworden ? Promotie ? :-)
Die gebodypainte madam mocht er toch wezen ze
http://flickr.com/photos/99...
@peter Nee, ik was belleman ad interim, daar Swa, de echte dus, zaterdagmorgen op reis vertrok. Ik had voorgesteld dan maar Keizer Karel de zaak te laten aankondigen, maar het moest de belleman worden. Ik heb dus Swa zijn mooie uniform geleend en de bel gaan luiden. Plezant hoor.
Wat betreft die 500 toeristen. Moesten jullie twijfelen aan de moeilijkheidsgraad van de opdracht: 500 toeristen komt overeen met op elke trede van de trap van de St Romboutstoren één toerist (dan zij er 514) Duidelijk?
Daarom, niet beschaamd zijn.
Ter info: de Mechelse Fata Morgana-aflevering werd bekeken door 804.891 kijkers (34,73 %) met een waardering van 7,81 op 10.
Een mooi reclamefilmpje voor Mechelen en 't heeft niet veel gekost aan de stad.
Die beelden van de toren met de mooie blauwe en paarse lucht waren schitterend ! Nog van dat !
[Offtopic] Vanmorgen hadden we twee Candese gasten die onze Vlaamse kunststeden gaan verkennen vanuit Mechelen. Ze zeiden: "Hadden we geweten dat Mechelen zoveel te bieden had dan hadden we zelfs wat meer tijd uitgetrokken om deze stad te bezoeken ! We dachten hier te logeren, gewoon omdat we dan snel in Brussel, Antwerpen en Gent zouden geraken."
@MarcVC : Foei, jij bent nog niet zo lang getrouwd en je bent de menu al aan 't bekijken.
Floote en in a anne kloppe moette ga doon :-)
bwa na 9 jaar samen mag je kijken, ge hebt ogen voor iets ge ;-)
proficiat aan allen!
Gymicko,bedankt voor de lyrics van het liedje 'fiest in 't Stad'nu kan ik dat ook leren,maar ik ben bang om het te vermoorden,want ik ben giene goeie zinger.Ik vind de lyrics echt plezierig om te leize,Wie heeft die opgemaakt.
Gymicko,bedankt voor de lyrics van het liedje 'fiest in 't Stad'nu kan ik dat ook leren,maar ik ben bang om het te vermoorden,want ik ben giene goeie zinger.Ik vind de lyrics echt plezierig om te leize,Wie heeft die opgemaakt.
PS,dat is den eerste keer dat ik de Malinwa en den Racing hand in hand gezien heb.(echt mooi)
Fiets even naar http://www.nitespirit.be om meer te weten over de groep en wie het lied geschreven heeft!
een gebodypainte Rudy zou nochtans ook niet te versmaden geweest zijn :-)
Oei Roger, gij krijgt rare goestingen, zenne.
Geef mij dan maar die gebodypainte madammen :-)
[Offtopic] Zaterdagmorgen hielp ik twee Franse toeristen de parkeermeter vinden op de Korenmarkt :-) en ook zij waren blij verwonderd over Mechelen. Ze waren hier vrijdag - na een dagje Brussel - toevallig aangekomen, enkel om te overnachten, en vonden onze stad zo mooi dat ze besloten hier wat langer te blijven. Heb ze dan maar meteen wat wegwijs gemaakt....
Goed gedaan Chrisje !
En wie zegt er dat die belleman niet gebodypaint was, Roger? Dat was de enige manier om aan zijn uniform te geraken.
En blijkt Roger zich nu plots toch wel te outen zeker! :-)
Even een hilarisch verhaal. Ik had gisteren Vietnamese professoren te begeleiden in Mechelen. Die mensen waren erg geïnteressserd en de meest geïnteresseerde had de stad het weekend al verkend. Tot hij me vroeg het "child monument" te zien. Ik dus naar het gedenkteken van de vermoorde en verdwenen kinderen. Neen dat was het niet : "the child that pisses" wou hij zien. Maar dat is in Brussel (mannekes Pis dus) moest het zijn. Enfin het is opgelost : ik heb ze dan den Opsinjoor getoond en dat was ook een schot in de roos. Foto van het beeldje en foto van de pop uit het toerismehuis.
Het bedrijf (Tibotec) waar ze te gast waren zou hen 's avonds naar Brussel (Atomium) en Manneken Pis brengen. . En tenslotte een pint gedronken op een terras.
Om dan twee van hen naar het station te rijden om ticket te kopen voor Düsseldorf. Jullie zien, gids spelen kan enorm gevarieerd zijn.
Enne.... ere wie ere toekomt : perfecte service in het station : tickets, time tables, reserveringen op de internationale treinen in België en de intercity Keulen-Düsseldorf. Alles perfect geregeld. Ik hoop nu alleen maar dat ze de stations herkennen en de overstap tijdig doen...
@rudi: Was hun Engels ok ? Waarschijnlijk wel he ?
@ Rudi :
Wat we hier op den Blog nog nodig hebben is een rubriek met Anekdotes (of misschien een Mechelse Kolderrubriek).
Jouw verhaal over "The Child that pisses" kunnen we gebruiken als Opener...

LOL
@peter: dat Engels was nu ook niet de top hoor, want anders had ik dat verhaal over dat child wel anders begrepen. Maar omdat die man al enkele keren door Mechelen gewandeld had stond ik op het verkeerde been, omdat ik dacht dat hij dat monumentje al gezien had en zich afvroeg wat dat was...
Anderzijds was diezelfde man echter goed beslagen in het Duits en had hij snel door dat Vlaams en Duits dicht bij elkaar lagen. Enne... Urquell is in Vietnam niet onbekend want toen zij de kaart van die nieuwe Lounge (vroeger Torenhof) bekeken zagen zij de foto's van Urquell en iedereen besloot dat te nemen. Maar dat de grootste brouwerij ter wereld Belgisch was, wisten zij ook. En... verwonderd dat er hier niet te veel massage te krijgen was, tenzij die met een reukje aan. Een harde massage met de voeten etc... was zeer ontspannend na een harde werkdag en scheen in Vietnam heel normaal (en niet sexueel getint zo te horen, enfin weet ik veel...)
Vers van de pers: ik verneem net van dat de mensen van Fata Morgana verleden zaterdag nog gevraagd hebben aan de Inno om affgiches te mogen komen hangen en dat dit geeigerd werd omdat
" WE NIET KUNNEN TOELATEN DAT ER ZO KLANTEN NAAR TIVOLI GAAN"

Een staaltje van de menataliteit van sommige zaken....
F... the Inno zou ik zeggen
Hoe oud is den Inno feitelijk en is er een verband met den Innovation van Brussel die toen is uitgebrand ?

Misschien weet onze Louis/Shashi daar meer over.

En zou hij ook meer weten over de Cinemakes die toen in den Bruul en overal in het Stad gevestigd waren ?