Mechelen toen

met categorie:  
Onlangs kocht ik een krabbiljet in het geboortehuis van Herman De Coninck en 't was of ik terugstapte in de tijd. Als kind mocht ik van Hermans strenge mama in de boeken komen lezen, zomaar voor niks. Herman en ik hadden een gemeenschappelijke neef en dat effende voor mij het pad om gratis mijn leeshonger te voldoen. Het deed mij eraan denken dat ik samen met Herman en zijn zus aan de kindertafel zat bij de plechtige communie van mijn neef en dat ik later mezelf en Herman terugvond op een klasfoto van het Sint Romboutscollege 6de latijnse. Onze titularis was toen Paul Van Steen, frisgewassen van het seminarie, hij was de opvolger van 't Schaap. Op die foto stond ook Walter Jaspers, de latere clubdokter van de Malinwa, Vanhoogenbempt, Willio, Van Craen, Jeurissen, Vandaele... e.a. Op de achterkant van de foto heeft iemand de namen willen schrijven maar heeft het om een of andere reden opgegeven.

Zijn er onder de Mechelenbloggers mensen bij wie een belletje gaat rinkelen van herkenning?
Laat iets van je horen!

Tussen haakjes, ik heb met dat krabbertje niks gewonnen.
Over welke jaren spreek je, Herman ?
Ik denk dat mijn noenkel zaliger van die periode moet geweest zijn: Paul Bellens. Weet zeker dat hij in 't college naar 't school ging, en hij was een stukje ouder dan mijn ouders (die zelf van 1946 zijn), dus dat moet ongeveer kloppen.