Mechelen is een FairTradeGemeente!!!!

met categorie:  
Mechelen voldoet aan de zes criteria om FairTradeGemeente te worden en heeft de felbegeerde titel op zak!
Verkocht

De officiële uitreiking vindt plaats op zaterdag 22 september in Perron M.
Om 19.30 uur heet de trekkersgroep van "Ik ben verkocht" iedereen welkom. Aansluitend volgt de officiële uitreiking van de titel "Mechelen FairTradeGemeente" en bedanken we iedereen die geholpen heeft om de titel te bemachtigen.

Vanaf 20.00 uur starten we met de gratis vertoning van de film Black Gold. Deze reportage is een absolute must voor iedereen die een warm hart heeft voor Fairtrade.

BLACK GOLD (VK/USA, 2006)
We doen een pakje open, nemen er een paar schepjes uit en drukken op de knop. Koffie en koffie maken zijn in onze westerse wereld zeer vanzelfsprekend. Maar voor we dit zwarte goud kunnen consumeren is er al een hele weg afgelegd.
Black Gold toont ons hoe koffie een belangrijk beursproduct is, hoe sommigen er een hechte band mee hebben, maar vooral hoe men in Ethiopië - hét koffieland bij uitstek - probeert te vechten voor een eerlijke koffieprijs. Black Gold is een mooie snapshot van de hedendaagse koffiewereld, zonder belerende ondertoon of harde sneren aan het adres van multinationals.
Een eerder serene schets voor iedereen die wel eens geniet van een kop koffie.

We bieden deze filmvertoning gratis aan. Inschrijving op ontwikkelingssamenwerking@mechelen.be of 015 29 83 54.

Nadien is het tijd voor een over(h)eerlijke receptie en vanaf 22.30 uur gaan we van start met een spetterende "Ik Ben Verkocht Fuif" waar iedereen van harte welkom is.
Belachelijke "onderscheiding".
Mechelen is een stad.
Kan zijn...
maar in deze materie is de inhoud belangrijker dan de titel...
Wij doen graag mee ... Luna Luna is verkocht !
Nou, ik heb de criteria er eens op na gelezen en veel heeft dit toch niet om het lijf. Image-building dus, als gemeente.

Een andere klucht is die Florale beblooemingsprijs waar de stad Mechelen naar vist en waarvor het geëerde college van burgemeester en schepenen niet op een miljoentje meer kijkt om nog een paar bloembakskes te veel ergens neer te droppen.

"We gaan voor goud" roept Bartje S dan in het gemeentelijke propagandablaadje..

Nou, als ge de erelijst van de Florale-prijs bekijkt (allemaal dorpen) en als ge de jurysamenstelling (bloemenverkopers-lobbyisten) bekijkt dan moet ge concluderen dat Mechelen daar beter niet aan mee zou doen.

Ach ja, we zullen zilver halen, weet ik. Iedere deelnemer krijgt immers een eremetaal. Wie niks doet heeft brons, wie iets doet krijgt zilver en wie iets goed doet krijgt goud. Zo marcheert dat.

In het gemeentelijk propagandablad zal dit uiteraard vertaald worden als "Mechelen strandde op de tweede plaats". Lachen!
Mechelen heeft er wel een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is ook dat laatste criterium gehaald.

Laatste keer dat ik mee zoende voor Mechelen als fair trade gemeente, konden ze zelfs de supermarkt Match overhalen.

Nu nog die andere supermark(t) ;)
:-)
Wij zijn verkocht hé, Walter!
Schitterend toch dat Mechelen zich solidair toont met de mensen die overal in de wereld de grondstoffen produceren voor onze eerlijke dranken, chocolade enz; Ik ga zeker naar het feest op 22.09
Zonder afbreuk te willen doen aan het evenement : 'k Was er bij er op de heuglijke fuif en zocht naar een duidelijke verwijzing naar de Mechelse handelaars die evenzeer meehielpen aan fair-trade-ontwikkeling.
Die van Ben&Jerry's stonden er in ieder geval een beke bij (met hunne stand) en keken er naar. 't Is ne privé-multinational, maar evengoed fair-trade als NGO's.
Roosje (VA) : ik heb je gemist, ik geef toe dat ik vroeg naar huis ben gegaan.