Mechelen ademt

met categorie:  
Steeds meer word ik door kennissen van buiten Mechelen aangesproken over de positieve revival van onze stad. Men zegt me dat Mechelen mooi geworden is en aangenaam om er rond te kuieren, dat de stad uit haar cocon van provinciestad aan het kruipen is en internationale allure begint te ademen. Een plek waar men dat tamelijk sterk ervaart is de Vismarkt en de Lamot site, een volgens mij zeer geslaagde evolutie, ik ben als kind nog aan de hand van mijn moeder met een emmertje, vanaf de hoek van de Hazestraat, mosselen gaan halen op het bootje aan de Kraanbrug. Ik heb de ganse gedaanteverandering meegemaakt en trots dat ik een Mechelaar ben.

Mechelen dat een tijdje in coma scheen te liggen ademt weer volop !
Hallo Herman, welkom op deze blog !!
Welkom, Herman. En ja, je slaat meteen spijkers met koppen, voor zij die al fiere Mechelaar waren, zijn dat de laatste jaren méér dan ooit, want zoals je zegt: deze stad (her)ademt !

;-)
Ik kan me heel erg vinden in jouw stukje Herman!
Welkom als blogger!
(ben jij Herman Muyldermans van Coloma? -
als dat zo is, dan kennen we mekaar natuurlijk....)
Gelukkig maar, want 't stad was op sterven na door.
Nu begint er stilaan weer leven in te zitten.
Als we nu allemaal nog leren om normaal met elkaar om te gaan, kan Mechelen weer een veilige en bruisende stad worden, waar iedereen happy is.
Met een bekke gooeie wil gaat da zeker lukken.
Welkom, Herman.
Lang geleden, toen de hele familie nog in 't Stad wonen kon ge nog mosselen krijgen in dat etablissement tegenover de Gouden Vis. Er was daar toen, geloof ik, zo'n soort verhoogd platform waar me camion toen de mosselen kwam leveren.
En ne kilo mosselen werd zo in uw boodschaptas of plastieken zakske gekieperd.

Times, they are a'changin...

PS : Is er al een idee wat ze met dat etablissement tegenover de Gouden Vis van plan zijn ?
Die poort is altijd dicht en onlangs hebben ze daar een blauw kleurtje opgespoten (Zie foto's van oa Jans op Flickr)...
Welkom Herman en met wat goede wil geraakt een mens ver.
Denk je niet dat dat etablissement over de gouden vis gewoon van de Casa van op de IJzerenleen is ? Vroeger behoorde het in elk geval aan het grootwarenhuis (Nopri?) dat in de 60-jaren geopend werd op de IJzerenleen.

Het pand rechts daarvan is echter interessanter. Het nu grijze krakkemiekige gebouw met fluorode ornamenten was ooit een viswinkel (was dat nu Verberckmoes?) en tijdens een recente tentoonstelling van het werk van Geudens in die galerij in de St.-Jansstraat was daarvan een schilderij te zien. De dienst monumentenzorg heeft van dat schilderij foto's genomen om die eventueel te gebruiken als info voor een mogelijke restauratie!!! Dat zou nog eens mooi zijn want,
Nu even wat reclame voor mijnen eigen winkel, op blz 96 van mijn heruitgegeven boek heb ik een foto daarvan laten afdrukken, zo schoon vond ik dat.
Daarmee weten jullie ook dat het in de boekhandel ligt, volgende week vrijdag is er een voorstelling in het stadhuis. Jullie zullen er wel over lezen ...
En niks houd jullie tegen om gewoon eens te gaan neuzen in de boekenwinkel. Kost niks.
...dan ga ik morgen spoorslags naar de boekhandel om dat boek aan te schaffen...
Van de eerste editie heb ik zelfs 2 exemplaren (eentje gekocht, en eentje gekregen als prijs in de fotowedstrijd 'Thuis in de stad'...).
Ik ben benieuwd naar deze nieuwe uitgave.
Er staat ook een knappe foto in van de nachtelijke Hanswijkkerk van onze Flickrvriend Koinsky..., meen ik te weten...
KLopt klopt JanS, en nen dikke proficiat Rudi. Ik weet dat boeken schrijven veeeel tijd kost, en het is een prachtexemplaar geworden !
Inderdaad een prachtexemplaar...veel mooie foto's - het ligt te blinken op onze salontafel ! Proficiat Rudi !
@Jan, en ik dacht dat de expoafdruk uiteindelijk terug in mijn handen zou terechtkomen.

Maar niets is minder waar, een zekere Marc ging met bieden gedreven net even verder. Niet erg hoor, met veel plezier trouwens, ten minste als het ook op een mooi plekje terechtkomt :-)

In ieder geval heeft ook Oxfam een extra steuntje gekregen.
Ja Frank
het was dan ook een erg mooie foto he.
Met dank voor de complimentjes
Deze namiddag moest ik voor andere zaken in 't stad zijn, en ben ik eindelijk mijn bestelde boek van Rudi De Mets gaan afhalen. Het is inderdaad heel mooi en interessant met prachtige foto's.
Proficiat Rudi!
Nu moet ik alleen nog de tijd vinden om er af en toe in te lezen, hé.