Mechelen SPAMt ;-(

met categorie:  
Zoals menigeen zelf al ondervond/ opmerkte, is het de laatste tijd weer een ware pest: SPAM berichten op Mechelen Blogt. U kent dat wel: "hey, cool site", "Great site, .." en dan verder onzin.

Zij die zelf "actief" bloggen kunnen zélf via de Admin-pagina's, waar ze ook hun blogberichtjes plaatsen, de SPAM weghalen. Ondergetekende heeft vanmorgen ook weer een hele resem berichtjes weggesmeten...

De SPAM-berichten verwijderen, dat doen wel meer bloggers onder ons, zodra ze die miserie weer zien verschijnen. Ja, toch?
Maar hopelijk wordt er een oplossing gevonden om dergelijke rotzooi te bannen uit MB, zonder vrijwillige 'menselijke tussenkomst'

Blijkbaar is het voor de "Spammers" ook komkommertijd, want ze zijn dezer dagen nogal talrijk met hun berichtjes. (lacht)
Ik heb 3 van die krengen weggehaald...

Het is heel simpel !
Ik verwijder ze ook af en toe, maar het blijft een 'pest'.
Gelijk heb je Markec. Er staat een spamfilter op MBLogt ... Maar misschien moeten we die wat straffer afstellen he ...
@Gimcyko/ Koendv: jaja, zoals ik al schreef: ik twijfel er idd. niet aan dat de bloggers die dat technisch 'kunnen', idd, de berichtjes verwijderen!

't is inderdaad, heel simpel, Gimcycko..

Maar Koen stelt het heel treffend: een ware PEST dat is en blijft het (vooralsnog)...
@Peter: idd. misschien kan dàt al een en ander oplossen he.. laat ons bidd.. erh. Hopen ! ;-)
Wil dan eens beschrijven hoe je die dingen wegdoet, of is dit inside information alleen bedoeld voor echte computerfreaken en worden de anderen maar beschouwd als onwetenden, want zo komt dat gemeesmuil bij mij een beetje over. Ik kan de afzenders blokkeren maar dan vrees ik dat ik mechelen blogt blokkeer of voor de rest gewoon definitief verwijderen. Deel uw ervaring met derden aub Gymicko en c°
Je gaat naar Admin - Klik op Reacties - Vink de Spam aan en onderaan Verwijderen kiezen en Bevestigen...

Misschien een "If...Then"-commando inbouwen. Omdat de Spammer blijkbaar een soort robot is, die iedere keer begint met dezelfde zin, zoiets in de trant van...

If : "Cool Site, thanks..." Then Delete Reaction of zoiets...

Just an ID uit mijn tijd van Basic op de Commodore 64.
@Rudi: goh, waarom zo gepikkeerd? 'gemeesmuil'?... amai... Ik wou met mijn post alleen maar duiden dat die Spam-berichten een pest zijn, en dat helaas, ook al is er een filter, enkel zij die zelf blogartikels plaatsen dat kunnen verwijderen, met tegelijk ook oproep dat te doen...

Uitleg geef ik grààg, maar ik zie dat Gimcycko me al voor was. Waarom meteen zo negatief ervan uitgaan dat het om inside-informatie gaat voor computerfreaks...

Enfin, hopelijk wordt je wijzer uit Gimcyko's uitleg: anders stuur me (markec@telenet.be) gerust een mailtje..
Hier zie, ik heb al meteen kunnen oefenen :-))
@Katrientje: ah goed!
markec, ik ben toch wel een brave hè, heb nu toch ook maar m'n foto's op flickr gefl*rd :-)
(dank u Peter) ;-)
Wow, Tof Katrientje !
Ik probeer het ook regelmatig op te volgen en de spamberichten direct te verwijderen.
Ik heb wel al gemerkt dat ze meestal in de nachtelijke uren opduiken bij ons want dan zullen ze ginder in Amerika het actiefst zijn (het is daar dan dag natuurlijk).
Ziezo, ik heb ook nog maar eens een spam bericht verwijderd.

@Katrientje, waar zijn uw foto's dan te vinden?
garda, ik heb ze de tag mechelen meegegeven, maar ik snap niet waarom je ze zo niet kan vinden ... Nu staat er wel bij de faq dat als zoiets voorkomt, het tussen de 24 en 48 uur opgelost moet zijn (dus wel te vinden), dus probeer ik nog maar wat geduld te hebben ;-)
Beste Markec, sorry, maar het kwam zo over van "allen echte computerfreaken zullen dit als kinderspel beschouwen" Verkeerd geïnterpretteerd zeker?
In elk geval ik heb de raad van Gymicko gevolgd en er eentje verwijderd. Waarvoor mijn dank Gymicko. Verder is het misschien nog max. 48 wachten op een straffere spamfilter zeker?
Dus... sans rancune?
Ik heb de spamfilter terug er op gezet ...
Goed zo Peter... thanks
@ Rudi : Mechelaars moeten elkaar helpen. Daar worden de Mechelaars alleen maar slimmer en beter van. Die sinjoren blijven niet lachen met ons, zenne...

LOL
Jokke, 'k em er à uîtgebonjourd.
Voilà, 't is nu 01u00 en ik heb 14 van de spammen eraf gesmeten.
Ik merk op dat het uur op de blog een half uur achter gaat.
Ik weet niet welke filters de site gebruikt om spam te verwijderen, maar het is zoals Gimycko schrijft: men kan selecteren op bepaalde woorden om die shit de toegang te ontzeggen, zoals "cool site", wat steevast schijnt terug te komen .
Jos, "Ik merk op dat het uur op de blog een half uur achter gaat"..
Da's toch niks! Dan kunt ge wat langer opblijven (LOL)
is er (ik ben wel geen expert) geen mogelijkheid om als je berichten post, telkens een bepaalde combinatie letters en cijfers die niet herkenbaar zijn, te moeten intikken, die door de robots niet herkend wordt? (meestal raar gevormde letters en cijfers die moeilijk te lezen zijn).
We hadden ook dat spamprobleem in het gastenboek vd zolder, en dan heeft mijne specialist er zo'n beveiliging bij gezet.
ik weet niet of dat hier mogelijk is, maar ik weet wel dat dat voor slechtzienden een probleem kan zijn ;-)
Ik wist niet dat wij dat zelf konden doen markec. Bedankt voor de tip, m'n eerste opkuisactie was een succes.
de aangepaste spamfilter schijnt toch ook niet perfect te zijn want ondertussen heb ik al zo'n 10 spammails binnengekregen.Enne... waar kan ik dat if...then commando intikken of moet dat gebeuren op de blog zelf?
Zulke vragen krijg je nu éénmaal met computerdebielen, sorry?
@ rudi : Het idee van de If...Then kunnen we beter overlaten aan de programmeurs van deze (en gene) blog. Het zijn ComputerTovenaars die diep in de spelonken van de Software duiken om zulks tot stand te brengen. Een fotootje bewerken en uploaden, een tekstje aanmaken en een kleurtje geven of een tekening maken met een Tekenprogramma, tot daar aan toe. Maar ingrijpen in Software is echt meer iets voor ComputerNerds en dat ben ik (en de meeste mensen) niet. Dus hopelijk is hier ergens een bereidwillige en deskundige ziel...
@Rudi: op de Admin pagina kan je een de hokjes voor de ergerlijke spamberichten aanvinken. Vervolgens kan je onderaan ze allemaal verwijderen, op de volgende pagina bevestig je dit dan, en dan keer je terug naar de blog. De berichten zouden dan weg moeten zijn...
Maar als het niet lukt, geen nood: er zijn genoeg andere bloggers om die TROEP (want dat is het) wég te klikken...

Mocht de filter nu echt alle SPAM tegenhouden, het zou natuurlijk VEEEEEL beter zijn he....
Even terzijde, een zeer goede spamfilter voor thuis kunt ge gratis downloaden op http://www.spamihilator.com
Bedankt voor de tip Bob
Aan iedereen hier. Het afstellen van een Spamfilter is niet zo simpel. Weet je nog dat hier vroeger serieus werd geduveld over reacties die niet aanvaard werden omdat ze als spam werden aanzien ? En dat is erg ambetant !

Reactie hierop is de Spamfilter iets minder streng zetten. Nu hebben we het omgekeerde effect, er komt te veel spam door, maar ik hoor niemand nog klagen dat hij het een of het ander niet kan posten.

Enfin ... zo blijven we bezig natuurlijk :-)
Zojuist 14 spammetje laten verdwijnen.
Er is in elk geval veel beterschap en ik vermoed dat de providers serieuze stappen hebben ondernomen, want waar ik vroeger zowat 30 spams per dag ontving, zijn het er nu nog slechts enkele per maand.
Peter, een inlog-vraagje: als ik via M-blogt zelf wil inloggen (dus onderaan de pagina) en een reactie typ, krijg ik telkens de melding dat ik een andere naam moet nemen want Katrientje is al genomen. Ik moet dus echt telkens via de admin-site inloggen als ik een reactie wil posten.
Ligt dit aan mij (ben ook geen computer-weet-al) of is dit normaal?
Best *helemaal* onderaan de pagina inloggen met je gebruikersnaam en paswoord. Dus daar waar staat:
<QUOTE>
Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
</QUOTE>
NIet daar waar staat:
<QUOTE>
Naam:
E-mail/HTTP:
</QUOTE>

Hopelijk helpt dit.
neeje, dat deed ik en dat gaf dat probleem (dus niet meer in het wit zeg maar, maar in het bordeau veld)

maar breek er je hoofd niet over, doe ik ook niet ;-)
voilà, ik heb juist weer enkele spamberichten verwijderd!
Het lijkt wel een sport! :-))
... en ik ook nog eens drie, Garda ;-)

Ja, Katrientje: 't lijkt hier wel de wedstrijd "om het eerste Spam verwijderen" ;-D
ha! ikke ook weer ene! :-)))
(om in de running te blijven he) ;-)
Haha, dat is goed, hé. Ieder om de beurt!

@Katrientje, maar hoe zit dat nu met uw foto's?
De foto's van Katrientje staan gewoon op flickr.:

http://www.flickr.com/photo...
@Markec: Ja, bedankt,nu heb ik ze gevonden, maar gisteren was de naam Katrientje op flickr.com nog onbekend ;-(
Mooie foto's Katrientje, maar die foto van de "fonteynbrug" is er één van de HOOGbrug. Sorry de stadsgids kan het weer niet laten, enne... weer een Carolus verdiend in het Ankertje!
CU
Rudi, ik ben ooit eens zo .. .euhm ... "van de wereld" geweest dat ik toen we over de fonteinbrug liepen vroeg "wat doet de hoogbrug hier? die hoort ginder!" ... en sindsdien gooi ik ze dus steeds door elkaar ....

maar het is aangepast zenne ;-)
Zal eerstdaags een mooie foto van de juiste fonteinbrug maken en er bij zetten. Mag ik die dan Hoogbrug noemen? :-)))

Als we elkaar nog lang blijven mislopen ... loopt seffes de rente nog op tot een vat in plaats van een pint!! :-))
geduld Katrientje, vanaf september start de naseizoen van de plezante wandelingen, tijd genoeg om elkaar te treffen in het Ankertje... Een vat zal dus wel kunnen.
hahaha! Dat zal dan daarachter een héél plezante wandeling worden! :-))
't is vandaa weer erg met de SPAM zenne...
Ik zit hier nu al den hele middag van die rotzooi weg te klikken.... dan ga ik een halfuur later weer de blog op, staat het wéér vol rommel ;-(

Hopelijk vinden we er toch iets op, want het is geen werk zo !!!
@Katrientje én Rudi mag ikke mé heulpe an da vat?
Inderdaad Markec: 't is de laatste dagen héél erg met de SPAM op Mechelenblogt!
Ik klikte alleen gisterenmorgen al, 48 (!) spamberichten weg...
En dat gaat dan maar voor één dagmoment waarover ik spreek.., en alleen dan nog door mij...
Allez het spammen is weer begonnen, effe meecontroleren aub
Lieven... ik heb deze namiddag nog bijna niet anders gedaan dan Spamberichten verwijderen ;-(
Het is inderdaad weer "bezig"...
Stilaan tijd voor de nieuwe blog?
Van zodra mijn pc terug in orde is, zal ik ook meehelpen met het bestrijden van de spamberichten.

Zag je ergens (vermoedelijke) spam?

Advies [momenteel als voorstel voorgelegd aan webmasters]:

1) Reageer vooral niet in die rubriek. Ook geen gewone reacties meer toevoegen! Want die worden achteraf gedetecteerd door de spammers en betekenen dat hun spam allicht gelezen werd; dat lokt nog meer spam uit.
Indien de rubriek actueel nog zeer actief is, kan de blogger die de rubriek begon een nieuwe rubriek met zelfde titel doch toegevoegd 'bis' opstarten. Dan zullen ook andere bloggers die allicht opmerken en daar verder gaan.

2) Klik nooit op een (blauwe) link van een mogelijk spambericht, ook niet op de 'gebruikersnaam' want die gaat naar de spamsite en niet naar een gebruikerspagina op ons blog. Bij een ingelogde bekende gebruiker staat geen '(niet gecontroleerd)' achter de naam en is die link O.K.

3) De url (het Internetadres) van een link kan je uitlezen in de statusbalk (als je die hebt 'aan' staan) van je browser. Maar bedwing je curiositeit en vul die url ook nooit ergens anders in (zoals in een aparte browser en/of op een andere PC). Want de spamserver houdt bij op welke blogsite hij net die bepaalde link had achtergelaten, zodat elke 'hit' op die url geteld wordt als spam op ons blog die effect had! Dan staat ons nog meer spam te wachten.