Help jij mee aan een stukje van de OXFAM puzzel ?

met categorie:  
Dit bericht vond ik de moeite waard om wereldkundig te maken:

Puzzel

Wellicht klinkt de naam Oxfam Wereldwinkel Mechelen u niet vreemd in de oren. Uiteraard verheugt ons dit want ondertussen zijn wij reeds 35 jaar actief in het Mechelse met een dynamische groep van om en bij de 50 vrijwilligers zowel in Mechelen als Leest. Wij proberen op een positieve manier de boodschap van eerlijke handel kenbaar te maken aan het brede publiek o.a. door onze winkelwerking maar ook door onze aanwezigheid op talrijke activiteiten en ons engagement binnen diverse Mechelse verenigingen.

Waarom nu deze post? Wel, wij krijgen de kans om ons winkelpand in de Hoogstraat aan te kopen. Dit betekent voor ons een enorme uitdaging maar biedt daarnaast ook meer garanties voor onze werking de komende jaren. We zouden een vaste stek krijgen in het Mechelse en misschien nog meer kunnen uitgroeien naar een platform voor andere activiteiten.

Maar uiteraard kan dat allemaal niet zonder centen. Het was de opdracht van de Raad van Bestuur de nodige middelen te vinden voor de financiering van de aankoop en enkele noodzakelijke nutsverbouwingen. Wij gingen hiervoor aankloppen bij Netwerk Rentevrij cvba omdat de principes van het rentevrij lenen het meest aansluiten bij de visie van Oxfam Wereldwinkel Mechelen.

Netwerk Rentevrij is een initiatief van Netwerk-Vlaanderen vzw, een pionier in Vlaanderen voor mens- en milieuvriendelijk omgaan met geld en de initiatiefnemer van de campagne “Mijn Geld. Goed Geweten?”.

Na een grondig inhoudelijk en financieel onderzoek heeft de kredietcel van Netwerk Rentevrij een positief advies gegeven voor onze leningsaanvraag van ongeveer 150.000 EUR. Ondertussen wachten wij op het definitieve antwoord van 5 september.

Maar Netwerk Rentevrij stelt een bijkomende voorwaarde om deze som geld rentevrij te krijgen en dat is dat we zelf minimaal 1/3e van dit bedrag kunnen vinden bij onze achterban. We vragen je niet om een gift, maar wel een rentevrije lening. Voor elke euro die wij op die manier krijgen doet Netwerk Rentevrij cvba er twee euro bovenop: 1 euro komt van het kapitaal van Netwerk Vlaanderen vzw en partners, 1 euro komt van het kapitaal van het Kringloopfonds. Netwerk Rentevrij zorgt hierbij voor de administratieve en juridische verwerking.

Concreet zoeken wij dus rentevrije leningen te verzamelen bij sympathisanten voor een totaal van 55.000 EUR. D.w.z. dat wij kandidaten zoeken die voor een minimum periode van 5 jaar een rentevrije lening willen geven vb: voor 2500 €, 2000 €, 1.750 €, 1.500 €, 1.250 €, 1.000 €, 750 € of 500 € (= minimum bedrag).

Natuurlijk zijn alle bedragen welkom maar het spreekt voor zich dat wij door hogere bedragen ons doel sneller kunnen bereiken.

Bent u geïnteresseerd in dit engagement dan volstaat een telefoontje of e-mail:
OWW, Hoogstraat 59, 2800 Mechelen - tel./fax: 015/26 15 08 – e-mail: lening.owwmechelen@gmail.com.
Op eenvoudig verzoek bezorgen wij u een vrijblijvende intekenmap met een infofolder van Netwerk Rentevrij, ons financieel verslag en begroting en een modelovereenkomst.


Hier kan u ook terecht voor bijkomende informatie. Binnen de 48 uur kan u van ons een antwoord verwachten.

Wenst u meer informatie over rentevrij lenen dan kan je ook terecht bij:
hugo@rentevrij.be
tel.: 02/274 00 17
of op de webstek www.rentevrij.be
Mooi!
Hopelijk geraken jullie snel aan het beoogde bedrag!
Jullie doen fantastisch werk!
Bravo voor ons bloggend 'Driewielerke' en haar collega's van de Hoogstraat!!
@ Peter: Je bent mij te vlug af geweest; ik dacht van mijn net verworven "bloggersrecht" gebruik te maken om hier iets over te posten.
Het staat je vrij om de tekst wat te stroomlijnen ... :-)
@Walter: Trek het je niet aan. Peter is me ook te vlug afgeweest. :-)
Misschien hebben we trouwens binnenkort nog beter nieuws (lacht geheimzinnig)
...bijzonder geheimzinnig Peter....
;-)
Wat ga-de-gij flikken?
@Walter: 't komt wel in orde, er zijn nog onderwerpen genoeg om over te 'pennen', en dan ben je wellicht wél de eerste ;-)
@Peter: En wij die dachten dat we een goed
item hadden? Ze waren ons voor hé Walter.
Maar we komen eraan!
Bedankt peter om aandacht te besteden aan de oww puzzel