Gratis Mechelen ontdekken!

met categorie:  
Morgen zondag 12 augustus en zondag 16 september trakteert de Gidsenbond Mechelen vzw op gratis wandelingen. Telkens om 15 uur.

Dubbel
(Foto Peter Meuris)
De Gidsenbond Mechelen vzw viert zijn 50 jarig bestaan en trakteert u op bijzondere, leuke, originele en vooral historisch interessante wandelingen door de stad. Zo heb je Mechelen nog nooit bekeken!

Historische stadswandeling – wandeling langs en in de meest gekende monumenten zoals het stadhuis, het paleis van Margareta van Oostenrijk (gerechtshof), het paleis van Margareta van York (stadsschouwburg) en de Koninklijke Beiaardschool.

Begijnhofwandeling – de gids neemt je mee naar de tijd van de begijnen in een rustige en pittoreske hoek van de binnenstad

Waterwandeling – ontdek hoe Mechelen zijn vroege welvaart te danken had aan de Dijle en hoe het water terug meer betekenis krijgt in de binnenstad

Torenbestijging (max. 49 personen) – ooit als scholier op de toren geweest en daarna nooit meer? Nu is het moment om de beiaarden nog eens van dichtbij te bewonderen en naar het veelbesproken torenuurwerk te kijken. En, als beloning van de klim, van het prachtige panorama te genieten.

De activiteiten duren ongeveer 2 uur. Inschrijven hoeft niet. Maar als je met een grotere groep komt, kan je best vooraf iets laten weten. Dan kunnen we zeker genoeg gidsen voorzien.
De wandelingen zijn vooral bedoeld voor Mechelaars. Maar individuele nederlandstalige bezoekers zijn ook welkom. Groepen vanaf 10 personen nemen te veel plaatsen in en worden daarom verzocht om 3 weken vooraf een eigen gids te reserveren.

Info & samenkomst:
In & Uit Mechelen
Hallestraat 2-6
T 070 222 800
Enkele honderden mensen kwamen er op af, en ... ze hadden gelijk ! Toch nog wel nen blogger tegen het lijf gelopen zeker ... :-)
Toch geen zier gedaan zeker?
Toen 'k er met de bus langreed: wat een fraai zicht: een wel heel goedgevulde Grote Markt, ik heb ze niet geteld, maar veel volk was het alleszinds ;-)
@Mecheleir: Neen het was een fijn weerzien met de Rudi.
Helaas konden we niet mee zondag ... en de 16e ook niet, dan zitten we in Spanje....
Maar we hebben voorlopig geen plannen om ergens anders te gaan wonen, dus er komt vast nog wel eens een mogelijkheid ;-)