Extra fietsenstallingen

met categorie:  
Goed nieuws voor de fietsers onder ons ...
(Bron Nieuwsblad - Foto Katrientje)
Bike
MECHELEN - Nog dit jaar plaatst de stad vierhonderd extra fietsenstallingen. Daarvoor is 52.230 euro voorzien. De stad gaat hiermee in op het Stop-principe: eerst stappen, dan trappen, dan openbaar vervoer en dan de personenwagen. Er komen extra fietsenstallingen aan de Zoutwerf, Katelijnestraat en het Cultuurcentrum. Naast deze investering maakt de stad ook een dossier op voor het pendelfonds. Daarvoor worden extra fietsenstallingen gevraagd aan het stadhuis, de wijkhuizen Nekkerspoel en Tervuursesteenweg, het stadsarchief en het vroegere moederhuis aan de M. Sabbestraat. (rbm)
Laat ons hopen dat het "type" van het station gebruikt wordt. En niet het "type"
bruul die zijn voor driewielerkes echt onhandig! ALS FIETSSTALLING!
Misschien kunnen ze in de Bruul ter hoogte van de GB supermarkt fietsenstallingen zetten voor de klanten die met de fiets komen.
We kunnen misschien nog suggesties doen aan het stadsbestuur voor fietsenstallingen op andere locaties? :-)
Primo: heel goed dat er méér fietsenstallingen komen!! Daar kan ik als fietser natuurlijk weinig of niets tégen hebben he.. inderdaad goed nieuws voor fietsers dus ;-)
Secundo: nu nog zij die het leuk vinden fietsen te stelen en/of te beschadigen tot inkeer brengen (station, Tervuursesteenweg, Kon.Astridlaan: plaatsen waar ik weet van heb waar fietsen gestolen en/of beschadigd werden, en in 2 van de 3 plaatsen spreek ik ook uit eigen ondervinding)..

@Filip: ja, dat is een goede suggestie, en ja waarom niet, "nog meer" suggesties doen ;-)
Meer fietsenstalling aan de Zoutwerf vind ik een goed idee. Maar als ik dan ook een suggestie mag doen ... Soms is het lastig om je fiets daar te stallen of weer terug te nemen als er auto's staan geparkeerd ... je moet namelijk achteruit, óm de boom en helaas om de hondenpoep heen laveren, als er dan auto's staan is het beslist niet simpel!
Laat ons hopen dat ze dan paaltjes rond de stallingen zetten zodat er geen wagen of camionette zich parkeert.
Ik liep deze morgend even rond aan wijkhuis Deigem en daar stonden fietsenstallingen maar een of andere chauffeur had er niet beter op gevonden om zijn wagen tot vlak naast de fietsenstallingen te zetten zodat je als fietser je fiets er niet kon zetten.
Met als gevolg dat 8 fietsen er niet gezet konden worden.
Peter, is me dat verschieten!! Merci zenne, voel me vereerd! *bloost*
:-) Mooie foto !
Paaltjes errond zoals aan het station van Mechelen en overal camerabewaking! Vind het in ieder geval al erg positief. Nu nog hopen dat er ook effectief minder fietsen worden gestolen. Straks ga ik misschien nog echt naar Mechelen willen verhuizen.
Auto's gaan ondergronds,
Glas gaat ondergronds...
Waarom geen ondergrondse fietsstalling ?

Just an ID...
@ Driewielerke,
Stuur is een mailtje naar 't stadhuis, en zet hem ook op onze blog : Dat men voor de mindervalide autogebruikers wél sterk blauw gekleurde stroken ter beschikking steld, waarom dan niet voor de lotgenoten op drie wielen?
Nu ze toch zo bezorgd zijn voor de zwakke gebruiker moet dat toch kunnen.
Succes driewielerke.
Je lesgenoot...
Mooi initiatief...
Als fietsgebruiker sta ik hier natuurlijk heel erg achter...
Ik onderschrijf ook de suggesties en bemerkingen van vorige bloggers.