De Mechelse blog-o-sfeer

met categorie:  
Mechelen Blogt is de titel van deze weblog. Maar is dat wel zo? Als we het nu even letterlijk nemen.

Dit artikel probeert u een overzicht te geven van bloggende Mechelaars. We proberen allerminst volledig te zijn. Blog vergeten, meld het ons via de reacties.

Er is www.druppels.be, de weblog van Frederic de Vries. Eén van de meest bekende Mechelse weblogs. Komt veelvuldig voor in toplijstjes van Belgische weblogs. Is uitermate goed geschreven en zeer persoonlijk van toon.


Minder bekend misschien, maar ook zeer populair en zeer actief is Clo Willaerts met haar weblog bnox. Clo is een ingeweken Mechelse en een zeer bekwame blogster. Ik vind het een klein beetje jammer dat ze in het Engels blogt. Maar toch, een absolute topper.

Marc Van Mullem (u niet onbekend hier denk ik) blogt ook persoonlijk. Met zijn The M@rkec Files, vooral gewijd aan muziek. En ik ken die gast nog van ergens, in Sint Pieterke naar school geweest Marc?

Over naar de bedrijven die bloggen.

De actiefste bedrijfsblog is zonder twijfel die van Syntra AB waarvan campus Mechelen in het Industirepark Noord een onderdeel is. Bevat allerlei nieuwtjes van het huis en informatie voor medewerkers van KMO's, zelfstandigen en toekomstige starters.

Maar er is meer, de baas van Taverne Vivaldi bv. in de Onze Lieve Vrouwstraat blogt ook. Zij het niet zo frequent. Maar toch, het is een blog en dan telt hem hier mee.

Eigen lof stinkt, maar mijn bedrijf Studio Stefke blogt ook. Vooral blognieuws, technieuws en internetnieuws. Voor de geeks onder u.

Er is ook Gadzo, een blog van de onderzoeksgroep Memori van de KHM. Gadzo is een blog over (e-)toerisme, (e-)erfgoed en stadsbeleving.

En ik heb wederom heel hard gezocht, maar niks meer gevonden.

Conclusie: da's gene vette hé. Er is nog werk aan de winkel. Aan de blog allemaal en wel nu meteen :-)

Toch niet ver genoeg gezocht me dunkt ;-)

Blogs bestaan in vele vormen en fotoblogs horen daar naar mijn weten ook onder.

Er zijn onder deze noemer nog enkele fraaie plekjes te vinden.
Ik vind mechelenblogt echt top!
Je moet vast de flickr tentoonstelling bezoeken
Volg de raad van driewielerke en Markec en bezoek die foto-expo in Lamot.
De blikvanger, een grote groothoeksfoto van de markt by night, is adembenemend en dan zwijg ik nog over de andere foto's
@Koinsky: fotoblogs tellen zeker mee!

@Stefaantje (of Stefan, Stefke, ...): U vraagt "aan de blog iedereen en wel nu meteen". Ewel ik volg en start hier en u meteen ook met een blog (hopelijk houd ik het vol en komt er geregeld iets nieuw bij): http://hansvdb.blogspot.com/
en de url's zijn Frank?
@hansvdb goed zo en ik ken per toeval via het werk een hansvdb die in Mechelen woont, u bent per toeval niet diezelfde Hans?
Af en toe wil ik wel eens belanden in den blog van 'onze' Markec...
enne, de virtuose schrijfstijl van Frederik de Vries had ik al langer ontdekt in zijn 'druppels'...
Knap!
Stefan,

Ik ga mij hier noodgedwongen gemakkelijk vanaf maken omdat het er teveel zijn om op te noemen. Ik verwijs dan maar als overzicht naar de actieve posters op http://www.flickr.com/group... maar ook buiten deze groep op flickr.

Volg je de individuele fotoblogs dan lees je in de vele foto's telkens het persoonlijk verhaal. Er zijn blogs die de fleurige kant van Mechelen tonen, je volgt de Melaan op de voet met alle gebeurtenissen, er zijn er ook met een ruime kijk van pitorek tot apart en ga zo maar door, ...
Ook op school is het bloggen niet onbekend. 't Paramedisch uit de Augustijnenstraat heeft de klassieke schoolkrant met het oud papier meegegeven. De afgelopen 20 maanden hebben leerlingen en personeelsleden nen dikken effort gedaan en meer dan 400 bijdragen bij elkaar getikt >> http://www.patat.info
Wie wil kan wat uurtjes speuren en lezen over de scouts onder WO II
Blog zoeken onder: Hopman Ekster & Scouts in WO II.

Ik zelf speur nog volop

Groetjes van Ekster alhier een beetje gekent als Jos v/d/hoek
Heb altijd jullie blog mooi en tof gevonden.
Zelf probeer ik er wat van te bakken, 't zij met een andere klemtoon en een ander accent;vanuit familie, meer cultureel en historisch, maar met oog voor het hedendaagse Mechelen.
Zo te zien moet ik nog heel wat blogs bij gaan plaatsen op de mijne. Groeit hier geen idee, om al die blogs met hun eigen invalshoeken ergens bij jullie een plekje te geven ?
(Heb nog wat werk en tijd nodig met mijn blog. Op Firefox staat hij nog niet correct, op Explorer kan het er al door.)
Kom eens kijken: blog.seniorennet.be/familiegroep.
Nog ne jonge zestiger
Marc
@ Marc Bellon,
bent u soms familie van Desideer Bellon uit St. Katelijne Waver, ooit leeraar aan de "Ecole Moyenne" te Mechelen (dat later RMS werd).
niet ect een persoonlijke blog, maar een collectief waar ik ook toe behoor, is een blog over 'bewust' reizen...of hoe je ook de wereld kan zien zonder een gigantische 'footprint' achter te laten :)

http://www.millenniumreizig...

zeker de moeite om eens te lezen
Hey merci voor de vermelding! Misschien moet ik dan op "Mechelen Blog" in het Nederlands komen bloggen? Ik denk daar al een tijdje over... Bv over activiteiten met kinderen in Mechelen. Of mijn haat-liefde verhouding met de Mechelse flikken :-)
Hey Clo, fijn om je hier te zien, we hadden je verwacht op de laatste Mechelen Blogt meetup, maar er is allicht iets tussengekomen ?
Zo Marc Bellon,wij kennen mekaar via blog werk, fijn je ook hier te ontmoeten.Woelige Ekster
Hoy Josv/hoek blij terug van u iets te horen. We lieten u gerust in deze moeilijke tijden,maar gelukkig kom je nu zelf terug boven water. Welkom terug.
Ekster, het doet me een genoegen, je hier ook te mogen lezen.Ook de blog-wereld lijkt klein te zijn.
Marc
Het natte vocht, ook water genoemd, staat nog tot aan mijn lippen, maar een scout is scout voor heel zijn leven en dus...dapper waterbelletjes blijven blazen hé!Daarbij je weet het zelf ook wel, Maesen zijn ook koppige doorbijters.
Jos: blijven doorbijten! Da's jouw grote sterkte - én moed blijven putten uit al die kleine alledaagse dingen die het leven de moeite waard maken - ondanks tegenslagen en ziekte...
Ik ben blij dat je terug de weg naar Mechelenblogt gevonden hebt!
@jos v/d hoek blij je weer te horen of lezen. Heeft het jouw weer niet meegezeten? Kus
Persoonlijk vind ik http://bitsenbytes.wordpres... ook niet slecht als blog - ook van geboren en getogen Mechelaars trouwens!
Zelf heb ik ook een Nederlands/Engelstalige blogje, op florisla.be/blog/.

En Filmhuis mechelen blogt ook sporadisch op blog.myspace.com/filmhuismechelen

Mechelaar LHOON blogt over erfgoed, en fotografeert op Flickr vaak vervallen gebouwen.
http://www.problemen.be/

En laten we de Applefan niet vergeten:
applefanbe.wordpress.com/

En, voor wie de vinger aan de Mechelse pols wil houden: check de blogoloog: Vlaamse bloggers over Mechelen http://www.blogoloog.be/sea...

Tot slot: ik denk dat er van scholen en scholieren ook wel heel wat blogs en myspace's enzovoort te vinden zijn.
Nog een Internationale Mechelse blogster. Ik vermoed een leerling aan de beiaardschool ! http://carillonista.blogspo...
Hier nog een inwoner van 'Moldavie": http://www.gryphin.be/index...