Verslag : Cadeau voor peter en meter

met categorie:  
Vrijwilligersdag 2007
Eigenlijk zou de titel 'Smul van je Straat' moeten heten of 'vrijwilligersdag', lekker niet dus.
Gisteren, zondag 1 juli vond weer eens de jaarlijkse gebeurtenis plaats in Tivoli.
Alle inwoners van Mechelen die zich een jaar lang engageerden om een klein stukje Mechelen proper te houden werden gisteren beloond met een uitnodiging voor het ganse gezin.
Een hapje en een drankje
Zij werden er onder andere getrakteerd op een hapje en een drankje. Op dit vrijwilligersfeest werden ook enkele vrijwilligers van de stadsdiensten om hun onbaatzuchtige inzet in de bloemmetjes gezet (onder andere van wijk-en dorpszaken, diversiteit, erfgoedcel, stadsarchief, ontwikkelingssamenwerking,...).

Het gebeuren werd dan wel niet opgeluisterd door de dure opa-groepen die zelf vrezen alle momenten een van hun ledematen te verliezen bij de hevige gitaarbeurten elders op datzelfde moment in het Vlaamse land. Neen, het werd een leuke boel met gewoon toffe muziek en gezang, vergeef me als ik de naam van de groep niet ken, cultuurbarbaar als ik ben.
Wie de naam wel kan geven kan dit vrijelijk doen in een of andere reactie op dit schrijven natuurlijk.
Zon en muziek

Voor de gelegenheid stonden er tenten opgesteld met ruim voldoende tafels en stoelen. We hadden het weer echt wel mee met als gevolg een beetje kleur erbij van de zon. Zitten op het gras en genieten van de mensvriendelijke producten, een ijsje, hamburger of een taartje, een paar drankskes en natuurlijk een gamma aan bekende en minder bekende deuntjes. De kleinsten konden hun energie kwijt in het springkasteel, een echt familiegebeuren dus.
De laatste twee hamburgers werden weggegeven aan de twee pientere Mechelaars die het antwoord op 'de vraag' wisten, misschien konden ze wel antwoorden met een tegenvraag à la Monty Python:'De Afrikaanse of de Europese zwaluw?' . Helemaal op het einde konden we nog eens naar de beestjes van de kinderboerderij in het park gaan zien.

De geitjes van Tivoli; het bokkende bokjeLaatste update 2 Juli 20:50 met dank aan Mevr Van Bellingen van de Erfgoedcel Mechelen die nog een aantal hiaten heeft ingevuld
Ben wel blij dat je er een reportage over maakt, want ik kon niet langskomen. Ziet er leuke bende uit !
De naam van de groep is 'De Natte Gazet'. Ze komen uit Bonheiden.
Spijtig, want in Mechelen zijn er gelijkaardige bands die minstens even goed(koop) zijn.
Mersie Ward. Misschien weet er nog iemand het antwoord en de vraag van twee milj... euh twee hamburgers?