'Onze' Louis 80!!

Morgen is 'onze' Louis Wyckmans jarig!
Onze 'Amerikaanse Mechelaar' - misschien wel de trouwste bezoeker van Mechelenblogt, verliet in 1955 de stad waar hij in de Zelestraat werd geboren.
Na een eerste verblijf in Canada, en nadien in Santa-Monica, woont hij nu sinds 1989 in Indiana, Jeffersonville.
Méér dan 25 jaar heeft hij deze stad niet meer gezien...Louis, vanuit Mechelen wensen we je van harte een héél gelukkige verjaardag!
Bezoek Mechelen nog héél lang op deze Blog!
Ik ben er zéker van dat héél veel bloggers jou dit via dit kanaal toewensen!
Het is fijn dat jouw liefde voor onze geboortestad, na zovele jaren, niet is afgenomen - integendeel...
En als ik jouw authentieke Mechels met 'Amerikaanse' accenten doorspekt, door de telefoon hoor klinken: dan weet ik het wel:
JIJ bent één van ons! For ever!
Maneblusser Louis: proficiat!


(foto: Louis in het midden, tussen zijn broer en zus, in 1996, tijdens een bezoek aan de Niagara Falls...)

Niet alléén Mechelaars wonend in de schaduw van Sint-Rombouts 'bezoeken' deze blog...
Ook veel uitgeweken stadsgenoten, in verre windstreken, komen hier regelmatig een kijkje nemen...
Nietwaar?

Louis, zou je 'ons' Mechelen nog herkennen na al die jaren?

gelukkige verjaardag Louis! een goede gezondheid en alles wat je gelukkig maken kan.
Ook vanwege mij nen dikke proficiat Louis. En dat we nog vele jaren je comments mogen lezen.
Ik heb Louis al persoonlijk proficiat gewenst maar doe dat graag nogeens over via deze blog.Louis:"verzorg goed uw melktandtjes hé !"
neu gelukkige, Louis, en da ge ze nog lank meugt meuge!
Dikke proficiat Louis!!
Ne very gelukkige happy birthday Louis en nog lang een goede gezondheid !
Prettige verjaardag Louis!!!
ne gelukkige!!
beste vrienden,bedankt voor al de mooie wensen,ik ben echt fier om julie mijn vrienden te noemen.Ik ben ver van Mechelen ,maar in mijn hart zijn ik dichter tot mijn geboortestad,dan wanneer ik daar woonde 52 jaren geleden.Ik moet nu naar het stadhuis gaan,alle jaren krijg ik een brief van Brussel,dat ik moet invullen en laten tekenen bijden burgemeester,met zijn zegel(ik krijg een KLEIN pensioentje van in den tijd dat ik in Mechelen werkte)die willen zien dat ik nog altijd leef.Zoo.nogmaals van harte bedankt,De bloggers zijn mijn vrienden voor de rest van mijn leven,en ik voel mij zeker,dat dat nog wel een lange tijd zal zijn,I love you all.Louis.
Louis , ne gelukkige en een fijn verjaar-jaar !
Mijn beste wensen aan onze Amerikaanse Maneblusser en blogger. Proficiat met je 80 jaren Louis
Zeg Louis, ik heb in Mechelen op school (Scheppers) gezeten met een zekere Yves Wyckmans. Die heeft later nog de "Gouden Vis" opengehouden, maar sindsdien is hj uit het gezicht verdwenen. Misschien familie?
Louis,
Mijn allerbeste wensen met uw verjaardag. Moge wij nog héééééél lang met u bloggen. 80 jaar is niet niks. Dit is en mijlpaal in uw leven. Geniet ervan en tot nog eens.
Ik kan niet zo goed zingen, dus laat ik het aan anderen over :

http://nl.youtube.com/watch...
Rudi,neen,Dat Yves Wyckmans is geen geen familie.Ik geloof niet dat ik nog familie leden heb in Belgie met mijn naam,ik heb er hier 4 dat ik weet,dat mijn naam kunnen voort dragen,mijn kleinzoon in Arizona,en mijn broers zonen en kleinzoon in Massachusetts.
Wishes from Mechelen :

http://nl.youtube.com/watch...
Beste Louis, het allerbeste met je 80ste verjaardag.We wensen je een goede gezondheid en dat we je nog dikwijls mogen ontmoeten op de Mechelse blog.
Hiep hiep hiep!
Dikke proficiat Louis en nog vele jaren gewenst.
Geniet er van met familie en vrienden.
Louis...birthdays are good for you... statistics show that the people who have the most live the longest...
Louis, maak er ginderachter een mooie verjaardag van.
Hartelijk gefeliciteerd.
Van harte gefeliciteerd, Louis! Nog vele gezonde jaren...
Mijn allerbeste wensen bij uw 80ste verjaardag, Louis. Proficiat!
Ik sluit me aan bij alle felicitaties: santé, Louis!
Enjoy your birthday. Spijtig dat we u daar geen Mechels biertje kunnen gaan drinken.
yep, ook proficiat.
Tachtig is al prachtig.
Morge in GVA: "Louis nen BM"
Nen dikke proficiat, Louis !!!
Sorry Louis, beetje laat, maar niet minder gemeend: dikke proficiat!
Je bent hier ondertussen 'wereldberoemd', Prachtig artikel in de Gazet van Antwerpen!
Proficiat Louis!
Een vraagje als Amerika-freak: hoe ben je daar terechtgekomen? Door je werk of familiale omstandigheden?
Wim,
voor méér info over onze Louis:
lees de topics die ik erover maakte op deze blog:

'Louis, onze Amerikaanse Mechelaar'
(7-08-2006)
'Greetings from Indiana, Louis'
(11-08-2006)
Dear Louis,

Best Wishes for your latest B-day!

Perhaps you don't know - but in Mechelen, there are quite a few people with the name "Wyckmans".

All of them can be tied up to the same roots - they're all from the same family.
Yves Wyckmans (my father) mentioned by Rudi, is one of them ;-)

My first guess would be that you are part of these same roots
Bob,dat weet ik niet,mijn vader kwam van St Kathelijne Waver,mijn Grootmoeder woonde in de Elsesraat(Clemenceaustraat)ik denk dat is de naam dat de straat nu heeft.Ik weet dat er paardenbeenhouwer was op den hoek vande Botermark,Hun zoon was met mij in het leger.Maar dat was ook geen familie van mij.
PS,actually,Bob.mijn naam op mijn geboortebewijs is WIJCKMANS,not with a Y.Ik heb dat hier veranderd.
Louis,

Dat je geen familie meer hebt in Mechelen is fout. Ik ben getrouwd met Lina Symons en haar moeder is Maria Wyckmans (geboren 1928) en is een nicht van u. Zij woont in de Kreitenborgstraat te Mechelen. We hebben zelfs nog een foto van u als kind waar je samen met je ouders opstaat. Als je uw E mail adres doorgeeft zal ik ze inscannen en u doormailen. Toeval wilt dat onze dochter 11 jaar gelden ook is uitgeweken naar USA, maar wel ver weg van u : in San Diego. Nog vele groeten en nog een (te late) gelukkige verjaardag)
Ter aanvulling : even nagezien : mijn schoonmoeder haar naam is inderdaad eveneens WIJckmans.