JAZZatHOME 3de editie.

met categorie:  
Stel op zondag 23 september 2007 zélf je eigen jazznamiddag samen en ontdek (historische) huiskamers, binnentuinen en andere toffe plekjes in de Mechelse binnenstad.

Jazz

Dit seizoen kies je weer 3 optredens van 45 minuten elk uit 17 jazzgroepen. Een stadsplan gidst je dan naar de diverse locaties. De bewoners van elke locatie zetten hun voordeur open en bieden je een drankje aan om optimaal van de live-jazz te kunnen genieten.

Meer info op: http://www.jazzathome.be

Doen gewoon, en wie weet komen we elkaar daar wel tegen ?
Stel op zondag 23 september 2007 zélf je eigen jazznamiddag samen en ontdek (historische) huiskamers, binnentuinen en andere toffe plekjes in de Mechelse binnenstad. Dit jaar ligt de nadruk op de Belgische jazz. Naast Vlaamse zullen er ook tal van Waalse en Brusselse muzikanten aanwezig zijn.

Dit seizoen kies je weer 3 optredens van 45 minuten elk uit 17 jazzgroepen. Een stadsplan gidst je dan naar de diverse locaties. De bewoners van elke locatie zetten hun voordeur open en bieden je een drankje aan om optimaal van de live-jazz te kunnen genieten.
Start- en eindpunt is de Stadsschouwburg. Tussen 13u30 en 14u00 leg je er je JAZZatHOME namiddag vast. Je kiest 3 optredens uit en begeeft je met je plan naar de Mechelse huiskamers. De locaties liggen op wandelafstand van elkaar in de Mechelse binnenstad. Je betaalt 1 prijs voor alle concerten.

Optreden 1: 14u30
Optreden 2: 15u45
Optreden 3: 17u00


’s Avonds vanaf 19u00 het slotconcert met '4in1' als voorprogramma en ‘Aka Moon’ als hoofdact in de Mechelse Stadsschouwburg.

Alle artiesten en locaties zijn te vinden op de website http://www.jazzathome.be.

Een productie van de Jazzzolder vzw i.s.m. Cultuurcentrum Mechelen, JCI Mechelen.
Met de steun van de stad Mechelen.

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2007 - 14u
15/13 EURO
Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, MECHELEN
Persconferentie op donderdag 30 aug in hotel Vé ... naar het schijnt
Tof Peter, dank u!
Zijn er buiten u nog bloggers die meedoen als locatiehouder?
die persconferentie is nog niet officieel aangekondigd, dus een primeur voor Mechelen Blogt
Heu niet dat ik weet, maar we zullen het eens vragen ?

"Zijn er nog bloggers die meedoen als locatiehouder voor Jazz@home ?"
JAHHHH !!! wij doen mee... in onze kelder !
De groep die bij ons optreedt - nine 2 twelve - hebben we vorige week aan het werk gezien in Bonheiden... een echte aanrader !!!
Aangenaam Chrisje, collega ! Schitterende kelder hebben jullie trouwens !
Ik ben niet zo'n groot Jazz-liefhebber, maar het idee is geweldig...
Mooi initiatief, en best drempelverlagend.
Misschien moet ik toch maar...
Doen Jan!

Jazz at Home bestrijkt een heel breed palet van muzikale smaken en er is wellicht iets bij dat u zal bevallen.

En het @home-aspect moet menig Flick-fotograaf kunnen bekoren.
@ HansVDB :
"@home : Wilt dat zeggen : Stiekem binnenloeren bij Bloggers en JazzLiefhebbers en fotootjes maken - LOL
het is alleszins een mooie gelegenheid voor fotografen om nu eens foto's te maken van Mechelse interieurs; meestal zijn het kiekjes van interessante hoekjes en huizen in de stad, maar hebben we geen idee hoe die woningen er van binnen uitzien. En wie loert er niet eens graag bij zijn buurman of een blogger binnen?
Misschien zijn de meeste bloggers nog bang van jazzmuziek, alhoewel vroegere artikels over "jazz" op terrasjes op de grote markt bijval kenden?
Zo een opendeurdag is een ideale gelegenheid om het verhaal van een pand te begrijpen. En dat dan in een stemmig kader, en met goede muzikanten.

Wat ons betreft, wij hebben al vaker opendeurdag gedaan: openhuizendag RIM, vernissage beeldende kunstenaars, Flickr meeting host, barbecue Mechelen Blogt en nu dus Jazz@home.

Het is gewoon een fijne manier om mensen te ontvangen en te ontmoeten.

@gimycko: En het binnenloeren moet dan niet stiekem ... :-)
Ook "Kunst in het groot Begijnhof" en de "Kunstvestdagen" zijn zo'n initiatieven, waarbij iedereen bij de mensen thuis binnen kan; en zulke evenementen werken op meerdere vlakken: sensibiliseren voor muziekvormen, kunst, enz. en anderzijds mogelijkheden bieden aan muzikanten en kunstenaars om naar buiten (in dit geval is het wel binnen;-)) te treden, een ruim publiek te bereiken, en dit in het gezellige kader van "de huiskamer". Waarbij de bezoeker dan de kans heeft om zoals Peter het zegt: het verhaal van een pand (en ook zijn bewoners en de aanwezige kunstenaars) te leren kennen.
Mijn excuses dat ik de Mechelse blogweb niet veel bekijk ( mijn intensies gaan nu al maar meer naar de Mechelse smoelen & hun afdrukken ), maar in onze fotostudio is er op 23.O9
een uniek optreden van Etienne Richard Trio. Allen daarheen. Kun je ook nog ettelijke " Smoelen " tegenkomen.
P.S. Intekenen op het " Eerste Mechels Smoelenboek " kan nog tot 15 augustus 2007.