Gimycko eindelijk ontmaskerd ?

met categorie:  

Alom bekend blogger en sinds kort ook organisator van de volgende Mechelse knalfuif, Gimycko is geen onbekende voor de gemiddelde Mechelse blogger. Maar wie is deze mysterieuze persoon en waarom kan niemand, maar dan ook niemand zich een beeld van hem vormen. Ja, beste medebloggers, het mysterie begint na stilaan toch op z'n grondvesten te daveren want ik kan met euforie mededelen dat ik deze mysterieuze persoon eindelijk in levende lijve als het ware gespot heb, zij het door zijn eigen toedoen.

Omstreeks 13 uur deze namiddag flapperden de klapdeuren van de apple-saloon open hier in Mechelen, de wildste stad ten westen van Limburg ... en daar was hij dan: Cowboy Gimycko ! Gewapend met een arsenaal vragen baande hij zich een weg naar de toog. Ikzelf was reeds een andere desperado aan het wijsmaken in de wilde wereld van de mac dus mijn collega Geert richtte zich tot hem. Het betrof : Cyberduck, jawel, een pareltje van een app, ftp als nooit tevoren en dat allemaal gratis ... daar moest cowboy Gimycko meer over weten. Heel die tijd was ik me echter niet bewust van het feit dat daar voor mn eigen ogen niemand minder dan Gimycko himself oplettend de bewegingen van mn collega volgde.


Enkele uren later komt een loopjongen me een telegram brengen, heet van de telegraaf (beter bekend als e-mail) met daarop een boodshap.

Hallo STOP
Uitleg cyberduck ging wel snel STOP
HELP ! STOP
Gimycko STOP

Ik slaakte een zucht van verbazing ... kon het zijn ... was die cowboy weldegelijk Gimycko ... .?

En zo geschiedde

Alle gekheid op een stokje ... Alle mac-vragen mag je gerust naar me doormailen, Gimycko, maar dan verwacht ik wel die knalfuif voor de Mechelse bloggers.

MVG

The apple-store employee formerly known as applefanBE

Hahahahaha...
Ik had ook een vraagje over de iPhone...

-Vlak nadat ik die foto van de Waterpomp had gemaakt
-Vlak na ik den In&Uit was buitengewandeld
Ohja ... de vraag die stilaan men voeten uit begint te hangen ... :-p
Peter heb ik al live zien rondlopen in Mechelen.
Jans merk ik nergens op, want meestal loopt die rond zonder roze T-Shirt.
En de andere bloggers leer je kennen door de Flickr-foto's...
Gimycko,

Ge moet eens beter de namen van de straten leren, de pomp staat niet in de Zakstraat, maar in de Hallestraat
@ Jos : Checked Google Maps, Went to Flickr, Changed the title...

Thanks !
@Gil: Ik ken zelfs zijn echte naam ! :-)

@Gymicko: Don't buy an Apple phone, buy a nokia e61 !

Maar we blijven wachten op de fuif natuurlijk :-)
Ook ik tast in het duister wat betreft deze mysterieuze desperado.
Zelfs vermomd als krantenverkoper op nog geen 200 meter van zijn deur, is het me nooit gelukt om hem in het vizier te krijgen.
Dichterbij dan zijn vader, die regelmatig zijn sigaartjes kwam halen, ben ik nooit geraakt.
Een glimp van deze Gringo te zien krijgen, is haast zo zeldzaam als Jans op z'n skateboard :-)
@Gil: Eueuh... wanner kunnen we de IPhone in den Bruul verwachten ?
@JanG: JanS gebruikt geen skateboard, dat is een mythe, hij gebruikt een trotinette!
@ Peter : ten vroegste december-januari.
@ peter : het wordt (bijna) zeker een iPhone !

"I Think Different" (AppleMacintoshQuote)

@ Jan Goovaerts : Gij hebt ons vader gekend ?

Extra vraagje : Zit Jans nog steeds op den Toren ? Want ik kwam hem nergens tegen in de Binnenstad.
Omdat de meeste bloggers nog gejammed hebben met Ferre Grignard of op Jazz Bilzen zijn geweest, een gouwe ouwe (voor het slapengaan) :

http://nl.youtube.com/watch...

Enjoy...
Geef me dan maar deze hoor
http://nl.youtube.com/watch...
Waarover jullie het hier hebben zal wellicht uiterst interessant zijn en van een uitzonderlijk hoog technisch niveau, maar voor mij is het zo klaar als het sap van zijn pruim dat een cowboy in een saloon in de kwispedoor mikt...
@gymicko:
- Ik ben JanS gisteren nog tegengekomen in de binnenstad.
- I think differe, well ... Hoe anders, is anders als iedereen een APPLE IPHONE gaat kopen ? By the way zal die 3G aan boord hebben, of enkel EDGE ?
@ peter : effe de Mac-site checken.

Vraagje :
Waarom werkt Telenet nog altijd met extern FTP-programmaatjes en niet met een simpele uploadknop zoals Flickr of YouTube ?
Dat is zo vreeeeselijk ouderwets !

Hallo, Telenet !
(Ik probeer het langs deze weg, want voor een antwoord op een vraag moet je bij Telenet weken wachten...)
ik denk dat het komt omdat een ftp-programma het ftp-protocol gebruikt dat speciaal voor datatransfer ontwikkeld werd en dat dat knopke in de meeste gevallen een oneigenlijk gebruik maakt van het http-protocol voor webpaginas, text dus. Zeer inefficient met als gevolg een onnodig lang bezetten van ressources.
@ Jan Goovaerts : Ons moeder vertelde dat Jan Goovaerts blijkbaar de zoon zou zijn van dat madammeke van de schoenwinkel op den hoek van den Tervuursesteenweg met de Jozef Verbertstraat.
Was ze just ?
@Gimycko : Dat klopt gelijk een bus, maar dan wel van de voorlaatste uitbaters.
Ik was zelf de eerste uitbater van de krantenwinkel aan de Verbertstraat.
@ Jan Goovaerts : Dan is niet alleen ons vader zijn sigarrekes bij U komen halen, maar ben ook ik in uw winkel geweest (Voor een gazet en een pakske toebak).
Ons moeder vertelde dat gij ook nog viavia gelinkd zijt met Brenda van Loock en dat gij Corneel en Philomene Van Loock kent (of kende). Hoe is het met mijn oud-geburen en wonen ze nog altijd op dezelfde plek ?
Long time no see...
@Gimycko : Inderdaad, met de Corneel en Philomene gaat alles goed.
Die wonen daar nog altijd.
Je kan hen zelfs bereiken via mail. (corneel.van.loock@telenet.be)
Bedankt, Jan, die ga ik zeker mailen...

Nog nieuws uit de Geerdegemstraat ?
Ik heb ook een (strik)vraagje :~[
in windows kan je met je Internet Explorer gewoon FTP-en in de browser, dit lijkt dan gewoon een map op je eigen pc. Je doet dit door in de adresbalk ftp://[Je-Gebruikers-Naam]@[ftp-Server-Van-Je-Provider] te typen
er wordt je dan je paswoord gevraagd en je kan gewoon werken zoals in een normale Windows mappen.
Kan je dit ook bij een MAC?
Explorer, Explorer, what -the fuck- is Explorer ?
Is Explorer al niet lang voorbijgestreefd ?
Ik werk nu met Safari.
In Mac de Go-knop aanvinken en connecteren met de server op Telenet : Geen probleem, alleen zit die blijkbaar geblokkeerd om een of andere reden. En de ruimte daar blijkt niet 50 MB maar 1 GB groot te zijn.
Alleen de uitleg die Telenet geeft op hun website is zo achterhaald : het is een weergave uit een of ander boekje van 1995 (misschien nog ten tijde van Window 3.1). Het wordt tijd dat ze daar ook eens het gebruikgemak leren kennen van YouTube of Flickr : Veel simpeler...
Ik heb nog eens rondgesurfd in de Telenetwebsiteuitleg : het is niet users.telenet.be (server van telenet, zoals ze zelf schrijven), maar je moet users.pandora.be intikken en dan moet je eerst blijkbaar je webruimteadres op een of andere manier eerst "ontgrendelen". Ouderwets en ingewikkeld systeem...
Ik meen vanavond Koen De Vos gezien te hebben op een terraske aan de LAMOT. Dan is die beruchte blogger ook 'ontmaskerd' :-)
@ peter :
Na de onthulling van mijn persoon door Gil, de Appleman/Applefan, kan ik mijn huis niet meer uit...
Dat is nu eenmaal het probleem met al die Blogspotters in Mechelen...

LOL
En zo geraken méér en méér bloggers bij mekaar bekend...
Ik ken Koen wél - maar ik weet niet of hij mij wel zou herkennen.
Z'n vrouw An heeft bij mijn vrouw, Annemie Verreydt nog op de klas gezeten bij de Ursulinen in Mechelen, en is bovendien de vroedvrouw geweest bij de geboorte van m'n oudste dochter Nele, nu 19 jaar geleden...
Dat blijf je natuurlijk onthouden...
Je moet je roze T-Shirt aandoen, Jans !
Ik denk toch dat je best speurt naar andere kenmerken... Als je je vastprikt op dat roze T-shirt, vrees ik ervoor...
Ik zat ooit met een Koen De Vos in het Sint-Romboutscollege (lang geleden). Misschien dezelfde persoon ? Ik kwam deze persoon ooit nog tegen op een begrafenis in de Sint-Janskerk enkele jaren geleden...
@JanS: misschien checken op een fotograaf op een trottinet ?
Ik ben niet zeker of het wel Koen was, maar de gelijkenis van de persoon op het terras met vader De Vos was zoo treffend ...
...mja, er zitten wat trekken van Mandus in... misschien...
Misschien kunnen we Tags aan de Bloggers hangen, zoals op Flickr...

Het is maar een ideetje - LOL
@gymicko: Ik heb me laten vertellen dat we jou kunnen herkennen aan je cowboyhoed.
@ Peter :
Neenee, die persoon met zijn cowboyhoed is Louis aka Shashi.

Als Louis langskomt, kan hij dan niet voor enkele nachten blijven slapen in de LunaLuna of misschien bij een van de Bloggers - Just an ID