Schoolspotters - de nieuwste vorm van overlast?

met categorie:  
Schoolspotters, is dat de nieuwste vorm van overlast die net komt overwaaien uit de States? Zien we binnenkort aan elke schoolpoort een groep ettertjes die al schimpend onze schoolgaande jeugd op de korrel nemen?
Nee!

De schoolspotter is een soort hoekloze straathoekwerker die zich op grillige wijze verplaatst doorheen het Mechelse en een oogje in het zeil houdt in de buurt van onze scholen en in den Botaniek. Zijn/haar aanwezigheid moet ontradend werken bij het dealen van drugs, steaming en ander ongewenst gedrag. Hij/zij treedt bemiddelend op bij eventuele conflicten en probeert via slinkse wegen info te verzamelen over waar en wanneer die mogelijk gaan losbreken.

Mechelen heeft sinds begin april twee schoolspotters. Ze luisteren naar de naam Abdel & David. Pat@, de schoolkrant van 't Paramedisch, laat deze gasten zelf aan het woord.