Kunst op het groot begijnhof

Deze morgen is om 10.30u het startschot gegeven voor de tweede editie van "kunst op groot begijnhof". Het hele weekend stellen 88 kunstenaars (waarvan 43 Mechelaars en 45 van tot ver daarbuiten) hun werk tentoon in de huizen van 44 gezinnen die bereid zijn hun woning open te stellen voor deze culturele happening.


Schepen Nobels mocht het evenement deze morgen in gang zetten met een korte speech. De schepen gaf een overzicht van de verschillende kunstvormen die dit weekend bezichtigd kunnen worden, maar moest omwille van tijdsnood echter verstek geven aan het introduceren van de 88 verschillende kunstenaars.De schepen kijkt maar bedenkelijk naar de dreigende wolken.

Verder wist de schepen te melden dat de 2de fase van de renovatie van de kerk in het Begijnhof vanaf dit weekend in gang gezet zal worden en men is al begonnen door de omheining die na al die jaren deel van het uiterlijk van de kerk lijkt te worden op te fleuren door er schilderijen van leerlingen van basisschool "de luchtballon" aan op te hangen, deze worden echter morgenavond reeds als slot van het evenement geveild.Na zijn speech kreeg de schepen een catalogus met harde kaft aangeboden van de organisatie.

Dus, moest u nog niets gepland hebben om het weekend door te komen en hebt u wel eens zin in een goede brok cultuur ? Dan is het zeker en vast de moeite waard eens af te zakken naar ons mooie begijnhof ...

Just terug vant Begijnhof,minder volk dan verleden jaar.JanS tegen gekomen :dus we verwachten weer enkele mooie fotos
...enne, kijk ook al maar uit naar foto's van Nelly...
Jackie gezien, 'Driewielerke' gezien, die haar huis gastvrij openstelde...
't Was een schitterend evenement!
Ik kijk al uit naar de volgende versie ! Ik ben er niet geraakt, wegens andere verplichtingen ... Mar volgende keer beter