Fietsen op de heide ...

met categorie:  
Het Mechelse schepencollege heeft vijf kleurrijke fietsen aangeschaft voor korte verplaatsingen in de binnenstad. Duurzaam, milieuvriendelijk en een signaal naar de bevolking, luidt het.
De fietsen werden gekocht bij de sociale werkplaats Vzw 't Atelier die ook zal instaan voor de herstellingen. Bedoeling is dat burgemeester Bart Somers en zijn acht schepenen er regelmatig op springen. (Bron GVA)
Een reuze idee ! Als ze nu nog een foto-apparaat rond de hals hangen en hun foto's op Flickr publiceren, kunnen we allemaal meegenieten.
...en als ze samen willen uitrijden, zullen er een paar op de bagagedrager moeten kruipen.... ;-)
Toch een tof idee.
Maar ik ben wel benieuwd...
Het begint dan wel echt op een roeibootje te lijken ;-)
:-)
Op de hogeschool mechelen hebben ze een lokaaltje vol met goed onderhouden hogeschoolfietsen. Ik vraag me af wie die mag gebruiken?
Die korte verplaatsingen zullen meer dan waarschijnlijk zich wel beperken tot de binnenkoer van het stadhuis! ;-)
het goede voorbeeld, niet?
Een goed idee inderdaad, dus dra zal Jowan Lamon niet langer de enige Mechelse schepen zijn die ik door de stad zie fietsen...

@Florisla: toen ik nog op de KHM werkte werden de Campusfietsen gebruikt door docenten - en ik dacht ook studenten - om zich van campus x naar y te verplaatsen: bvb. van Campus Coloma naar Campus De Ham of Campus Fayd'herbe...
Schepenen op een fiets, dat is niet nieuw.
Destijds kwam Albert Ribbens, schepen van financiën, vanuit Muizen, naar het stadhuis per fiets.
Als je in Mechelen woont en je werkt op het stadhuis, is het dan niet meer dan logisch dat je met je fiets komt naar het werk ?
En hebben die schepenen geen eigen fiets ?
Openbare fietsen, door iedereen vrij te gebruiken, dat zou beter zijn. Maar dat is wel moeilijk te organiseren.
Voor de schepenen zal het misschien dienen om van het stadhuis naar het partijlokaal te fietsen (als het niet regent en als ze geen te chique pak dragen...)
Zij zullen aan het stadhuis wel ergens een gratis parkeerplaats hebben, zeker, zodat ze rustig met de wagen kunnen komen ?
Er staan ook fietsen te koop in de Kringloopwinkel op het Berthoudersplein.
Een ideetje voor al die arme Studenten en al die arme Schepenen ?
Dan verdienen de werknemers van de Kringloopwinkel er ook nog wat aan...
"kleurrijke" fietsen
is dat per partij een andere kleur?
en voor de rest goed initiatief. Als alle werkgevers dit zouden doen voor hun personeel, het milieu zou er nogal bij varen (fietsen).
Jos Nys,ook onze vroegere burgervader Bervoets fietste veel door de stad.
tja, je moet maar je "limieten" weten. Toen ik met een van de schepenen, van hogergenoemd burgervader, een kroeg binnentrok aan Blaasveld Statie, besefte die nog niet dat hij het grandgebied van ''t Stad" nog niet verlaten had!
Lol...lol...lol
Hier wordt nogal wat doorgedramd over sommige heren-dames die per fiets rijden doorheen onze mooie stad naar hun werk of klaslokaal.Toch maar normaal zeker.
Ik wil een ode brengen aan de allen die per fiets gaan werken, boodschappen doen, gezondheidsritjes maken en vooral aan de vele moeders en vaders, die zéér bezorgt, hun kinder leren fietsen in het drukke verkeer. Soms zie ik echt ontroerende taferelen die ik dan op video zou willen opnemen om dat thuis nog is te zien. Of op foto...allez Flickers focus jullie eens één maandje op fietstaferelen. Ga is in de leer bij Hermans die eenvoudige dingen zo pakkende kon vastleggen op pelicule en dan nog in zwart/wit , zal nu wel in kleuren digitaal zijn. Doen jullie het?
Ik zit al te wachten op de eerste knappe opnamen. Ogen open en camera klaar! Kon ik maar zelf...