Tabel van ...

met categorie:  
Mechelaars in de Tabel van Mendeljev nu op Een


Twas een goei aflevering ...
Alleen dat 'Mechelaar' Jacques Vermeire in Keerbergen woont en 'Mechelaar' Gunther Neefs in Hofstade. :-)
t Leuke was het uitbeelden van de straten...
http://www.een.be/televisie...

(Just for the record)
gimycko,dat e-mail dat ge mij gezend heb over mijn schilderij,wel dat is GEEN schilderij maar een needlepoint,als ge aanklikt op flickr Shashi3 dan kunt ge waarschijnlijk AL mijn needlepoints bezichtigen. Louis
@Filip : Jacques is geboren in Bonheiden, deelgemaante van Mechelen en Gunther is geboren aan de Stuyvenbergvaart in Mechelen en er ook opgegroeid.
Pittig detail dat velen niet weten is dat Jacques Vermeirre vroeger een programma had op Radio Reflex (in de hoogdagen van het station) onder de naam Jacques Jacopetti :-)
Hij was ook zanger bij de kleinkunstgroep Kabiaar die toch één sterke single afleverden : "Denk aan mij".
Ik heb deze nog ergens in mijn collectie zitten.
@Jan Goovaerts: Bonheiden is nog steeds, tot spijt van wie het benijd, hé Rudi, geen deelgemeente van Mechelen.

Jacques Vermeire was destijds ook medewerker van het MmT, in o.m. "Zwart en Wit", "Artiesten gevraagd", "Dokters", "De brave soldaat Schweik", allemaal begin 80-er jaren!
Vermeire heeft nooit in Mechelen gewoond, strubbe is van het Gentse dus ook zeker geen van onze stad. Pat Donnez was vroeger een gedreven medewerker van de beginperiode van Radio Reflex.
Crabbé, er waren beslist betere "echte" mechelaars te vinden. Of wilden die mischien niet meedoen?
Kabiaar heeft opgetreden op de Dijlefeesten, als ik me niet vergis. Eén van hun sterke nummers was ook de vervoeging van 'avoir' of zoiets, een persiflage op de Franse chansons.

Ik denk echt wel dat Jacques als 'Mechelaar' kan beschouwd worden, uit groot-Mechelen dan. En Strubbe is dan wel opgegroeid in Gent, ze is van Mechelse komaf en woont er nu terug. Of gaan we alleen mensen die intramuros wonen beschouwen als volbloed-maneblussers?

Ik vond het best een leuke uitzending.
Kabiaar heeft ook meerdere keren deelgenomen aan de talentenjachten op de Kerkhoflei in de beginjaren '70. Waar ook ene piepjonge Eric Melaerts zijn eerste optredens gaf met allerlei bluesgroupjes uit de buurt. Nog deelnemers aan die talentenjachten: Sjarel van den Bergh, Bert de Coninck, de broers Ulens e.a.
@ Polle Ook ingeweken Mechelaars zijn Mechelaars en meestal zijn ze véél fierder op hun stad dan de "echte geboren en getogen - mechelaars"...
Wij, ingeweken Mechelaars, zorgen voor minder verzuring en verjonging in onze stad en zijn de beste ambassadeurs pro Mechelen !!
...niet veralgemenen hé Natan! ;-)
Hier en daar loopt er wel een geboren en getogen Mechelaar rond die een klein béétje fier is op z'n stad...
en hier en daar ontwaar je een geboren Mechelaar die niet verzuurd is, en nog tamelijk jong-van-hart is...
Dus: opletten met vergelijkingen hé.

Maar verder heb je volkomen gelijk: idereen die hier woont is Mechelaar - of zij of haar wieg hier nu stond of niet...
Da's klaar.
Ik betrap mezelf er soms op dat ik, als echte Mechelaar, mijn stad minder goed ken dan sommige niet-Mechelaars.
Wij merken de mooie plekjes dikwijls niet eens op, terwijl de toerist er zich op focust.
Soms kijken we te weinig rond in eigen stad.
da's vaak waar...
En hoe graag ik ook reis, en andere streken en steden kan waarderen en mooi vinden... Mijn stad hééft voor mij toch ook nog steeds dat verrassende in petto.
Ik kan er nog dikwijls verwonderend naar opkijken.
Het is inderdaad zo dat toeristen ons soms léren kijken naar die schoonheid die hier zomaar voor het rapen valt, en waarvan we dat soms te weinig beseffen...
Om het nu even niet over Mechelse 'raszuiverheid' te hebben. Ik ben inwijkeling, maar ik voel me Mechelaar ... Teldatook ?
@peter: dateloek! Als ge maar geen afstammeling bent van Playmobiliusdegrote of van Playladymobillette de 24e!
@natan p:nà doe meine dikken teen zéér zé,das ni oep trappe das oep stampe.Ma mé meine teen in de Melaan te steeke is da wei over zenne.
Ikke ook een ingeweken Mecheles... en elke keer als ik die fotootjes van Mechelse hoekjes en kantjes zie in de linker kolom van deze blog maakt mijn hart een sprongetje.... toch schoên hee ONZE stad !
mijn liefde voor mijn stad is er gekomen uitgerekend door een bezoekende Engelsman die verbluft naar de gevels van de IJzerenleen keek. Ik was toen 19!
Mechelen is een schitterende stad !!! Ik ben, als inwijkeling, héél tevreden...en toon graag de stad aan mijn niet-mechelse vrienden...stad moet blijven investeren in haar stad.. ik steun alle iniatieven voor de herwaardering van onze binnenstad en buitenwijken
mijn aversie voor mijn stad is er gekomen uitgerekend ook door een bezoekende Engelsman. Ik was toen 33!

Hij bekeek de stad en wat ik er al gepresteerd had en reageerde heel oprecht dat ik als genegeerde kunstenaar hier toch eigelijk niks meer te zoeken had..

Coxie en co, allen hebben ze het in het buitenland waargemaakt. Wanneeer we dan eindelijk een cultuurschepen hebben die erop staat dat er door de stad een Coxie wordt aangekocht dan reageert die vuile CVP dat er veel belangrijker dingen zijn !!!
Dewelke???? Dewelke????????? Ik vraag het mij nog steeds af!

Soit, die Engelsman, een wereldberoemde kunstenaar trouwens, heeft ondertussen gelijk gekregen: Ik kan binnekort in Engeland, Liverpool aan de slag kan!
Ik zal er dan juist 34 zijn!
Gelukkig dat de stad die Coxcie dan toch maar gekocht heeft SuperMT.
Veel succes in Liverpool.
Ik heb mooie foto 's van dat optreden van Kabiaar op de dijlefeesten. Dat was in 79. Misschien kan iemand ze op de blog zetten?
Ik ben ook een inwijkeling.En steun alle initiatieven die Mechelen mooier maakt.
en hou ontzettend van de mooie foto's!