Nieuws

met categorie:  
(Bron GVA, Radio Reflex)

2de Mechels zwembad komt aan De Nekker

De bouw van een nieuw zwembad op Mechelse bodem komt op het braakliggend terrein tussen bioscoopcomplex Utopolis en de parking van het provinciaal sportcomplex De Nekker.

Tweede torencomplex langs E19 in Mechelen tegen 2009

Tegen 2009 doet de Brusselse projectontwikkelaar Uplace een tweede opvallend torencomplex verrijzen langs de snelweg E19 in Mechelen.
2de Mechels zwembad komt aan De Nekker

De bouw van een nieuw zwembad op Mechelse bodem komt op het braakliggend terrein tussen bioscoopcomplex Utopolis en de parking van het provinciaal sportcomplex De Nekker.

Dat er een tweede, nieuw zwembad, in Mechelen zou komen, stond al vast. De locatie is nu ook bekendgemaakt. Nog merkwaardiger in de planning is dat Mechelen een olympisch zwembad wil bouwen: een zwembad van 50 meter met een verschuifbare bodem, dat kan opgesplitst worden in twee baden van 25 meter, plus nog een recreatief gedeelte.

Het project moet een samenwerking worden tussen de provincie Antwerpen, Mechelen en de buurgemeenten Putte en Bonheiden, allemaal gemeenten waar de inwoners hun zwemplezier ook in andere gemeenten moeten gaan zoeken. Einde juni zullen alle partners opnieuw rond de tafel zitten. De materie kwam gisterenavond tijdnes de gemeenteraad uitgebreid aan bod en werd toegelicht door schepen van Sport Koen Anciaux.
(...)

Tweede torencomplex langs E19 in Mechelen tegen 2009

Tegen 2009 doet de Brusselse projectontwikkelaar Uplace een tweede opvallend torencomplex verrijzen langs de snelweg E19 in Mechelen.

Die zal twaalf verdiepingen tellen en samen met twee kleinere kantoorprojecten op het industrieterrein Mechelen-Noord potentieel werk bieden aan zowat 2.000 mensen.

Alles samen omvatten de bouwprojecten, die na de zomer starten, 64.000 m2 aan kantoren op het industrieterrein Mechelen-Noord. Dat is door haar centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel aan een opmars bezig. De bestaande bedrijfs- en kantoorruimte in Mechelen Noord zit volgens de ontwikkelaar vol. De toren, Business Tower II, wordt in gebruik genomen door één groot bedrijf met internationale vertakkingen.
laat maar komen als het werkgelegenheid verschaft. Misschien nog extra buslijnen
op de koop toe! We kunner er alleen beter van worden.
Wordt wel lachen om nog een parkeerplaats te vinden als er een evenement is in de nekkerhal als ze heel die parking gaan innemen voor het nieuwe zwembad.

Misschoen zou men anders achter de cinema (waar wel nog een paar huizen staan) beter het zwembad bouwen --> plaats genoeg + men neemt die parking niet in!
Het braakliggend terrein dat ze bedoelen is geen parkeerterrein. Het wordt wel door bezoekers van de Nekkerhal gebruikt om hun wagen gratis te parkeren ipv op de te betalen parking van de Nekkerhal. :-)
Ik vind dat een geweldig idee. Als ze dan toch kosten doen, meteen dan maar een olympisch zwembad.
Ik kijk er al naar uit.
Naar het schijnt zou het zwembad, waar nu dringende werken aan moesten gebeuren, toch begin juli al terug open gaan ??
Weet iemand daar meer over ?
- en hopelijk een zwembad met annex roetsjbanen, golfbaden, wild waterbaan, sauna, kinderbad,...
- en hopelijk een nieuwe toren om U tegen te zeggen op architectonisch gebied.
- en hopelijk een bijkomende afrit van de R6 rechtstreeks naar het industrieterrein Noord, dank u
- en hopelijk een nieuw voetbalstadion voor de twee mechelse voetbalclubs annex bijkomende sportterreinen voor andere sporten
- en hopelijk doortrekken van de R6 sito presto zonder stoplichten
- en hopelijk vooruit met de geit
Een full-option zwembad lijkt mij wel wat voor Mechelen. Let wel op: in Lier hebben ze ook zoiets en daar kost een enkele zwembeurt al gauw een slordige 4 à 5 Euroflappen. Dat vind ik niet echt een democratisch tarief. In de gaten houden dus wat ze er in Mechelen van zullen maken. In Mortsel is er trouwens ook nog een leuk zwembad, en daar houden ze het toch beter betaalbaar voor de gebruikers.
Allemaal goed en wel, maar ondertussen maakt onze burgemeester op zijn eigen website (http://www.10voora.be/a.html) plannen om "een deel van de federale en Vlaamse administratie over (te) brengen naar Antwerpen". Zou hij niet beter lobbyen voor zijn eigen stad?
@komesta, zembad, stadion en ring, ok, maar vergeet ook het nieuwe ziekenhuis niet dat er zou komen :-) En nog een ambitieus project aan het rode kruisplein...
Welk project Floris ? En op welke termijn ?
...de ganse opwaardering van de site aan het Keerdok, denk ik dat Florisla wil bedoelen... (ja Floris?)
Wel, dat is een uitdoofscenario voor de betoncentrale, en de lokale groot-winkels. Het Eilandje (zoals ik het keerdok wel eens noem) zal dan worden ontwikkeld tot woongebied ...

Dit is beschreven in het structuurplan Mechelen, dus dat zal er wel komen ... Alleen ... op welke termijn he ...
@peter en jans, ik weet ik niet wat er wanneer zou moeten komen hoor... Maar als alle genoemde dingen achter de rug zijn dan is mechelen toch alweer hard veranderd... Zeker als er in Mechelen Noord ook alweer een kantoorpark bijkomt.

Het keerdok "Eilandje" noemen, waarom niet; het is eigenlijk best vergelijkbaar met de Antwerpse buurt maar dan op kleine schaal.
Een nieuw zwembad graag!!, maar wel een goei hé! Ik ben deze week in Lier geweest en daar mogen ze hier in Mechelen een voorbeeld aan nemen, het was er zalig! Lekker warm water(heel belangrijk om zalig te ontspannen, ook voor kleine ukjes zalig), een broebelbad, een roetjbaan, een mooi en gezellig cafetaria enz.Mijn dochter, kleinzoon en ik..... wij hebben genoten en hopelijk kan dat in Mechelen ook nog eens! Misschien wat bloembakken minder??